Awatar użytkownika
paulina1978
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

06 wrz 2007, 09:44

czesc dziewczynki!!
i bardzo dziekujemy za zyczonka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
no i coz zgodnie z obietnica stawiamy :ico_tort:

[ Dodano: 2007-09-06, 10:01 ]
aha!! i jeszcze wam pokaze skeletorski brzuchol :-D

Obrazek

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

06 wrz 2007, 10:07

Witam dziewczynki :-D Ja tez nadal 2 w 1.
Paulina ryczałam jak bóbr jak oglądałam ta prezentacje,świetny podkład muzyczny no i zdjęcia piękne,szczególnie podobają mi sie te z bucikami takie słodkie.
Kocura i Paulina gratuluje donoszonych bobasków :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Agnieszka to może na tego 7 się załapiesz :-D :-D albo i może jeszcze dziś.
Eska masz prawdziwego faceta z takimi jajkami :-D i duży juz 3.5kg,akurat do porodu :ico_brawa_01:
Mamo Zuzi ty to sie nacierpisz z tymi skurczami biedna.
JA wczoraj wieczorem o dziwo miałam skurcze i to nawet krzyż mnie bolał i myślałam że się rozkręci ale nic,w nocy przeszło.

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

06 wrz 2007, 10:10

Dziewczyny gratulacje!!!
Wczoraj rozmawiałam z moją tesciowa no i normalnie kobieta mnie rozbroiła.Mówi żebym z porodem poczekała az wróci Kaśka-siostra mojego męża z Irlandii.Bo ona by mnie chciała zobaczyc jeszcze 2 w 1 :ico_puknij: :ico_brawa_01: I to mówi kobieta która urodziła trójke dzieci przed czasem.Ale ma kobita humor :-D
Wczoraj w szkólce położna zbadała tetno małego .Trwało to chyba z 15 minut bo ta moja mała "męda" strasznie się chował.I tak mam przez cała ciążę.ędzie chyba strasznym uparciuchem :-D Instrukatorka pokazała mi tez cwiczenia parcia.I będe je robić tylko w szkole bo podobno było już kilka przypadków że dziewczyny trenowału=y w domu i zaczynały rodzić.
Wczoraj też odwiedziłam kolezanke z która leżałam w szpitalu na poczatku ciąży.Jej Dawid urodził sie w 8 miesiacu bo za bardzo naciskał na wątrobe i lekarze wywoływali poród.Teraz ma 5 miesiecy i jest duży i fajny.Wykapany tata.Marta sie śmieje że oby mały nie odziedziczył po tatusiu charakteru bo to będzie nastepny rozdziaw.Jej mąż jeszcze jak leżała w szpitalu nawet nie omalował łóżeczka bo stwierdził ze to sie zdązy zrobić jak mały bedzie w domu, bo jeszcze do niego wiesć o tym że zostanie ojcem nie dotarła.Niezły jest -przez 8 miesiecy do niego nie docierało :ico_haha_01: .
Jutro sie wybieram do gina bo mam straszną wysypke na całym ciele.Pije wapno to wysypka zniknie ale swędzenie zostanie.Chyba już nadszedł na mnie koniec :ico_placzek:

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

06 wrz 2007, 10:18

no a ja dzwoniłam do swojego gina, a jego nie ma :ico_szoking: :ico_zly:

no tak i co teraz... :ico_noniewiem: napisałam mu smsa, i chyba wybiorę się do szkoły rodzenia, to mi chociaż ktg może zrobią, ja już nie wiem...jestem zła :ico_zly:

eSKa
4000 - letni staruszek

06 wrz 2007, 10:22

Jestem i ja też jeszcze 2 w 1, ale dzis snilo mi się że ulamisiula urodziła bliźniaki, skąd człowiekowi takie sny się biorą :ico_puknij:
Agnieszka widze że my to jedziemy na jednym wózku :ico_haha_01: , mi rano zeszło dosyć sporo czegoś ciągnącego też z krwią, tak sobie pomyslalam że to pewnie ten czop o którym pisałyście. Za to skurcze poszły w las :ico_noniewiem:
Paulina ty to musisz koleżance powiedzieć że przez tą jej prezentacje pół tik taka płakało :-D
Paulina, Kocura od nas również gratulacje, teraz już spokojnie możecie rodzić :-D Na ciasto wpadne później bo najpierw śniadanko.
Kicia może ty też się piszesz na 7 września co? Ja już powoli myśle co by tu robić żeby jakos przyspieszyć, dziś chyba będzie wielkie sprzątanie przynajmniej teraz tak myśle.

[ Dodano: 2007-09-06, 10:25 ]
Ulamisiula, ty to musiałabyś nam zaprezentować te ćwiczenia parcia, ja chętnie bym dziś wieczorem potrenowała :ico_brawa_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2007, 10:40

Agnieszka, a masz skurcze??? Bo jak nie to moze spokojnie czekaj na nie... zreszta nie wiem.... Najlepiej zdaj sie na intuicje. polozna mi ostatnio mowila ze kobiety zazwyczaj wiedza kiedy nadchodzi godzina "ZERO" i czuja sie juz w domku nieswojo i chca do szpitala. Zazwyczaj w pore przyjezdzaja. Tyle ze ja nienawidze szpitali i najpierw sie na pewno upewnie czy to "to" i dopiero pojade, bo kroplowek potem i macania co 5 minut to bym chyba nie zniosla.....

Kicia, no ze skurczami "sie mam...." juz od 17 tygodnia ciazy ale teraz to juz daja niezle popalic. I najsmieszniejsze jest to ze one sa najwieksze jak leze a najmniejsze jak laze i cos robie.... :ico_puknij:

Paulinka i dla Ciebie gratki za donoszona ciaze kochana!!!

Eska, i :ico_brawa_01: za odejscie czopu !!!

Ulamisiula, no Twoja tesciowa to rzeczywiscie ma poczucie humoru, prawie jak moj maz hahaha no i to swedzenie to faktycznie skonsultuj z ginem... czyzby watroba nie wytrzymywala?

Ja wlasnie zrobilam generalke w lazience, nawet pod wanne sie wczolgiwalam boczkiem hihihi i teraz padlam.... wstawilam tez pranko... posciel zmieniam no i w ogole cos dzis mnie "wzielo" .... Oby nie instynkt wicia gniazda hahaha

[ Dodano: 2007-09-06, 10:41 ]
A Dominisia pewnie spi albo... czyzby??? :-D

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

06 wrz 2007, 10:42

Eska ja piszę sie na najbliższy termin,może być 7 :-D Też myślałam żeby dziś przyspieszyć coś i też pomyślałam o sprzątaniu tak jak ty Eska :-D chyba wysprzątam całe mieszkanko a co!Trzeba jakoś wypaść jutro na wizycie u lekarza żeby nie było że tak nic się ze mną nie dzieje kolejny tydzień,nie?
Agnieszka a może jedz do szpitala,powiedz że nie czujesz jak się mały rusza to Cię zbadają i zrobią ktg.
Ula bardzo dobrze że się wybierasz do lekarza bo to może być od wątroby,czytałam o tym jak mi też wyskoczyła wysypka ale mi przeszło po wapnie i juz nie miałam potem.

A czasem mam wrażenie że do mojego Ł to dopiero niedawno dotarło,albo dotrze po porodzie że będzie tatusiem,jak jego siostra urodziła to mówił że dopiero teraz widzi że tam w brzuszku był dzidziuś bo wcześniej to był dla niego tylko duży brzuch i nic więcej.

[ Dodano: 2007-09-06, 10:46 ]
Justyny wczoraj nie było i nie pamiętam czy była w poniedziałek,chyba się nam kolejna wrześniówka rozdwoiła,tak czuję :-D .
No ja czekam z niecierpliwością na Eve,pewnie jest juz w domku :ico_brawa_01: z maleństwem.Ale ma fajnie. :ico_brawa_01:

eSKa
4000 - letni staruszek

06 wrz 2007, 10:53

wcześniej to był dla niego tylko duży brzuch i nic więcej.
:-D Oj ci faceci :ico_haha_01:
Ja wczoraj po rozmowie z moim mężulkiem stwierdziłam że on to bardziej przeżywa niż ja, pytał sie co ma mi jeszcze spakować do tej torby szpitalnej jakby coś. Mówie mu że jest tam karteczka co jeszcze trzeba wrzucic a poza tym to ja raczej nie strace przytomności :-D

[ Dodano: 2007-09-06, 10:55 ]
ewasiek (Ewa - 29 lat, Adamów, woj. mazowieckie) - 30.08; urodziła synka Michałka (3650g, 56cm)
gosiaperelka - 31.08; urodziła córeczkę Lenkę (3000g, 53cm)
eve81 (Ewa - 26 lat, Sławków, woj. śląskie) - 3.09; urodziła synka Szymonka (3040g, 53cm)
Plastelinka - 2.09 - czeka na Anie
eSKa (Sylwia - 26 lat, Mikołów, woj. śląskie) - 10.09 - czeka na Aleksandra
Kicia10 (Justyna - 23 lata, Żary woj. lubuskie) - 10.09 - czeka na Kacperka
agnieszka01.04 (Agnieszka - 24 lata, Słupsk, woj. pomorskie) - 12.09 - czeka na Dariuszka
Ulamisiula - 13.09 (Ula 27 lat, Białystok woj.podlaskie) - czeka na Benia
Lalka - 14.09 (Maja – 26 lat ) - czeka na Haneczkę
Dominisia (Dominika - 20 lat, Langhus, Norwegia) - 18.09 - czeka na Jasia
Kocura Bura (Agnieszka - 27 lat, Tarnów woj. małopolskie) - 20.09 - czeka na Zuzię
Justyna_Bochnia (Justyna - 21 lat, Bochnia, woj. małopolskie) - 20.09 - czeka na Marcelinkę
paulina1978 (Paulina - 28 lat, Bielsko-Biała, woj. śląskie) - 21.09 - czeka na Maję
zielona1989 - 28.09 - czeka na Kasię
mama_zuzi (Kasia - 27 lat, Goteborg, Szwecja) - 30.09 - czeka na Nelly

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 wrz 2007, 11:20

Dzień dobry Mamusie!
Czyli jesteśmy donoszone! Chociaż nie tak do końca, bo wiecie mój pierwotny termin to 29 września. Ale jak się dowiedziałam o cc to tak sobie ustawiłam suwaczka,żeby mi odliczał do 20 września.... Paulinka, chyba też tak zrobiłaś, prawda?
ulamisiula, :ico_brawa_01: dla teściowej!
Normalnie przestało padać, a lało od poniedziałku wieczorem!
agnieszka01.04, eSKa, trzymam kciuki!

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

06 wrz 2007, 11:31

Za te bliżniaki :ico_sorki: Mam nadzieję że następnym razem będa :ico_brawa_01:
Właśnie na inny forum czytam opisy z porodów i kilka wkleję.Mam nadzieję że poprawią humorkiHistoria nie moja, opowiadała ją położna na szkole rodzenia.

Akcja porodowa, kobietka siedzi na fotelu, dopiero 8 centymetrów rozwarcia i zaczyna przeć:
połozna: Pani nie prze, bo Pani szyjka pęknie!
Kobieta nie reaguje, kolejny skurcz i znowu prze.
połozna: pani nie prze, bo Pani szyka pęknie!
Jednak kobieta jakby nie słyszała, prze dalej....
Połozna znowu swoje: PAni nie prze...
Kobieta, zirytowana: Pieprzę to, najwyżej w golfie będe chodzić!!

W moim przypadku był moment, że myślałam że mojemu szanownemu małżonkowi przegryzę grdykę. Miałam podłączoną oksytocyne w celu wywołania skurczy. Jak ich nie było- tak ich nie było, ale jak się zaczęły to mi oczy prawie z orbit wychodziły. Wtedy przyszła położna i powiedziała, że zaczyna się akcja!!!!!!! Super! W końcu! (Bo po terminie było prawie 2 tygodnie) No i ta położna oświadczyła Nam, że istnieje możliwość znieczulenia zewnątrzoponowego (czyt. 350zł).
Na co ja: Piotrek, leć do bankomatu!
On: Poczekaj zaraz przejdzie.
Ja(ton wyżej): Zasówaj, bo sama pójdę!!!
I w tym momencie przyszły tatuś co robi?? Wyjmuje z kieszeni telefon i dzwoni do kolegi: Cześć Rafał. Słuchaj, taka sprawa jest: Aga rodzi... (tu gratulacje od kolegi) ... i tak się właśnie zastanawiamy czy może warto brać to znieczulenie zewnątrzoponowe. Mhhh... Tak... Bo ona się tak dziwnie wije... Chyba zaczyna ją boleć...
No ja nie mogę TEN CYMBAŁ dzwoni do kolegi i pyta o znieczulenie dla rodzącej. Faceta się pyta! Zeby jeszcze zadzwonił do jakiejś babki co rodziła. No Boże Święty grdykę mu przegryzę. Albo zejdę z tego fotela i go skopię!!! A potem mu się wgryzę w gardło!
I tu go uratowała położna...
Ona(wchodząc):No jak tam.
Ja(w myślach):Srak tam! (potulnym głosem): Dobrze. Poproszę znieczulenie dla mnie, i dla męża podwójną porcję arszeniku.
Ona: Oj...
Ja: Co oj??!!?? To ja tu jestem od wzdychania i robienia oj!!!
Ona: Głowkę widać! Pan odłoży telefon, bo żona rodzi.
Ja: Ale chwileczkę... Ja znieczulenie poproszę! Auuu!!!

I za 5-7 minut na piersi leżał mój okazały synek 4600g i 60 cm

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”