Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

14 cze 2009, 17:56

magduś81, nie o to chodzi że jesteś gruba tylko jak na razie najbardziej okrąglutka z nas ;-) bo jednak w duopaku ;-)

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

14 cze 2009, 18:16

nie o to chodzi że jesteś gruba tylko jak na razie najbardziej okrąglutka z nas
wiem wiem :-D żartowałam oczywiście :-D

Awatar użytkownika
bigottka

14 cze 2009, 18:23

magduś81, spoko kobietko wiem że żartowałam wiesz mi przydałaby się jakaś dieta taka delikatnie oczyszczająca bo mam ostatnio duże wzdęcia i zaparcia i może jakoś można to zmiejszyć??

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

14 cze 2009, 18:26

bigottka, oczywiście że da się zmniejszyć, coś poszukam dla ciebie!! Al broń boże nie odmawiaj sobie jedzenia!!
Jedz więcej warzywek, mniej smażonego, mniej sodyczy, mniej gazowanych napoi. Coś poszukam na ten teamt bo mam książke o dietach i w gazecie M jak mama też piszą coś o diecie więc coś później skrobne!!
Ide się przespać troszke bo na 20 idziemy do kosiciólka i żebym nie zasneła jak ksiądz będzie lekko przynudzał hihi bede wieczorkiem!!

Awatar użytkownika
bigottka

14 cze 2009, 18:30

magduś81, byłabym bardzo wdzięczna za jakąś dietkę a co do jedzenia to nie mam zamiaru przestać słodyczy nie jem jak na razie w cale napoje gazowane tylko trochę jak chcę aby mała się trochę powierciła ale troszeczkę.
To leć się kimnąć bo może ksiądz będzie zanudzać i przyśniesz na stojąco ;-)

[ Dodano: 2009-06-14, 18:30 ]
To ja będę też później to pogadamy o tych dietach ;-)

[ Dodano: 2009-06-14, 19:09 ]
Kobietki nie wiecie jaka jestem przeszczęśliwa. Tak się włąśnie zastanawiałam że mi się chyba flaczki przelewają i tak dotykam się z lewej strony koło pępka i co czuję 6 porządnych kopniaczków które były przecudowne aż się głupia popłakałam nie myślałam że to takie wspaniałe uczucie.

asika82
4000 - letni staruszek

14 cze 2009, 20:43

dzięki dziewczyny za miłe słowa :-)

magduś a jak jest w ciązy, nie miałas ataku? bo to często się niestety pojawia .
6 porządnych kopniaczków
no brawo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

moja niunia to kopie już jak stara :ico_haha_01: czasem widac przez skórę jak kręci

Awatar użytkownika
wiolaw

14 cze 2009, 21:07

bigottka napisał/a:
6 porządnych kopniaczków
no brawo
ja tez sie podłanczam :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
moja niunia to kopie już jak stara czasem widac przez skórę jak kręci
bo my z drugim to wszystko szybciej i wyraźniej czujemy , moje też dobrze kopie :ico_oczko:
a jak leże na wznak to widać jak brzuch się rusza :ico_haha_02:

wiecie co przesiedziałam dziś cały dzień w domu i jestem taka podenerwowana ,że jak P się do mnie odzywa to mnie wkurza :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
bigottka

14 cze 2009, 21:54

magduś81, widzę że już po kościele nie zasnęłaś im tam ;-)
wiolaw, to jest normalne jak za długo się z nimi przesiaduje.
Dobra kobiety ja kładę się spać bo jutro idę na pobranie krwi i muszę byc tam z rana więc muszę się wyspać więc lecę spać ;-)
Do jutra brzuchatki i dobranoc

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

14 cze 2009, 22:09

magduś a jak jest w ciązy, nie miałas ataku? bo to często się niestety pojawia .
powiem że nie miałam ataku :ico_sorki: i całe szczęście, tzn bolał mnie brzuch mocno ale po nospie przechodziło. Mam nadzieje że mnie to ominie.
czasem widac przez skórę jak kręci
no u mnie też widać czasami tzn ja widze ale jak krzycze do K chodz zobacz to wtedy nic się nie dzieje!! Aż się denerwuje hihi
6 porządnych kopniaczków
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: cudowne uczucie!!!!!!! Bardzo się ciesze z tego że dzidziulka cię skopała!!!
wiecie co przesiedziałam dziś cały dzień w domu i jestem taka podenerwowana
Wiola meliska meliska!!

bigottka, jeśli chodzi o diete to wyczytałam w książce Nowoczesna Kuchnia dla malucha, że kobieta w ciąży nie powinna stosować żadnej diety. Ale napisze ci co tutaj uważają za stosowne do jedzenia i wogóle o diecie!!!
"Drugi trymestr: Twoje posiłki muszą być wartościowe, ale nie kaloryczne. Zapotrzebowanie energetyczne podczaj całej ciąży rośnie jednynie o 300 kal. Jedz więc nabiał, jajka, chude mięso, tłuste ryby. Nie unikaj kasz, brązowego ryżu, pełnoziarnistego pieczywa, soi, zielonych warzyw, pestek dyni, suszonych moreli i śliwek, owoców bogatych w wit. C. Nie lubisz mleka? Zastąp je jogurtem, kefirem, jedz ser żółty (to bogatsze źródło wapnia niż twarożek). Pij dwa litry wody niegazowanej. Zrezygnuj z nadmiaru tłuszczów zwierzęcych, słodyczy, białego pieczywa (unikniesz zaparć)."
"A na wzdęcia i zaparcia pomogą warzywa, ciemne pieczywo i kasze, tzn wszytsko co zawiera błonnik. Jedz też suszone śliwki i jogurty z żywymi kulturami bakterki"
Możesz tez pić wiecej herbaty zielonej cytrynowej, np zamiast zwykłej czarnej.
A co jeść jakie obiadki to mozna coś sklecić z tego co tu proponują. I powinno byc lepiej. Dietki będziemy stosowac jak juz urodzimy nasze pociechy!!! Napewno wtedy cos podrzuce bo mam jeszcze ze studiów fajne diety.
Ale się rozpisałam :ico_sorki: sorki za zaśmiacanie hihi

[ Dodano: 2009-06-14, 22:11 ]
bigottka, nie zasnełam w kościele :-D było całkiem normalne kazanie!!!
Tylko znowu mi tętno skoczyło i myślałam że zemdleje. Jutro się chyba wybiore do internisty niech coś poradzi na to!!!
A wy wszytskie spać idziecie??? bo mi się jeszcze nie chce!! Ide coś do jedzenia zrobić bo głodna jestem :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-06-14, 22:54 ]
WIdze że nie ma nikogo więc i ja ide sobie :ico_placzek: ide spać ale najpierw musze coś zjeść a mąż nie chce mi zrobić :ico_placzek: chyba się popłacze to może się ruszy!!!
Słodkich snów moje kochane :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Sabcia

15 cze 2009, 08:33

Witam!!!! wczoraj byłam cały dzien poza domem a wieczorkiem nie miałam juz siły na pisanko, co do samopoczucia to jest ok wczoraj juz nic mnie nie mdliło
Jesli chodzi o kopniaki to moja niunia na poczatku kopała mnie w okolicy pepka a teraz dosc nisko prawie na samym dole brzuszka tez tak macie?
dzis o mojej 14.20 mam usg takze jak wroce dam znac co i jak - mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
Dzis wracam do pracy takze bede na netku popołudniu mysle ze nie wczesniej jak o waszej 17 takze zeby ktos mi tu był :ico_oczko:
asika82, dobrze ze juz jestes z nami

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”