veryAnka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

Re: Pierścień/krążek dopochwowy, antykoncepcyjny

21 sie 2015, 12:45

Ja bym chyba nie zniosła świadomości czegoś obcego w sobie. A jak przy vibinie? Miałaś jakieś skutki uboczne?

Malyna
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

22 sie 2015, 22:45

Ja bym chyba nie zniosła świadomości czegoś obcego w sobie. A jak przy vibinie? Miałaś jakieś skutki uboczne?
Ja do końca nie ufam takim metodom mechanicznym, tak jak antykoncepcji w plastrach. Zawsze miałam w głowie obawy że się odklei. Przy wspominanym przez Was vibinie w sensie antykoncepcji doustnej jest inny komfort stosowania.

basnas
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

30 paź 2015, 12:06

Krążek mnie nigdy nie interesował. Ostatecznie wybrałam tabletki. Po 3 konsultacjach wybraliśmy z moim ginekologiem ostateczną moc

Awatar użytkownika
julkas
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

12 lis 2015, 19:51

a tak z ciekawości... bo od razu zdecydowałam się na tabsy, u mnie właśnie Vibin, ile kosztuje teraz taki krążek?

Blueberrydream
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

15 lis 2015, 21:49

Nigdy nie myślałam o krążku, a to pewnie dlatego że mam świetnie dobrane tabletki antykoncepcyjne. Chociaż chyba jak dziewczyny wyżej, bałabym się mieć coś sobie :P

Poki
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

25 lis 2015, 11:30

Ja póki co biorę tabletki. Lekarz zalecił mi Vibin, po którym dobrze się czuję i mam zaufanie do tabletek.

Awatar użytkownika
julkas
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

25 lis 2015, 18:52

haha, też mam Vibin, jednak najbardziej pewna forma, przy krążku bałabym się, że coś będzie nie tak, a wiadomo, wtedy nie jest człowiek całkiem zrelaksowany^^

Blueberrydream
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

26 lis 2015, 22:02

Też odnosze takie wrażenie odnośnie krążka, że jednak coś we mnie jest i może się zruszyć. A tak wchłonie się i po sprawie. Vibin dość popularny, o czymś to świadczy.

Awatar użytkownika
kijanka
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

05 lut 2016, 13:00

Nie zdecydowałabym sie na coś takiego... Nie wiem czy byłoby to wygodne. Tak sobie to wkladac. Moja pani ginekologo pokazywała mi taki krążek i ponoć to nie przeszkadza w uprawianiu seksu bo jest to elastyczne ale jednak mialabym pewne opory. Obecnie przyjmuje tabletki antykoncepcyjne. Mam ustawiony budzik raz dziennie . Pokazuje mi kiedy powinnam przyjąć tabletkę. Nie trzeba równeiż iść stacjonarnie aby dostać takie tabletki. Można złożyć zamówienie przez internet. Konkretnie na stronie:
https://dimedic.eu/

Wyślą Wam tabletki.

Awatar użytkownika
littleBUNNY
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

10 mar 2016, 03:25

A ja polecam bardzo ciekawy artykuł na temat metod antykoncepcyjnych i wiedzy na ich temat: http://www.entertheroom.pl/life/3944-bledy-i-wypaczenia. Można poczytać sobie o tym, jaką antykoncepcję wybierają dziś najczęściej młodzi ludzie, jakie są ich doświadczenia w tym zakresie, no i który środek antykoncepcyjny jest najbardziej skuteczny. Felieton naprawdę przyjemnie się czyta.

Wróć do „Ginekologia - Położnictwo”