kilolek pierwsze slysze z ta teora porodu i 1 ruchami dziecka, ale jak cos w tym jest to ja rodze koło 18 pazdiernika

To strasznie stara teoria. Mojej babci też tak akuszerka wyliczała termin porodu. Całe szczęście podobno nie zawsze się sprawdza. Teraz już się nie cieszę, że tak wcześnie Kubuś dał o sobie znać, bo z tego by wynikało, że urodzę 30 września!!! A to zdecydowanie za wcześnie. Żeby był donowszony musi poczekać min. do 5 października, a w terminie to dopiero po 19 października.
dziewczyny moja córcia juz głowka w dół lezy i wazy - UWAGA

2900 gram !!! jestem w 34 tygodniu - jak tak dalej pojdzie to moge zapomniec o porodzie naturalnym i czeka mnie cc

Faktycznie sporo, ale chyba w normie, a z tym cc to chyba przesadzasz. W ostatnim miesiącu dziecko tyje ok. 100 g na tydzień to jeszcze przytyje 600-800g. To jeszcze nie będzie 4kg, a cesarką to wyciągają takie powyżej 5 kg, czasem nawet do 6 się rodzi, zależy od predyspozycji rodzącej. Chyba, że jesteś bardzo "wątłej" postury.
kilolek ja do fotelika biore kombiznezonik mam taki na 0-3 miesiace i nozki bedzie miec osobno
to znaczy masz taki z nogawkami?
[ Dodano: 2007-09-18, 11:24 ]
Ja niestety nie wiem ile waży moje dziecko tylko tyle, że jest w normie. Dowiem się dopiero za jakieś 2-3 tyg, bo dopiero wtedy będę miała usg na porządnym sprzęcie i u kompetentnego lekarza.
[ Dodano: 2007-09-18, 14:45 ]
Wiecie co?! Przewróciłam sę dzisiaj wychodząc spod prysznica - poślizgnęłam się na mokrej podłodze. Niby nic mi się nie stało, bo chwyciłam się jedną ręką sedesu, a drugą przywaliłam w schodek do brodzika, więc trochę wytrąciłam impetu upadku ale i tak na dupsko klapnęłam. Posiedziała trochę i nimi dobrze się czułam, ale teraz jakoś wszystko mnie boli i już nie jest tak dobrze.