Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 cze 2007, 14:47

doris, tzrymam się jak mogę :ico_oczko: dzięki :-D
zborra, potomstwo w formie pojedynczej OK, ale powiem Ci, że trochę mi brakuje Miłosza jak J. zabiera go ze sobą na cały dzień do dziadków (raz w tygodniu, ale zawsze to coś :ico_oczko: ). Chyba zaczynam się przyzwyczajać do extremalnego macierzyństwa... :-D

Obrazek

:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: SUKCES uśpione oba modele w jednym czasie :-D każde śpi w swoim łóżeczku od 14.15 :-D

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!

20 cze 2007, 16:01

qrcze nie mam kiedy pisać
pozdrawiam
idę odsapnąć......

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 cze 2007, 17:05

jajku dziewczyny ale u was jazda!!!!!!!!
nie zazdroszcze
a ty zborra dostaniesz po nonono jak bedziesz sie tak przemeczac!!!!
ja poki co maksmalnie eksploatuje moja mame (w koncu po to wzieła urlop) gotuje, sprzata i czasem pomaga przy małej nawet w nocy

wczoraj moje dziecie po 1,5 godz karmieniu pomarudziło z godz i znowu na godz do cyca
potem znowu marudziła i zrobiłam jej to mleko sztuczne co lekarka zapisała
BOŻE JAKIE TO PASKUDZTWO!!!!! :ico_olaboga: smakuje jakby sie słome żarło dosłownie
ale moj głodomorek zeżarł 70ml troszke potem oddała bo to juz byla lekka przesada
ile moze sie zmiescic w takim malym brzuszku
moja mala dzisiaj spała nawet dobrze ale juz mnie meczy to wstawanie w nocy
a najbardziej meczy mnie nocne karmienie
bo niby moge sobie przysnąc ale wiadomo jak to matka czuwam i tak
boje sie ze mała udusze moimi ogromnymi cyckami :ico_olaboga:

zborra strasznie współczuje tego ulewania
pewno jestescie umeczone obie
ale to nie mogą byc kolki bo przeciez one pojawiają sie przez kilka godz w okreslonym czasie
moze to cos innego

Awatar użytkownika
anza

20 cze 2007, 19:19

a u mnie kolej na dietę bez nabiału.... :ico_noniewiem:
bo rzekome potówki położna uznała za skazę białkową... a przynajmniej ma takie podejrzenie, więc mam nie jeść nabiału żeby to wykluczyć
to co ja będę jadła! :ico_olaboga:
Zbora trzymaj się! kto ma dać radę jak nie my?? i wyluzuj z tym sprzątaniem faktycznie bo jeszcze jakaś choroba twu twu Cię dopadnie z wyczerpania...
Gosia ja byłam u gin chyba już niecałe 3 tyg po porodzie bo szwy się źle goiły i mnie badała ale dało się wytrzymać, chyba bardziej się bałam niż to warte w sumie tylko troszkę zabolało; a tak na marginesie to badała mnie też dwa dni po porodzie w szpitalu jeszcze :ico_szoking: ale tak tylko jednym palcem :-D :ico_oczko:

no dobra idę zjeść obiad... dopiero teraz mam na to czas... uff

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 cze 2007, 22:34

boje sie ze mała udusze moimi ogromnymi cyckami
:ico_smiechbig: jagodka ja tez czuwam, a jak uda mi się przysnąc to budzę się nerwowym zrywem jakbym zaspała na pociąg... :ico_oczko: i szukam małej dookoła !!! A najśmieszniej jak nie mogę jej znaleźć i okazuje się, że dawno ją odłożyłam do łóżeczka :-D
a u mnie kolej na dietę bez nabiału....
kurcze może i ja się skuszę, a jakie te "niby potówki" są białe??? Bo moja mała ma kilka koło oczek, ale te pryszczyki są białe... i jak przemywam wodą, to potem pojawiają się w innym miejscu... ale zawsze kilka jest... :ico_noniewiem:

Zbora pozdrów teściową - tylko jej nie zajedź ... :ico_oczko: bo na zdjęciach niedzielnych musi sie zaprezentować :ico_haha_01:

[ Dodano: 2007-06-20, 22:34 ]
:ico_smiechbig: jagodka ja tez czuwam, a jak uda mi się przysnąc to budzę się nerwowym zrywem jakbym zaspała na pociąg... :ico_oczko: i szukam małej dookoła !!! A najśmieszniej jak nie mogę jej znaleźć i okazuje się, że dawno ją odłożyłam do łóżeczka :-D
kurcze może i ja się skuszę, a jakie te "niby potówki" są białe??? Bo moja mała ma kilka koło oczek, ale te pryszczyki są białe... i jak przemywam wodą, to potem pojawiają się w innym miejscu... ale zawsze kilka jest... :ico_noniewiem:

Zbora pozdrów teściową - tylko jej nie zajedź ... :ico_oczko: bo na zdjęciach niedzielnych musi sie zaprezentować :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
anza

20 cze 2007, 23:01

massumi, najpierw to miała tylko kilka takich typowych pryszczyków z białym w środku :ico_haha_01: ale to chyba było coś innego, a potem coraz więcej ale takie w kolorze skóry drobne ale gęsto, na czole i na policzkach, teraz to nawet na uszach ma i na brodzie i we włosach, prawie na całej głowie!!! :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 cze 2007, 23:01

Anza spoko, następnym razem bedziesz mogła posiedzieć tu dłużej...Pisałam do Ciebie na GG...przemyśl tąrezygnację z nabiału! mi położna też mówiła, że mam odstawić nabiał...potem wymyśliła, że to uczulenie na kosmetyki...więc ja już prawie dostałam depresji przez to że mogłam jeść tylko chleb z dżemem lub wędliną...po odstawieniu kosmetyków te pryszczole też nie zniknęły...Więc zaczęłam jeśc normalnie...A to były potówki...i zniknęły po kilku dniach z kartoflanką...No i pewnie troszkę to było od hormonów...Przecież skóra też musi się przyzwyczaić do innych warunków...

Jagódka no te mleka to ohyda! moja chrześniaczka też piła takie gówna...fu!nawet bym tego nie posmakowała...jak dzieci mogą to pić? :ico_szoking:

Massumi teściowa ok! moja mama się śmiała, że ją wezmę głodem, bo kolacja dopiero o 20była, bo jakoś nie miałam czasu myśleć o żarciu..Bała sie troszkę kąpać...ale się dała namówić.No zadowolona cała...Ja nawet też bo cały dzien łaziła z Hanią i miałam spokój...No...względny bo ja nie umiem sie relaksować...3prania w tym 1ręczne itp...no i nonono z odpoczywania...
Do tego Hania śpi bez odbijania...ja w stresie...no ale śpi spokojnie...więc zaraz spieprzam się myć!
J jutro jedzie do Gdańska...o 5rano...a ja zostaję z młodą...rety...wytrzymam?
No idę ...buziole kochane kobietki!

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 cze 2007, 08:55

ja tez sie tego boje
bo rzekome potówki położna uznała za skazę białkową... a przynajmniej ma takie podejrzenie, więc mam nie jeść nabiału żeby to wykluczyć
to co ja będę jadła!
wspólczuje... ja jem nabiał cały czas i sie z tego ciesze

[ Dodano: 2007-06-21, 08:57 ]
miałam spokój...No...względny bo ja nie umiem sie relaksować...
normalnie w nonono Cie kopnąc tylko!!!! weź daj se spokój z tym sprzątaniem, praniem, prasowaniem itp!!!
Chyba zaczynam się przyzwyczajać do extremalnego macierzyństwa...
to moze czas pomysleć o trzecim dziecku?? żarcik oczywiście

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 cze 2007, 09:58

dziewczyny tak spała moja mała wczoraj

Obrazek

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 cze 2007, 10:08

jagodka24 Twoja mała słodka, nawet jak buzię sobie zasłoniła.

anza współczuję diety beznabiałowej, ale mój po tej diecie ma coraz mniej tych krostek, czekam aż znikną całkiem, potem jeszcze trochę poczekam, a potem próba z jogurtem.

A ja byłam u gin i jest o.k, to wina hormonów jeszcze po porodzie.

A teraz zmykam, szykujemy się na spacer, a ja jeszcze mam mokrą glowę.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”