Maggie, ja mogę z wami zacząć pisać.
Miałam to samo co ty. Ale tak szynko na boku, mojego męża siostra pracowała w małej mieścinie pod Oxfordem zanim wróciła z JAmsem do Kanady - Ottawy.
Ja przyjechałam do Kanady 14 listopada 2003 było super i pięknie, do zimy 2005 kiedy to mieliśmy lekkie problemy finansowe i moja znajoma polka, która mnie aprosiła, zmieniła się w strętnego absztyla i urwałam kontakty. Mam jedną polkę znajomą ale jakoś z nią mi się nie układa. I tak wytrwałam z moją depresja prawie do września 2006 bo jakoś bałam się brać lekii po nie miłym doświadczeniu, kiedy to brałam jakieś najnowsze, najlepsze a mój organizm natychmiast je odżucił w formie, że ja czułam się jak gow... o, i siniałam na twarzy i takie tam.
We wrześniu 2006 poszłam po inne lekii i brałam je do grudnia bo wtedy dowiedziałam się że jestem w ciązy i innych leków nie mieli dla mnie bo moja porzednia reakcja na tamten lek, adecydowała na przerwaniu terapii, ale powiem wam lekam się straszliwie co to będzie jak urodze..
Mamy znowu lekkie problemy finansowe, czuje się że to moja wina bo musiałam iść na urlop macierzyński w połowie maja i kasy jest o 3/4 mniej, mąż wiele pracy nie ma, a w tą sobotę moja mama przylatuje.
Staram się myśleć pozytywnie ale widzę, że jak romawiam z ludzmi to nie zabardzo pozytywnie się wyrażam.
Dużo pomógł mi film SEKRET po angielsku SECRET.
Ja w to wierze od dawna tylko nie wiedziałam, że to ma taką moc, jeśli macie możliwość sięgnijcie po ten film, albo książke bo u nas się pojawiło.
Dzięki temu filmowi, jakoś daje radę bez terapii, bo staram się szybko poprawiać moje myśli i szukam celu w życiu, mojej wizii życiowej, a po drodzze koncentruje się na rzeczach które mi są potrzebne i wiecie co spełniają się jak oszalałe i to pomaga mi jeszcze więcej uwierzyć w słowa WIARA CZYNI CUDA, nie jako w formie religijnej, w formie Wiary, jako słowo.
Ale się napisałam!!!!!! Ja taka jestem bo nie mam z kim gadać. Czekam na wieści od was i może pomożemy sobie nawzajem.
mama_zuzi1980, ale ty idz do psychologa, zawsze pogadanie z kimś takim pomaga.