Ale dziewczyny - Dukan to nie tylko jogurty i serki - no przeciez można jeść dużo rzeczy ...
Jesli macie ochotę na słodkości - jedzcie - ale te dozwolone - ratujcie się colą zero gumami orbit i słodzikami - ja uwielbiam serek homogenizowany naturalny ze słodzikiem w pudrze i kakao głowa do góry
Ja ostatni tydzień zrobiłam sobie celowy luz bo za szybko chudnęłam i moja skóra poprostu nie nadąża... ale już się stęskniłam za dietą
[ Dodano: 2010-10-26, 21:37 ]
a chleb ???? najlepszy wg przepisu niejakiej Klary
Składniki/na 3 chlebki z foremek 30x12,dwa do konsumpcji,jeden
zamrażam/
4szklanki otrąb owsianych
2szklanki otrąb pszennych
1 szklanka mąki kukurydzianej
2 serki wiejskie lekkie z Piątnicy/0% tł.,każdy po 250gr/
8 jajek/białka należy ubić na pianę/
O,5l maslanki niskotłuszczowej
1 łyżka soli
1 i 1/3 torebki proszku do pieczenia
po 1 łyżce suszonego kopru,tymianku,czosnku niedźwiedziego i
suszonych pomidorów z bazylią/kamis/
1 łyżeczka kminku/dla lubiących kminek/
Jeżeli ktoś nie ma czosnku niedźwiedziego,to moża dodać łyżeczkę
czosnku suszonego,lub 3-4 duże wyciśnięte ząbki czosnku.
Wszystkie suche składniki należy dokładnie wymieszać,ser rozgnieść i
wymieszać z żółtkami,dodać z maślanką/najpierw 3/3 maślanki,potem
resztę porcjami,zeby ciasto nie było lejące.Całość wymieszać i dodać
pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Wyłożyć foremki
papierem do pieczenia/inaczej chlebki się przykleją-
sprawdziłam/.Foremki wstawiam do częściowo rozgrzanego piekarnika i
od chwili uzyskania temp. 200-220 stopni piekę godzinę i 20-30
minut.Przygotowanie ciasta zajmuje 15 minut
Ja z przypraw daję kminek mielony czosnek granulowany i zioła prowansalskie

i piekę w aluminiowych foremkach - i nie wykładam żadnym papierem i nie przywierają