Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

07 wrz 2007, 15:29

Ulamisiula ten fotelik byl chyba z firmy Mutsy... Eve chciala go uzywac jako gondolki, ale nie jestem pewna :)

eSKa
4000 - letni staruszek

07 wrz 2007, 15:35

Mamo Zuzi dzieki za to słoneczko które do nas wysłałaś, mam nadzieje że do jutra, ewentualnie do niedzieli dojdzie :ico_haha_02:

Dominisia życzymy udanych negocjaji :-D I trzymamy kciuki żeby poszło po waszej myśli. Ale będziecie mieć fajnie jak to wszystko się uda :ico_brawa_01:
A jesli chodzi o Justynke to rzeczywiście coś dlugo jej tutaj nie było, hmmmm :ico_noniewiem:
Eve pewnie musi się teraz zaklimatyzować w domku :-)

Ulamisiula w sprawie fotelika ja ci nie pomogę, bo ja kupiłam taki jak Kocura ale on się nie rozkłada.

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

07 wrz 2007, 15:56

ULAMISIULA nie martw się :ico_nienie: u mnie z julią mówili że mam bardzo duże dziecko, syna zresztą, w 35 tygodniu już niby 3200g, a przed porodem przy przyjęciu do szpitala to samo mało wód płodowych a dziecko bardzo duże...i co? NIESPODZIEWANKA :ico_szoking: wyszła dziewczynka 2950g i 54 długa, ale głupio im było :ico_puknij:

no odebrałam już julcię z przedszkola i już nigdzie nie mam zamiaru wychodzić...mieszkanko dziś posprzątałam :ico_brawa_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2007, 16:06

Tak to na pewno Mutsy, i wiem ze Bebecar ma jeszcze takie rozkladane foteliki , bo moj braciszek dla swojej pociechy taki ma :-) Fajna sprawa, skzoda tylko ze takie drogie (Bebecar ponad 600 zl).

Dominika, no ja trzymam kciuki podwojnie, bo wiesz, ja do Ciebie mam najblizej a Norwegii nie widzialam jeszcze... hahaha :ico_oczko: Wychodze wiec z zalozenia: im wieksze bedziesz miala lokum tym szybciej mnie zaprosisz :-D Ze wzajemnoscia oczywiscie :ico_brawa_01: A tak powaznie to faktycznie ja bym reke sobie dala uciac aby mieszkac w domku, w kawalkiem trawki zeby dzidzia mogla sobie na ogrodeczku spac. Tak zostaje mi balkon, a nawet dwa ale to juz nie to samo... My generalnie czekamy na to az zaczne tu pracowac i wtedy bierzemy kredyt na domek i kupujemy, bo teraz to co miesiac spoldzielni placimy :ico_noniewiem: Za te sama kase mielibysmy rate w banku za swoje juz 4 katy.

Co tu jeszcze napisac.... znow zaczynaja mi sie skurcze, jak zwykle, rano spokoj, Nel spi a po poludniu sie lekko zaczyna a potem w nocy rozkreca i po spanku... wkurza mnie to !

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 wrz 2007, 17:19

hej dziewczyny
Mamo_zuzi to może kup sobie w aptece te tesy to wykrywania wód :ico_noniewiem:
co do wagi to rzeczywiście w zalezności jak zmierza na usg bo ja robili mi w szpitalu to mała miała 1900g a po 2 tyg.1940g więc byłam załamana że tak mało urosła a po 10 dniach już 2540g ...teraz liczę na jakieś 2700g a i tak oby wytrzymac ten tydzień jeszcze :-D
rzeczywiście Eve pisała o tym wózku mutsy na wątku o wózkach
u mnie już 4 dobę leje non stop...
mamo_zuzi my mamy domek z ogródkiem tylko feler jest taki że to domek dwurodzinny,my mamy parter a na górze osobne mieszkanie ma sąsiadka..babce odwalało jak nie wiem wariatka codziennie się czepiała aż w końcu nas przeprosiła po 7 miesiącach...ale ogródki mamy osobne.i mimo tego że ona mieszka na górze to i tak super biorąc pod uwagę że to nasze nikt sie nie wtrąca no i czynszu nie musimy płacić tak jak w bloku...
co do becikowego to paulina ma racje chyba na becik starczy... :-D :ico_oczko:
ale zbierajcie FV za zakupy dla dzieci bo 1200zł moze będzie mozna odliczyc od podatku
ja czekam na męża zaraz powinien być i zrobi obiad no bo mi dał nakza leżenia więc leżę i nic nie robię :-D

[ Dodano: 2007-09-07, 17:22 ]
mamo_zuzi a Ty jutro juz donoszona będziesz :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 wrz 2007, 17:34

Nie wiem czy znacie ten teks laseczki, ale ja go uwielbiam i zawsze becze jak go czytam:

"Oczekując dnia narodzin, dziewczynka zwraca się do Boga: Jutro posyłasz mnie na ziemie, ale jak ja tam będę żyła? Jestem zbyt mała i bezbronna?”
Bóg odpowiedział: “Spośród wielu aniołów wybralem jednego dla Ciebie. Twój anioł będzie czekał na Ciebie i zaopiekuje się Tobą.”
Dziewczynka pyta dalej: Ale powiedz co będę tam robiła? Tutaj w niebie nic nie
robie, tylko śmieję się i śpiewam ze szczescia.”
Bóg odpowiedział: “Twój anioł będzie śpiewał dla Ciebie i będzie się do
Ciebie uśmiechał każdego dnia. Bedziesz czuła jego milość, a nieogarnione
szczęście wypełni Twoje serce.”
Ponownie dziewczynka pyta: “ Jak ja zrozumiem ludzi, ktorzy będą mowić do mnie nieznanym językiem?
Bóg odpowiedzial: “Od twego anioła usłyszysz wiele cudownych i serdecznych słów, jakich nigdy nie słyszałaś. Z wielką cierpliwością i troską będzie Cię uczył jak je wymawiać.”
Dziewczynka zapytuje: “A co powinnnam zrobić, gdy zechce porozmawiac z Toba?”
Bóg odpowiedzial: Twój anioł złoży Twoje rączki i będzie się modlił z Tobą.”
Dziewczynka zastanawia sie: “Słyszałam, że na ziemi jest wielu złych ludzi. Kto
mnie przed nimi obroni?’
Bóg odpowiedział: Twój anioł będzie Cię bronił, gotowy oddać życie za
Ciebie.”
Mówi dziewczynka: “Ale na zawsze pozostanę już smutna, bo nigdy Cię już nie
zobaczę.”
Bóg odrzekł : “Twój anioł zawsze będzie Ci o mnie mówił i pokaże Ci drogę,
którą wrócisz do mnie, chociaż ja i tak zawsze będę przy Tobie.”
W niebie zapanowala cisza, a na ziemi dały się słyszeć głosy i wtedy dziewczynka
pospiesznie zapytała: “Boże, jeśli już muszę opuścić niebo, to powiedz mi
jakie jest imie mojego anioła?”
Odpowiedział jej Bog: “Jej imie nie jest ważne. Będziesz do niej mówiła po prostu – MAMO."

:ico_placzek: :-) :ico_placzek: :-)

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

07 wrz 2007, 17:37

Jestem już z powrotem :-) Doktorek powiedziała że jakiś postęp jest,szyjka skróciła się o centymetr,rozwarcie TROSZKĘ większe.Zrobił mi masaż szyjki i kazał się przygotować że mogą po tym pojawić się skurcze,jak narazie miałam jeden,bolesny,zobaczymy co będzie dalej.No i jak mnie nie złapie w weekend to w poniedziałek mam się stawić o 9 w szpitalu z możliwością że już tam zostanę :-D :-D wogóle schudłam 2 kg :ico_szoking: ja nie wiem co jest z tą moją wagą :ico_olaboga: ale lekarz powiedział że to dobrze że schudłam.Poza tym jakoś dziwnie się dziś czuję,boli mnie krzyż,nie wiem co mam ze sobą zrobić :ico_olaboga:

Ula nie martw sie tą wagą,masz jeszcze czas więc dzidziuś nawet jakby rzeczywiście tyle ważył to przytyje a i ta waga nie jest taka mała,zawsze trzeba się liczyć że może być błąd w obliczeniach do ok 0,5kg.

Awatar użytkownika
paulina1978
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

07 wrz 2007, 17:44

mamo_zuzi udusze cie za ten tekst bo oczywiscie sie poryczalam :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

07 wrz 2007, 17:44

Mamo Zuzi piękne to było,pojawiły mi sie łezki jak przeczytałam ostatnie zdanie :ico_placzek: nie znałam tego wcześniej,zaraz sobie to skopiuje :ico_brawa_01:

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

07 wrz 2007, 17:52

Właśnie sie dowiedziałam ze znajoma urodziła w nocy synka.Miała termin na 16, wyznaczoną cc na 10 a tu wczoraj wody odeszły i o 3 nad ranem urodził sie synek.Wazył 3650 i 58 cm..Aż sie popłakałam z radosci.
Ja też już chce :ico_placzek:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”