Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

17 lis 2009, 10:09

Cześć Dziewczyny :-)

Dzięki za kciuki i kopa :ico_oczko: Przydadzą się na pewno :-) Noc minęła o dziwo spokojnie, ale teraz to mi ciężko z nerwów oddychać :ico_olaboga: No nic, za godzinkę jadę na uczelnię i oby było tylko dobrze i szybko :-) Cieszę się, że zmieniłam nazwisko, bo tak prawie ostatnia bym wchodziła, a tego bym chyba nie wytrzymała :ico_oczko: Odezwę się jak wrócę...

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 lis 2009, 12:01

inia1985, na pewno będzie dobrze :ico_sorki: Czekamy na wieści :-)

anetka607, :ico_pocieszyciel: oby to zatrucie szybko minęło :ico_sorki: Rzeczywiście ostatnio wszystko się Ciebie łapie :ico_noniewiem: :ico_szoking: Zdrówka dużo :ico_sorki:
Super, że wózek Ci się podoba - no i czekamy na fotkę nowej fryzurki :-)

pchełka, witamy wśród grudnióweczek. Napisz nam coś o sobie, oczekujesz chłopca czy dziewczynki?? Jak samopoczucie?

iw_rybka , masz rację, poczekaj z tymi porządkami. Teraz mała jest najważniejsza :ico_sorki:

Pruedence , :ico_brawa_01: że lekarz załatwiony :-D

Za mną dziś ciężka noc, cały czas było mi gorąco, a gdy tylko się odkryłam strasznie marzłam :ico_puknij: Mąż o 4 wstawał - a ja już od 3.30 nie spałam. Głodna byłam jak diabli więc wstałam z nim, zrobiłam śniadanie, zjadłam kanapkę i poszłam ponownie spać o 5. Potem śniadanie o 8 :ico_wstydzioch: Ostatecznie wstałam po 9...

Awatar użytkownika
misia85
maniakogadacz
maniakogadacz

17 lis 2009, 14:06

Czesc dziewczyny!!!
Ja oczywiscie tak z doskoku, bo brak czasu...
Wczoraj mialam wizyte u gina, rozwarcie 3cm, na ktg wyszedl jeden skurcz, ale to normalne, mala wazy ok.3 kg, nadal mam brac luteine i za dwa tygodnie na kontrole i mysle ze juz bedziemy odstawiac luteine i umawiac sie na porod. Zreszta lekarka powiedziala, ze jakbym teraz urodzila to nie bylaby katastrofa.
Torbe mam juz prawie spakowana, musze tylko dolozyc kosmetyki, ciuszki malej juz ulozone w szafie, wyprawka na odbior malej ze szpitala uszykowana, w sumie juz moge rodzic :ico_oczko:
pozdrawiam

barbapuppa

17 lis 2009, 14:46

misia no to razem czekamy, bo ja już też z rozwarciem, tyle że akurat przez tą paskudną chorobę wolalabym jeszcze chwilę poczekać
ja już od dawna mam torbę w aucie i już raz nawet byliśmy w szpitalu, no ale teraz już nie będzie odwrotu
iw_rybka nie wiem co ten twój lekarz opowiada, ale mój mi mówił, że teraz standardy się zmieniły i 36tc to właściwie ciąża donoszona i jak dzidzia nie ma oznak braku oddechu itp. to w ogóle nie musi leżeć w inkubatorze
wiadomo, że im dłużej tym lepiej (choć też bez przesady bo łożysko się starzeje) dla dziecka, no ale jak ja rodziłam Tadzia w 37tc i w ogóle nie był w inkubatorze i normalnie poszliśmy do domu, a to było 2 lata temu
pchełko witaj serdecznie
...
uciekam, bo kaszel nie daje mi spokoju i zaraz płuca wypluję
miłego dnia

[ Dodano: 2009-11-17, 14:44 ]
p.s.
zmieniłam trochę pierwszą stronkę, bo już mnie wkurzały codzienne poprawki, jak ciągle coś znikało
mam nadzieję, że na ten przedświąteczny styl nie jest za wcześnie, ale boję się, że potem już nie będę miała kiedy zaktualizować

Awatar użytkownika
inia1985

17 lis 2009, 15:47

Już po wszystkim :-D Obroniłam na 5 :-D Nawet nie zdążyłam się zestresować, bo mnie poza kolejnością zawołali :ico_oczko: Pytania łatwe (tylko do pracy), więc to była pestka, tak jak mówiłyście :ico_haha_02: Dzięki za wsparcie :ico_buziaczki_big: Wikunia też była grzeczna (spała), pobudziła się dopiero jak wyszłam stamtąd :-)

iw_rybka, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za skończenie 34 tc, a ten lekarz to jakieś bzdury gadał, pierwsze słyszę żeby tak było :ico_puknij: Ale z tym ostrym sprzątaniem, to rzeczywiście się lepiej wstrzymaj :-)

Pruedence, no to już teraz pozostało tylko zacisnąć zęby i popracować troszeczkę, ale też pamiętaj żebyś się nie przemęczała :ico_nienie:

anetka607, kurcze, Ty to biedna jesteś z tymi infekcjami, kuruj się i jeszcze raz kuruj się :-) Super, że zadowoleni jesteście z wózka :ico_brawa_01:

pchełka, witaj :-D wpadaj do nas częściej

Shiva, z tymi napadami gorąca mam identycznie, ale wolę się grzać pod kołdrą, niż się przeziębić, bo to takie złudne uczucie gorąca. Jeszcze trochę musimy pocierpieć

misia85, to pewnie początkiem grudnia będziesz już rozpakowana :ico_oczko: Najważniejsze, że z Małą wszystko dobrze :ico_brawa_01:

barbapuppa, odpoczywaj i pij dużo syropu z cebuli :ico_oczko:

anetka607

17 lis 2009, 16:47

inia1985, gratulacje

dzisiaj lepiej ale sie glodze, na bulce i ryzu na mleku

no i dostalam wezwanie na policje jako swiadek, chyba ich porypalo jak mysla ze przyjde, mam zwolnienie i moga sie rypac

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 lis 2009, 17:18

barbapuppa, fajna ta 1 stronka, tylko ten czerwony kolor trochę się zlewa i przez to jest mniej czytelny. Ale ogólnie pomysł przed świąteczny - super :-D

inia1985, GRATULACJE :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_prezent: :ico_prezent: Bardzo się ciesze że tak świetnie Ci poszło :-D

anetka607, ojej a czego oni od Ciebie chcą?? :ico_szoking: Masz racje, mogą Ci co najwyżej naskoczyć ;-)

[ Dodano: 2009-11-17, 16:20 ]
misia85, widzę, że i u Ciebie już niewiele zostało :-D Fajnie, że torba już gotowa :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-11-17, 16:27 ]
No nadszedł moment wklejenia mojego brzusia. 37 tydz. 1 dz. Kto wie może to już ostatnie moje zdjęcie z brzuszkiem ;-)
Obrazek

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

17 lis 2009, 17:57

cześć Dziewczyny:)
Inia1985 gratulacje:) szkoda, że nie możesz opić!:) w zamian :ico_tort:
dziś wyszłam z domu po ponad 2 tygodniach. dopiero wsiadając do samochodu, chodząc itd poczułam różnice w możliwościach i sprawności po tych dwóch tygodniach...
brzuch urósł, szybciej się męczyłam i chodzić ciężko bo wszystko na dole mnie boli... po mieszkaniu tego nie czułam :ico_haha_02:
i jak przełaziłam cały dzień to niuńka bardziej spokojna, mniej ruchliwa.
Shiva widzę, że w noce mamy podobne... czyli ciężkie. też nie mogę spać i jest mi gorąco, duszno... balkon otwarty, okno i nic... .
mocno popuchły mi też już ręce i nogi. szczególnie ręce.
ja wizytę u ginekologa mam w czwartek. zobaczymy jak tam moja szyjka... do tej pory jeszcze byłą zamknięta.
zdrówka i sił dla Wszystkich :ico_ciezarowka:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2009, 18:12

hej dziewczyny! rozmowa z wlascicielka nie nalezala do latwych ale byla spokojna.. do konca mca musimy cokolwiek im zaplacic.no a potem sukcesywnie placic na biezaco i splacac dlug. nie wiem jak bo maz jak na arzie zadnej pracy nuie ma..
ja dzis mam zle samopoczucie.od rana mi slabo i boli serce. prawie na ulicy zemdlalam :ico_olaboga:
bylismy tez w mopsie pytac o jakas pomoc ale musimy isc do innego oddzialu bo podelgamy gdzie indziej ze wzgledu na miejsce pobytu. zobaczymy...
anetka607, kuruj sie i uwazaj zeby nie odwodnic. wiem ze jest taki preparat dla dzieci ors1000-to taki kleik marchwkowy,wlasnie na odwodnienie i grype zoladkowa.
pchełka, witaj,mamy ten sam termin :ico_oczko: napisz o sobie cos wiecej-skad jestes,kogo masz pod serduszkiem :-)
inia1985, gratuluje obrony :ico_brawa_01: to teraz juz spokojnie czekaj na malenstwo :-)
Shiva, ja te uderzenia goraca w nocy to mam juz dluzszy czas.. budze sie zlana potem :ico_olaboga:
misia85, trzymamy kciuki i czekamy na wiesci!
barbapuppa, ty rowniez nas informuj!! i niech to chorobsko juz od ciebie odejdzie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 lis 2009, 18:50

dziewczyny, ja tylko na chwilkę. Padam na twarz :(
badanie wykazało liczne skurcze nadkomorowe i niemiarową czynność serduszka :(
mam powtórzyć za 2 tyg. Zazwyczaj ustępuje to samo i nic nie trzeba robić. U mojego dziecka zastawka uderza o ścianę przedsionka lewego :( i to może być przyczyna choć do końca nie wiadomo. pani dr mnie uspokajała, nerwy nic nie dadzą wiadomo.
wierze że mój malec ma zdrowe silne serduszko!

nic więcej nie napiszę nie mam sił.

Zajrzę do Was jutro.

[ Dodano: 2009-11-17, 17:50 ]
ps. jutro poczytam też co słychać bo nie mam siły jakoś dziś...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”