Problem jest niestety taki, że często kobiety wychodzą z założenia że skoro takie objawy pojawiają się to znaczy, że po prostu tak musi być i nie idę do swojego lekarza ginekologa i nie zgłaszają dyskomfortu związanego ze spadkiem libido czy ze wzrostem masy ciała. Jest najgorsza rzecz którą można zrobić.jak tylko zaczynałam brać miałam inne tabletki i odczuwałam kilka skutków ubocznych, ale teraz, jak dobrze mi dobrał to nie odczuwam żadnych :) warto zmieniać i dopasowywać jak dane nam nie pasują:)
Jednak więcej jest zalet niż wad. Przede wszystkim niski wskaźnik Pearla (ilość ciąż, która wystąpi u 100 kobiet stosujących daną metodę antykoncepcyjną w ciągu roku), w granicach 0,3-1. Złagodzenie PMS, regulacja cyklu miesiączkowego, zmniejszenie objętości krwawień, co jest dla mnie jedno z ważniejszych zalet, bo niestety ale mam uporczywe miesiączki. Najbezpieczniejsze są chyba pigułki, jednak wiele kobiet obawia się właśnie o skutki uboczne.
Wróć do „Ginekologia - Położnictwo”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość