Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 sty 2009, 19:54

ja się zadziwiłam, bo myślałam, że mój też ma fazy płaczliwe, aż odkryłam, że on się wykręca na bok i chowa buźkę w pieluszkę i tak zasypia...
ja mojemu czasami zarzucam pieluszkę na buzię i on tak zasypia, a najpierw strasznie miętoli pieluszkę zanim zaśnie

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2009, 19:56

Donatka, to może kładź go na brzuszek częściej? np. przed każdym karmieniem i masuj mu brzuszek po kąpieli? może on po prostu tak ma...
.
a na jak długo mogę go kłaść???, bo po kąpieli to go tak na 2min góra
ja to mam 100 pytań do, ale naprawdę nie wiem :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 sty 2009, 19:56

Ja zmykam kąpać małego

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

21 sty 2009, 20:07

donatka26, ja nie wylewam za każdym razem, dwa razy dziennie robię świeżą :-)
a na jak długo mogę go kłaść???, bo po kąpieli to go tak na 2min góra
Donatka, ja mojego dłużej trzymam :-) dziś przed jedzeniem leżał prawie 10 minut, aż się rozdarł tak porządnie :-)

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

21 sty 2009, 20:39

gaga i ja sie przyłączam do życzeń :-D :-D :-D :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

[ Dodano: 2009-01-21, 20:02 ]
a wracaja do rzeczy nietrafionych..to u mnie zakup body z krótkim rękawem był chybiony..nie bardzo sa mi potrzebne...

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2009, 21:09

mi body też się nie podobają, wolę pajacyki, bo łatwo i szybko się zakłada :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

21 sty 2009, 22:48

hmm :-) noo, co mama to inne zwyczaje :-D ja np. używam bodziaków z krótkim rękawem a na to zakładam jakąś koszulke i spodenki, na noc zakładam bodziaka z krótkim i pajacyka bawełnianego, bo tutaj tak się na noc ubiera i spodobało mi się to :-D

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 sty 2009, 23:08

Dzięki Marcia
a wracaja do rzeczy nietrafionych..to u mnie zakup body z krótkim rękawem był chybiony..nie bardzo sa mi potrzebne...
a u mnie wręcz odwrotnie
hmm :-) noo, co mama to inne zwyczaje :-D ja np. używam bodziaków z krótkim rękawem a na to zakładam jakąś koszulke i spodenki, na noc zakładam bodziaka z krótkim i pajacyka bawełnianego, bo tutaj tak się na noc ubiera i spodobało mi się to :-D
ja dokładnie tak samo - body pod pajacyka na noc, a w dzień pod kaftanik lub koszulka i śpioszki. Body super trzyma pieluszkę, a mój mały nie protestuje przy ich ubieraniu

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

22 sty 2009, 09:39

Czesc :-D
a mój mały nie protestuje przy ich ubieraniu
u mnie z zakladaniem body to totalna porazka, maly wyje i sie prezy jak szalony. zalozylam do tej pory dwa i zrezygnowalam, reszte wrzucilam w karton, moze komus wydam jak bedzie potrzebowal, bo sa nowiutke i ladne na najmniejszy rozmiar.

Dzis zupelnie sama wykapalam Antosia i pierwszy raz nawet niezle mi to wyszlo. Juz sie nie darl tak jak wczesniej. Jak mam go kapac to az mi sie slabo robi :ico_olaboga: jak jest w wodzie to wszystko ok ale jak go tylko wyciagne to taka histeria, ze cala okolica slyszy jego wrzask i moje niecenzuralne slownictwo :ico_zly: Antka kapie okolo 14stej wlasnie ze wzgledu na te krzyki i temperature w domu (wtedy najcieplej).

Mam juz przewijak na lozko - zbawienie dla mojego kregoslupa :ico_haha_01:

ananke, Synek sliczniutki :ico_brawa_01:
kurcze, fajnie miec babcie przy sobie :-D Antosiowa japonska babcia przyszla, popatrzyla, ocenila ze ladniutki, popstrykala fotki zeby sie kolezankom pochwalic a jak wnunio zamarudzil z lekka to w tempie blyskawicznym sie zmyla :ico_zly: taka wredna jedza z tej mojej tesciowej. No ale wlasnymi dziecmi jak byly male tez sie nie zajmowala, wiec co tu liczyc na nia przy wnuczku :ico_zly:

Ja znowu zaczelam buszowac w sieci po aukcjach i wyprzedazach :-D Antosiowi unormowaly sie godziny spania :ico_sorki: (oby nie zapeszyc) wiec mam troche czasu dla siebie.

Co do wizyty u pediatry to my idziemy dopiero 6 lutego, tutaj pierwsza wizyta jest dopiero po miesiacu od urodzenia.

Moj maluch od dwoch dni zaczal robic zeza :ico_szoking: ale tak tylko chwilowo, z reguly jak juz zasypia, no ale wyglada komicznie :-D zreszta caly jest smieszny, jak czasem zrobi glupiutka mine to jestem w stanie sie poplakac ze smiechu :ico_oczko: okropna jestem, nie? tak sie z wlasnego dziecka nabijac. No ale slodziutki jest :-D

Uzywacie jakis kosmetykow dla dzieci, jakies kremy lub oliwki? Ja tylko czasem sudokremu, bo zauwazylam, ze czymkolwiek bym mojego nie posmarowala to zaraz krostki mu wyskakuja.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

22 sty 2009, 09:51

plum z rana :-)

ja tak na minutkę, bo mam zleconko na pisanko i muszę się tym zająć przed południem, więc na dłużej będę jak skończę :ico_sorki:
ananke, Synek sliczniutki :ico_brawa_01:
dziękuję :ico_wstydzioch: :-D
kurcze, fajnie miec babcie przy sobie :-D
heh.. ja to się napawam tą wizytą... mama juz za tydzień wraca do domu bladym świtem, więc nie zostało za wiele czasu :ico_olaboga: :ico_placzek: potem dopiero 26go lutego teściowa przyszła i teść przylatują na tydzień......
Uzywacie jakis kosmetykow dla dzieci, jakies kremy lub oliwki?
ja mam z johnsona taki lotion nawilżający w oliwkowej butelce, bo mały strasznie zaczął się łuszczyć... no i na pupcię sudocream, jak się tam cosik czerwono robi... czasami po większej kupce tak ma, więc wtedy profilaktycznie smaruję :ico_sorki:
Moj maluch od dwoch dni zaczal robic zeza :ico_szoking:
norma u dzieci :-) także nie martw się :ico_sorki:
jak czasem zrobi glupiutka mine to jestem w stanie sie poplakac ze smiechu :ico_oczko: okropna jestem, nie? tak sie z wlasnego dziecka nabijac. No ale slodziutki jest :-D
:-D też norma, ja wczoraj prawie siknęłam ze śmiechu... Krzysiek bujał małego, zagadywał, ja się nachyliłam a moje synu odgięło ciałko do tyłu, zmarszczyło czoło w totalną chmurę i patrzy, jakby mnie pierwszy raz widział :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”