Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 lis 2009, 09:18

rybka- no hormony mnie też dają nieźle popalić, jednego dnia płacze a drugiego nie potrafię sobie przypomnieć o co mi chodziło.

My wczoraj byliśmy u znajomych, fajnie było, zasiedzieliśmy się do 24 :ico_szoking: , Tosia tak szalała w zabawkach kolegi, że chyba też zapomniała która godzina bo w ogóle nie wołała spać, za to noc to jakaś tragedia, spałam może 2h i to na pół siedząco, bo jak się kładłam to mi było strasznie duszno i taaaka zgaga że szok :ico_placzek: a teraz mnie znów obudziło, a szczerze jestem zmęczona okropnie, ale niestety za chiny nie zasnę.

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

15 lis 2009, 12:22

Hejka :-)

Kolejny piękny dzień za oknem, ale niestety ja dziś czuję się trochę gorzej... Wczoraj złożyliśmy też łóżeczko dla Malutkiej i niestety się okazało, że to łóżeczko po Oli ma niestandardowy rozmiar (118x65), więc pojawił się problem z materacem. Mąż wczoraj pojechał na zwiady do sklepu i...wrócił z nowym łóżeczkiem :-) Takie zwyczajne, ale i tak bardzo mi się podoba, jak wszystko już tutaj poukładamy, to zrobię focie :-)

Mam jeszcze takie pytanko do Was: jakie pieluchy kupujecie na początek? Ja się tak zastanawiałam nad Pampersami newborn, ale kompletnie się na tym nie znam :ico_noniewiem:

anusiek, pozazdrościć takich znajomych, my niestety mamy w swoim otoczeniu samych singli (jak na złość). Tylko jeden kolega coś tam ostatnio zadziałał i po pół roku "chodzenia" się oświadczył, ale z nim teraz trudno się dogadać, bo taki strasznie zakochany chodzi :ico_oczko:

iw_rybka, ale jazdy z tymi hormonami, o dziwo ja takich nie mam (albo nie zauważam :ico_haha_02: ). A z tym twoim pobytem po porodzie na korytarzu, to jakaś masakra :ico_szoking:

Shiva, super, że już wszystko masz dopięte na ostatni guzik, teraz tylko cierpliwie czekać aż Justynce się znudzi siedzenie w brzuszku :ico_brawa_01:

Pruedence, współczuję takich nocnych przebojów, zamiast wykorzystać ostatnie chwile spokoju, to biedna musisz się tak męczyć :ico_olaboga:

anetka607

15 lis 2009, 12:25

a ja dzisiaj po nocy strasznie zmeczona, az mi oczy lzawia, niby spalam ale rekord z sikaniem pobilam, 6 razy wstawalam nawet co pol godz :ico_szoking: ale mala chyba mi pecherz bombardowala bo niekiedy az mnie piekło

po poludniu moze sie przespie troszke

zapomnialam ze musze sobie biustonosz do karmienia kupic, jutro z mezem pojade na miasto i popatrze, moze cos wybiore :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-11-15, 11:40 ]
A z tym twoim pobytem po porodzie na korytarzu, to jakaś masakra :ico_szoking:
ja tez lezalam na korytarzu 2 godz, no ale to byla noc, teraz maja nowe sale porodowe i widzialam ze tam klada na poczatek

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 lis 2009, 13:43

Witajcie w niedzielę :-)

Na początek :ico_tort: :ico_tort: za skończony 37 tydz. Czyli Justynka donoszona :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Nocka była w miarę oki, choć nocny pomiar cukru mnie rozstroił. Zanim zasnęłam wieczorem była 2 a o 3 wstałam na pomiar. Normalnie szłam jak lunatyk :ico_szoking: Rano, po śniadanku jeszcze trochę pospałam, więc jest nieźle :-) Z tym że kolejny dzień sama jestem, bo mąż w pracy :ico_noniewiem:

Pruedence, cieszę się, że odwiedziny u znajomych się udały, szkoda tylko, że ta noc taka koszmarna :ico_olaboga: oby ta była lepsza :ico_sorki:

inia1985, to mieliście psikusa z tym łóżeczkiem :ico_haha_02: Ale dobrze, że udało się kupić nowe :-D Czekam na obiecaną fotkę :ico_brawa_01:
Co do pieluch ja kupiłam pampersy 1 new born (2-5 kg), mój brat bardzo sobie je chwalił, zwłaszcza na początek.

anetka607, biedna, też widzę ciężką nockę miałaś :ico_olaboga: Co ta córcia sobie myśli :ico_nienie: nie można mamusi bić w pęcherz.

Awatar użytkownika
inia1985

15 lis 2009, 14:49

Shiva, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za skończony 37 tydzień. Widzę, że twój mąż też ma nieciekawą pracę skoro nawet w niedzielę mu spokoju nie dają :ico_noniewiem: Ja chyba też jednak kupię te pampersy, na razie jedno opakowanie, jak będzie coś nie tak, to spróbujemy innych.

anetka607, 6 razy to rzeczywiście rekord :ico_szoking: Mi najbardziej nacisk na pęcherz doskwiera jak chodzę... czasem aż trudno krok zrobić, bo taki ból :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 lis 2009, 15:16

inia1985, no cóż rzeczywiście to praca 7 dni w tygodniu, ale najważniejsze że sprawia mu ona przyjemność :-) a ja wiedziałam na co się decyduję, choć czasem mi ciężko :ico_noniewiem:

Już po obiadku, Niunia w brzuszku szaleje a ja spróbuję się trochę zdrzemnąć :ico_spanko:

Awatar użytkownika
inia1985

15 lis 2009, 17:39

ja spróbuję się trochę zdrzemnąć
ja właśnie wstałam z mojej poobiedniej drzemki :-D Dziś było wyjątkowo miło, bo obiadek zrobił mąż :ico_szoking: i nawet mu wyszło :ico_brawa_01:
najważniejsze że sprawia mu ona przyjemność
no to pewnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ile ja bym dała, żeby mieć taką pracę :-)

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lis 2009, 18:35

hej dziewczyny. witam na koniec wekendu. iwonko dziekuje za wsparcie... :ico_sorki: ja po zle przespanej nocy i nerwach przeroznych... ne mam sily i pomyslu jak z wlascicielami pogadac :ico_noniewiem:
Dziś skończyłam pakować torbę, tylko wystarczy dodać kosmetyki codziennego użytku i powinno być ok
gratuluje tak szybkiego przygotowania,nic tylko czekac teraz na malutka :ico_brawa_01:
Pruedence, wspolczuje niewyspania,ja wiem jak to jest bo od dluzszego czasu mam paskudne noce i malo sypiam a dzis to tragedia byla-moze godzine spalam..
Mam jeszcze takie pytanko do Was: jakie pieluchy kupujecie na początek? Ja się tak zastanawiałam nad Pampersami newborn, ale kompletnie się na tym nie znam
zwroccie uwage jaka dzidzia bedzie duza bo te newborn sa 2-5kg a nastepne2 sa 3-6kg. u nas te pierwsze przy Macie to pod koniec paczki juz ciasnawe byly.. ogolnie na poczatku uzywalismy pampersow,huggiesy byly za sztywne,jeszcze happy byly ok no a potem to juz tanie-biedronkowe albo rossmanowskie. i takie z neta, juz wam kiedys pisalam o tej stronce gdzie sa tanie.
zapomnialam ze musze sobie biustonosz do karmienia kupic, jutro z mezem pojade na miasto i popatrze, moze cos wybiore
ja na szczescie ma po Mateuszu jeszcze :ico_oczko:
anetka607, 6 razy to rzeczywiście rekord Mi najbardziej nacisk na pęcherz doskwiera jak chodzę... czasem aż trudno krok zrobić, bo taki ból
tez wspolczuje. a moze to zakazenie jakies drog moczowych sie wdalo??
Shiva napisał/a:
najważniejsze że sprawia mu ona przyjemność
no to pewnie ile ja bym dała, żeby mieć taką pracę
a ile ja bym dala za jakakolwiek prace dla mojego meza... :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

15 lis 2009, 19:03

Pruedence, no mi bardzo pomaga picie mleka na noc i zjedzenie jablka LIGOL, na zgage oczywiscie :ico_oczko:
to zrobię focie :-)
- czekamy :ico_sorki:

A pieluszki ja tez mam Pampersy newborn do szpitala takamniejsza paczke,i jedna jumbo tych new born numer 2,bo te pierwsze sa do 5 kg.Mam zamiar kupic tez Dada z Biedronki,Andrzejek jechal tylko na oryginalnych pieluszkach, ale moja siostra bardzo polecila mi wlasnie te Dada,bo mowi,ze sa bardzo do pampersow podobne,zobaczymy :ico_sorki:

anetka607, 6 razy na siusiu???Ja wstaje max 3 razy, a najczesciej dwa.Jak ide spac przed polnoca,to budze sie kolo 1,potem 3 i 6 rano,a jak zasypial okolo polnocy,to zawsze siusiu w okolicach 3 i 5 rano.
Czyli Justynka donoszona :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
- gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

dorotaczekolada, nie ma sprawy,trzeba sobie pomagac.Wiem juz,ze moje kochane kwietniowki Katrin i Mordeczka chca pomoc :ico_oczko:

My dzis rodzinnie,bo mezus w domku,uwielbiam takie niedziele :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lis 2009, 19:16

iw_rybka, jak nie ma za co jak jest :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”