Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

18 wrz 2007, 10:54

mambii82, ale ja mam tak samo czego się nie dotknę to albo mi wypada z rąk albo popsuję :ico_wstydzioch: już czasem mam tego dosyć. Mąż wie że to przez kotka. RAno powiedział :ico_nienie: nigdy więcej tak nie rób. Ale nawet bym już nie zrobiła nie mam ochoty po łokcie taplać się w kiblu :ico_noniewiem:

Dobra na razie spadam .Jadę z koleżanką do Elbląga połazić po sklepach. Nie wiem ile dam radę bo dziś strasznie bolą mnie biodra ale zobaczymy. PAPAA

[ Dodano: 2007-09-18, 10:57 ]
Agata27, ja się dowiem ww czwartek ale mam nadzieję ze tak duży to ten mój synek nie jest. Ja też miałam taki płyn na komary ale sezon się skończył i nie widziałam sensu żeby kupowac jeszcze jeden w tym roku ale jak tak dalej pójdzie to chyba będę musiała :ico_placzek:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

18 wrz 2007, 11:21

kilolek pierwsze slysze z ta teora porodu i 1 ruchami dziecka, ale jak cos w tym jest to ja rodze koło 18 pazdiernika :ico_olaboga:
To strasznie stara teoria. Mojej babci też tak akuszerka wyliczała termin porodu. Całe szczęście podobno nie zawsze się sprawdza. Teraz już się nie cieszę, że tak wcześnie Kubuś dał o sobie znać, bo z tego by wynikało, że urodzę 30 września!!! A to zdecydowanie za wcześnie. Żeby był donowszony musi poczekać min. do 5 października, a w terminie to dopiero po 19 października.
dziewczyny moja córcia juz głowka w dół lezy i wazy - UWAGA :ico_szoking: 2900 gram !!! jestem w 34 tygodniu - jak tak dalej pojdzie to moge zapomniec o porodzie naturalnym i czeka mnie cc :/
:ico_szoking: Faktycznie sporo, ale chyba w normie, a z tym cc to chyba przesadzasz. W ostatnim miesiącu dziecko tyje ok. 100 g na tydzień to jeszcze przytyje 600-800g. To jeszcze nie będzie 4kg, a cesarką to wyciągają takie powyżej 5 kg, czasem nawet do 6 się rodzi, zależy od predyspozycji rodzącej. Chyba, że jesteś bardzo "wątłej" postury. :ico_haha_02:
kilolek ja do fotelika biore kombiznezonik mam taki na 0-3 miesiace i nozki bedzie miec osobno
to znaczy masz taki z nogawkami?

[ Dodano: 2007-09-18, 11:24 ]
Ja niestety nie wiem ile waży moje dziecko tylko tyle, że jest w normie. Dowiem się dopiero za jakieś 2-3 tyg, bo dopiero wtedy będę miała usg na porządnym sprzęcie i u kompetentnego lekarza.

[ Dodano: 2007-09-18, 14:45 ]
Wiecie co?! Przewróciłam sę dzisiaj wychodząc spod prysznica - poślizgnęłam się na mokrej podłodze. Niby nic mi się nie stało, bo chwyciłam się jedną ręką sedesu, a drugą przywaliłam w schodek do brodzika, więc trochę wytrąciłam impetu upadku ale i tak na dupsko klapnęłam. Posiedziała trochę i nimi dobrze się czułam, ale teraz jakoś wszystko mnie boli i już nie jest tak dobrze.

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

18 wrz 2007, 14:47

tak ten kombinezonik ma osobno nozki - nie jak spiworek bez nozek , wiec pasy przejda miedzy nogami, ktore beda w nogawkach :-)
wiesz z tym tyciem dzieci to tak roznie, bo mojej znajomej corka przez ostatni miesiac przytyla 1kg - czyli moja by miala powyzej 4 kg (bo mam wiecej niz miesiac do konca) , wiem , ze rodza tez normalnie takie bobaski po 4 kg, ale latwo nie jest urodzic takiego dzidziusia - zwlaszcza jak jest to 1 dziecko i raczej o nie nacinaniu krocza to moge zapomniec :/ pomiar glowki mojej córci to (od ciemienia do ciemienia) juz 9,8 cm !!! - a to norma dla 37 tygodnia...brzuszek tez ma nie jak w 34 tygodniu, z waga to tak roznie , bo poszukalam i raz pisza, ze norma to w 34 tyg. tak do 2600 a raz, ze do ok. 2300 - badz co badz przekracza obie :) moze poprostu teraz tak bardzo urosla a potem przystopuje , w koncu kazde dziecko inaczej przybiera ... oby :-) to jest np. z 34 tygodnia ze strony pampersa:

" Coraz ciaśniej. Dziecko porusza się teraz nieco rzadziej, głównie dlatego, że zrobiło mu się ciasno. Oczywiście nie przestało się całkiem ruszać – teraz, gdy jest już tak duże (około 2130 do 2260 gram wagi i 39.4 do 41.2 cm długości) czujesz każdy jego ruch. Gdy dziecko przylega do ścian macicy, dobrze ci pewnie idzie zgadywanie, która to część ciała (stopa? łokieć? ramię?) wystaje z twojego brzucha."

[ Dodano: 2007-09-18, 14:49 ]
wedlug tej strony moja Angelika wazy tyle ile dzieci w 37 tygodniu :ico_szoking: http://niemowle.onet.pl/pl_PL/preg_cale ... categ=text

Awatar użytkownika
Agnieś81
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

18 wrz 2007, 16:39

kilolek mam nadzieję, że się mocno nie poobijałaś :ico_olaboga: Wiesz, ja już kilka razy też prawie się przewróciłam. Jak się kąpię, to zawsze używam maty antypoślizgowej, a jak wychodzę z wanny, to nigdy nie staję na gołej podłodze.

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

18 wrz 2007, 16:51

kilolek o matko :ico_szoking: uważaj na siebie.

Ja też zauważyłam że taka nieporadna troszkę jestem a jeszcze jaki to wyczyn obciąć sobie paznokcie u nóg, albo złożyć skarpetki :ico_oczko: ostatnio wyleciała mi śmietanka w sklepie na podłogę, naszczęście się nie rozlała, wczoraj zbiłam słoik jak wkładałam go do śmietnika.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

18 wrz 2007, 17:17

Mi tez wszystko leci z rąk.
Po ostatnim obcinaniu paznokci u nóg stwierdziła, że jak następnym razem zajdzie taka potrzeba to pójdę do kosmetyczki. Ja mam nawet problemy z zawiązaniem butów. Skarpetki jeszcze daję radę założyć, ale rajstopy...! :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 wrz 2007, 17:18

kilolek :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: uważaj na siebie bo nas o zawał doprowadzisz :ico_szoking: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

18 wrz 2007, 17:25

Przepraszam :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

18 wrz 2007, 17:47

oj bidulko na poprzedniej stronie nie doczytalam tego jak dodalas o tym przewroceniu - lepiej podkladac chociaz recznik by zapobiec takim upadkom - uwazaj na siebie - ja jak bylam w szpitalu na wycieczce to jedna ciezarna tez fiknela na prostej drodze - potem okazalo sie, ze zakrecilo jej sie w glowie , bo od rana nic nie jadla :ico_olaboga: co za bezmyslnosc (podobno nie miala czasu :/)
zycze Wam duzo zdrowka i oby bez takich przygod
ja jak naazie bez trudu wiaze buty i obcianm paznokcie tylko robie to sposobem noga na taboret i brzuch zwisa obok :) choc jest duuuzy, bo mała rosnie w oczach to jakos sobie radze.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

18 wrz 2007, 17:52

No ja niestety też próbowałam tak na krześle, ale do prostej nogi się nie nachylę, bo brzuch przeszkoda, a jak zginam to kolano idzie obok brzucha w bok i stopę też bokiem oglądam. :ico_wstydzioch:
Muszę iść na zakupy po matę antypoślizgową :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”