IM
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

04 lip 2007, 20:21

Aniaa ja z kwietniowych mam, zrobilam malemu posiew kału i nic nie wyszło , miał tez zrobione badanie moczu podstawowe i tez nic zdarza mu sie ze zrobi kupe ze sluzem podbarwionym krwią.

Gozdzik ja podaje od tygodnia lakcidofil pol ampułki i widze poprawe bo juz nie robi kup wodnistych pienistych i brzydko pachnacych

Awatar użytkownika
__DOMI__
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

04 lip 2007, 20:38

Aniaaa, śliczne się przewraca :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
tylko uważaj z tym łóżkiem żeby maleństwo nie zladowało, juz trzeba miec oczy naookoło głowy, a co dopiero jak zaczną raczkować

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

05 lip 2007, 08:26

Zaintrygowałyście mnie tymi kupkami :-) Cały czas wydawało mi się że Emi robi normalne kupki. Może wy mi pomożecie :-) Jak robi kupkę to jest ona wodnista (mój mąż się śmieje że zaraz po zrobieniu wygląda jak piana z piwa) z reguły jest żółta, czasem zdarza się że to jest taki przybrudzony zółty lekko wpadający w zielony ale tylko lekko :ico_oczko: . Śluz miała w kupce tylko wtedy jak były okropne upały. Zawsze mi się wydawało że jest wszystko ok ale teraz zaczynam się martwić :ico_olaboga:

Poza tym Emi jest dzisiaj nie do wytrzymania. Marudzi strasznie, nie chce cycka i wogóle daje popalić. Nie wiem już sama czy to ta pogoda na nią tak działa czy to może ząbki :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!

05 lip 2007, 10:03

Aga26 co do kupek to książkowa wersja brzmi pewnie : żółte i nie za gęste, ale z grudkami. Moja Majeczka tez raczej nie robi książkowych kupek, zdarzają jej sie taki sporadycznie. A poza tym to robi bardzo często, normalnie na pieluchach to mozna zbankrutować. Moim zdaniem to nie ma sie co za bardzo przejmować dopóki dziecko przybiera na wadze.

Gozdzik dżem nazywa sie Rapsodia i kosztuje 2,49zl.[/b]

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

05 lip 2007, 10:36

No to u nas na pewno to nie są książkowe kupki bo żadnych grudek w nich nie ma. Są najszęściej wodniste. Ale Emi bardzo ładnie przybiera na wadze (waży już 7500 :ico_olaboga: ) także chyba nie będę się tak przejmować. Może przez tą skazę białkową ma takie kupki :ico_noniewiem:
A z tymi włosami to ładnie mnie przestraszyłyście. U mnie narazie spokój i mam nadzieję że tak zostanie. Zażywam cały czas (w czasie ciąży jak i teraz) Feminatal N i nic więcej.
Jeżeli chodzi o wapń to lekarka mi powiedziała że ten zawarty w witaminach plus ten który jest w warzywach które jem powinien w zupełności wystarczyć.

Awatar użytkownika
urmajo

06 lip 2007, 10:40

Witajcie.
Odebrałam wczoraj wyniki moczu na posiew. Na szczęście posiew jałowy. Kupki z grudkami , ale za to raczej zielonkawe :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: i częste.

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

06 lip 2007, 23:26

czesc mamuski
moj macius jest z marca:) czyli dolaczam do was:)
wczoraj mu stuknely 4 miesiace jest duuuuzym chlopcem dzis zwazony wazy 7900 na golaska:) kupki robi zolte z grudkami i nie za geste, ze dwa razy dziennie roznie to jest ale jest ok :)
ale temat o kupkach hihi
pozdrawiam Was wszystkie a wszczegolnosci Aga26 buziak dla Ciebie i córci :)

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

07 lip 2007, 08:54

Cześć Karolina :-) Fajnie że też tu dotarłaś :-)
Ostatni temat o kupkach jest faktycznie pasjonujący :ico_oczko: ale przynajmniej się dowiedziałam co nieco.
A jak patrzę na Twojego Maciusia to aż mi się wierzyć nie chce że on ma dopiero 4 miesiące :ico_szoking:
Ale moja Emi dogania go powoli :-) Strasznie fajnie Maciuś wygląda na tym zdjęciu z butelką :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Pozdrawiamy wszystkie marcowe mamy :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
__DOMI__
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 lip 2007, 11:50

witam nowe koleżanki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: coraz więcej marcóweczek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

co do kupek to ja mam inny problem, wygląd kupek jest ok, ale Krzys robi je bardzo rzadko i męczy się przy tym strasznie, właśnie wczoraj dałam mu czopek glicerynowy, bo nie robił kupki prawie 4 dni :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

07 lip 2007, 12:24

Cześć Domi. Ja też miałam jakiś czas temu podobny problem. Moja Emi nie mogła zrobić kupki przez 3 dni. Bardzo ją to męczyło. Prężyła się biedactwo a mimo to nic nie wyszło. Z mojego doświadczenia wiem że to był jakiś mój błąd żywieniowy. I z tego co pamiętam to był to ser żółty :-) Może wprowadziłaś ostatnio do swojej diety jakiś nowy produkt ?
Ja nie stosowałam u Emi czopków glicerynowych. U nas pomógł masaż brzuszka, ćwiczenia i ciepła kąpiel.
Z drugiej strony czytałam tu na forum że niektóre dzieci to nawet tydzień kupki nie robią :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”