Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

30 lis 2007, 11:31

Moja Emilka też ucina sobie drzemkę :-)
Hihi dzisiaj wszystkie dzieciaczki się zmówiły i śpią o jednej porze :ico_oczko:

Aniaa co do tych placków to moja Emi ma to samo z tym że jedno ma na zgięciu pod kolanem a drugie na piersiaczku. CZasem tego prawie wogóle nie widać a czasem jest zaognione. Lekarka mi powiedziała że to się robi z jakiegoś błędu żywieniowego ale za chiny nie mogę dojść do tego co ją uczula.
Nam lekarka przepisała Fenistil kropelki a do smarowania robioną maść cholesterolową i Bephanten albo Clobazę.

Najlepiej będzie jak pódziesz z tym jednak do lekarza

gozdzik moja Emi przez dzień też śpi u nas na łóżku :-D

Awatar użytkownika
Aniaaa
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

30 lis 2007, 11:31

beatris, kurde nie mam pojęcia od czego to,bo używamy od dawna tego samego. Johnson i nivea ją uczulają. Kąpiemy w BALNEUM,a pierzemy jeszcze w Loveli,bo po proszkach jej na brzuszku wysypka wychodzi. Oliwki nie używamy wogóle,bo też krostki miała :ico_noniewiem:
gozdzik, no ze 3 tygodnie co najmniej to ma,a do lekarza nie idziemy narazie,bo przyjmuje jedna lekarka na dzieci zdrowe i chore,a przy tym jej ząbkowaniu wolę się tam nie wybierać.
nana, napisz jeszcze raz,bo nie bardzo zrozumiałam :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

30 lis 2007, 11:35

U nas dokładnie to wygląda tak :
Jest czerwone, suche i chropowate. Na tej czerwonej plamce są takie chrosteczki suche. Czasem to blednie i czuć to jedynie pod palcem a czasem robi się mocno czerwone.

U nas najgorzej jest pod kolanem bo tam jej się to chyba zaparza i ostatnio zaczęła jej się z tamtąd sączyć taka woda.

W poniedziałek idziemy do lekarza to zobaczymy co nam na to powie

Awatar użytkownika
Aniaaa
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

30 lis 2007, 11:37

Aga, to chyba jednak pójdę do tego lekarza jak tak piszesz. Wogóle to wydaje mi się,że ją to swędzi,bo jak ją smaruję czymś to tak się uspokaja jak nigdy i siedzi nieruchomo. Z jedzeniem też próbowałam i odstawiłam wszystkie te nowe słoiczki na tydzień i wszystkie domowe nowości co dostawała i dawałam takie do 6 miesiąca i nic to nie zmieniło :(::

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

30 lis 2007, 11:40

Aniaaa, u mnie jest to samo. Poodstawiałam wszystkie nowości co ostatnio wprowadziłam. Co do kosmetyków to mamy stale te same i nie sądze żeby to było od tego. Ja też zrobiłam sobie dietę ale nic to nie pomaga.

Nie chcę wracać do tej początkowej diety (marchewka, ziemiak, kurczak) bo boje się że Emi będzie głodna. No nic zobaczymy co mi w poniedziałek lekaka powie.

Awatar użytkownika
Aniaaa
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

30 lis 2007, 11:42

Aga, to chyba mamy to samo. W łokciach ma najgorzej, teraz to nawet trochę jej skórka schodzi takie ma suche i faktycznie chropowate. Jak zblednie to czuć pod palcem te krostki,a jak zaognione to strach wogóle na to patrzyć :ico_olaboga: na szyjce ma w sumie tylko plamkę bez tych krostek i np. teraz prawie tego nie widać,a wczoraj wieczorem to miała bordowe aż :ico_noniewiem:
Chyba zadzwonię do przychodni i spróbuję się wstrzelić jak nie będzie chorych maluszków,bo widzę,że samo to nie zejdzie.
A od wczoraj jeszcze strasznie trze uszko :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

30 lis 2007, 11:44

Witajcie ale naklikalyscie fiu fi ufiu juz 299 storna :)
moj Macius dolaczyl do waszych dzieciaszkow i spi :) ciekawe ile sen jest nie planie bo o 12 zupka ale marudzil jakos od rana niewiadomo czemu wiec go polozylam i odkladalam 50 razy, wiec cieszcie sie narazie tym ze Wasze dzieci nie wstaja jak leza i ze sie nie wiertola bo jak zaczna z lezaka w stawac do siadania to sie Wam zacznie
na wszystko przyjdzie czas jedne dziec iida szybko drugie potrzebuja troche czasu tak jak napsiala Nana
Aniaaa, ty idz do dermatologa pewno masz to co Gosi Micho ale lepiej idz,
kto robil kawke ja poprosze duuuuuza bo dzisiejsza nocka byla rewelacyjna spimy sobie spokojnie budze sie o 2 bo mam zegarek kolo lozka ja patrze a MAcius siedzi i sie bawi rewela wiec go moj P polozyl i troche pobujalismy i w 30min zasnal ale szok normlanie szok :) Nana chyba ty tez tak dzis w nocy mialas nie??? podajmy sobie rece :)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lis 2007, 11:47

oj to jednak Aniaaa, wyglada na alergie

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

30 lis 2007, 11:49

karolina, :ico_kawa: dla Ciebie :-)

Aniaaa, nie ma co zwlekać. Lepiej iść i sprawdzić co to faktycznie jest. I z tym uszkiem też uważaj i obserwuj żeby to nie były przypadkiem początki zapalenia uszka :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

30 lis 2007, 12:04

Aga myslisz ze to moze byc zapalenie ucha???? no co ty
ja pije kawke obiadek dzis mam dobrze ze mam takei fiksy to rach ciach i jest obiad :)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”