tabogucka
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

30 kwie 2011, 22:59

[quote="Fintifluszka"]miewam bardzo pelne piersi i sie biedna krztusi i dusi mlekiem przy dostawieniu, [/quoteto samo ma Szymek az mu mleko tam gdzies gleboko wpada bo ma taka chrypke az -tak skrzeczy i gulga...i to juz ktorys dzien tak...

Wogole cos go meczy i mysle ze bez lekarza sie nie obejdzie :ico_olaboga: bo to jego ulewanie jest coraz gorsze wiecej i po kazdym jedzeniu :ico_nienie: i to ze sie prezy steka macha raczkami i nozkami robi purpurowy i jest niespokojny dzien i noc.......
Cholera boje sie czy to nie refluks...bo to dokladnie tak zaczyna wygladac jak objawy Jerka -mojej ciotki -tylko ze ciut delikatniesze...a z Jerkiem byl duzy klopot duzo lekow i may efekt :ico_olaboga:
do tego chyba ma uczulenie :ico_szoking: nie wiem na co ...moze mleko krowie bo znow zaczelam pic -a te krostki niby potowki znow sie pojawily i to wiecej ich ...i nawet na piersiczkach juz kilka jest...do tego bardziej mu sie luszczy skora na buzi nad oczami i na glowce... :ico_olaboga:

[ Dodano: 2011-04-30, 23:01 ]
Martwie sie cholernie...

Aaaaaa i przegapilabym prawie-stawiam :ico_tort: za Szymcia miesiac!!! Ale mam duze dziecko :-D

[ Dodano: 2011-05-01, 08:00 ]
Dzien dobry

a tu nikogo od wczoraj...hmmm...
Wlasnie zobaczylam ze Szymka suwaczki pokazuja rozny wiek ... :ico_szoking: musze sie temu przyjrzec....

Ja niedlugo lece do szpitala na opatrunek mam nadzieje ze ostani raz :ico_sorki: chociaz od wczoraj boli mnie brzuch ...nie wiem miesnie brzucha bo tak dlugo sie starlam ich nie uzywac ze wzgledu na ta dziure a od wczoraj sama wozek wprowadzam i wyprowadzam ( a u nas sa 3 schodki wiec musze dzwignac)albo to ta kurczaca sie macica/polog... bo juz byl tylko taki sluz zoltawo -brazowy a teraz znow widze wiecej krwi...wiec dolaczam do pytania Sejany ile trwa polog??? bo u mnie to juz 4 tygodnie...

Aaaaa i po jakim czasie mozna sie znow sexic??? :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2011-05-01, 08:03 ]
oj o pologu sama znalazlam taki artykul
Odchody połogowe pojawiają się bezpośrednio po porodzie i zanikają po dwu tygodniach, choć często utrzymują się jeszcze w 6. tygodniu.

[ Dodano: 2011-05-01, 08:11 ]
a co do sexu to tyle znalazlam:
Pamiętaj też, że nie powinnaś współżyć płciowo dopóki nie zakończą się odchody połogowe, a najlepiej poczekaj aż lekarz „wyda zgodę na sex”.

no tak...tylkoze tu nie ma ginekologa jako takiego ...a nie wiem czy lekarz pierwszego kontaktu ma mozliwosc wydac taka zgode... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
patrycjaaa
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

01 maja 2011, 11:00

Wogole cos go meczy i mysle ze bez lekarza sie nie obejdzie :ico_olaboga: bo to jego ulewanie jest coraz gorsze wiecej i po kazdym jedzeniu :ico_nienie: i to ze sie prezy steka macha raczkami i nozkami robi purpurowy i jest niespokojny dzien i noc.......
Tabogucka mojej tez sie dzis 2 razy ulalo tak duzo jak ja polozylam na brzuszku ;/
i jak pije to od wczoraj sie robi purpurowa i tak jak piszesz steka i wywyija myslalam ze moze ja kupka meczy ze nie moze zrobic ale po kupce tez tak robi i jeszcze czesto kicha a wczoraj pare razy kaszlala ;/ mam nadzieje ze nie jest przeziebiona :ico_sorki:
nie płacze w sumie ale taki sen ma niespokojny i tak jakby jak oddycha jej cos tam switezialo

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2011, 11:27

hej dziewczyny
ja od wczoraj sama,mężus na noc na rybki pojechał
Piotrusia babcia do siebie zabrała na noc
i my same z malutka
dzis w nocy wyjatkowo co dwie godziny jadła ,jak nigdy normalnie to co 3-4 je
teraz próbuje zasnąc ale co chwile się budzi
pogoda u nas sie popsuła
słońca brak i zimno
patrycjaaa, moja też od jakiegoś czasu przy jedzeniu sie pręzy ,kopie nóżkami i popłakuje,mówiłam położnej stwierdził że to chyba wzdęcia,i może to byc od tego że na poczatku jak leci mocno mleczko to nałyka sie powietrza i potem ją brzuszek boli :ico_sorki:
a połog,u nas sie mówi że trwa 6 togodni,ja już tylko plamie na żółto
dziewczyny dajecie swoim maluchom smoka???
bo ja sie troche boję bo nie wiem czy to nei zaburzy ssania piersi :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

01 maja 2011, 13:19

ja daje smoczka, nie ma problemu z ssaniem piersi-z gabrielem tez nie mialam przy smoczku.

Awatar użytkownika
patrycjaaa
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

01 maja 2011, 15:04

ja tez czasem daje jak wiem ze mala juz powinna byc syta a nadal by ssała to daje jej smoka zeby sie uspokoila
ehhh malutka jest spokojna i spi a ja jak na nia patrze to mi sie plakac chce moje hormony czasem wariuja :ico_sorki: :ico_sorki:
ciesze sie ze mam malutka ale czasem boje sie czy napewno wszystko dobrze robie przy niej i wogole ze ona taka malutka teraz a ten czas tak przeleci i juz te chwile nigdy nie wroca
beznadziejna sprawa sie tak czuc chce mi sie plakac i sama nie wiem dlaczego :ico_placzek:

[ Dodano: 2011-05-01, 15:05 ]
malutka ma obszczypana dupke juz nie stosuje tych nawilzonych husteczek tylko za kazdym razem myje jej dupke a mimo to obszczypana ;/ moze to wina pieluch ja mam te z bella happy moze powinnam zmienic na inne

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

01 maja 2011, 17:58

patrycja, ja przy Gabciu uzywalam happy i bylam bardzo zadowolona... sprobuj moze kilka dni jej dosypywac troszke maki ziemniaczanej do kapania :ico_noniewiem: to podobno pomaga...

Awatar użytkownika
patrycjaaa
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

01 maja 2011, 18:37

sprobuj moze kilka dni jej dosypywac troszke maki ziemniaczanej do kapania :ico_noniewiem: to podobno pomaga...
do kapania? ja słyszalam zeby bezposrednio na dupke ta maka robic zamiast pudru hm sprobuje

kate_k82
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

01 maja 2011, 21:48

patrycjaaa, na odparzenia z Matem bardzo pomagało mi mycie pupki za każdym razem szrym mydłem i potem maśc bephanten, u nas sudokrem nie pomagał, do tego moczenie pupki w krochmalu. Poprawę było widać już pierwszego dnia.
co do smoczka to moja królewna nie uważa tego ustrojstwa... spróbuję kupić inny smoczek bo ona jak jest śpiąca to wtedy woli mamlać moją pierś... przez co ja jestem unieruchomiona przez kilka dobrych chwil...a opinie o zabużeniu ssania mogą się pojawić ale na samym początku dlatego niewskazane jest używanie smoczka w pierwszm tygodniu.

obejrzałam sobie x factor, i mam 2 faworytow, Gienka i Schulz czy jak to się tam pisze...a teraz przepis na zycie. Mała śpi pewnie zaraz się obudzi bo czję w piersiach :-D :-D :-D

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2011, 21:55

patrycjaaa, na odparzenia polecam
Obrazek

oraz przemywanie pupki wodą z mydełkiem dla dzieci będz wodą z nadmaganianem potasu (taka rózowa woda ma być) i częste wietrzenie

śliczne macie dzidziusie :*

NowaSejana
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 maja 2011, 08:19

:-D hej mamuski
my dzisiaj mialysmy tylko 1 pobudke na karmienie :-D cos kolo 4, a potem to o 7 :-D w koncu sie wyspalam... :ico_sorki: :ico_sorki:
miedzy 10 a 11 bedzie polozna, ciekawe ile mala wazy :ico_oczko: cos czuje,ze sporo :ico_oczko:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”