stomatolog z kliniki, ktora poleciła mi małpeczka pomógł.
O, no to dobrze, że trafiłaś na dobrego dentystę, który Ci pomógł
A co się okazało przyczyną?
Njaprawdopodobniej jest to skutek zaburzeń hormonalnych, co by się zgadzało patrząc na rózne moje chorobowe przypadłości. Ale jestem w trakcie dalszych już nie-stomatologicznych badań. Na szczęscie lekarz mi objawił, że krwawienie dziąseł wcale nie musi być związane z zębami i używanie nawet najlepszych past i najdroższych szczoteczek by tu i tak mi nie pomogło.
Ja rozumiem, że sobie nie zdawałyście sprawy z konsekwencji, bo człowiek jest kruchy, czasami potrafimy tracić życie przez głupstwo, ale na pewno pojawienie się krwawienia nie wywołało u was uśmiechu na twarzy, lecz zaczęłyście się zastanawiać o co chodzi, prawda?>
mi sttomatolog z dormedu powiedział, że co druga osobva może się borykać z problemem krwawiących dziąseł i większość to bagatelizuje, nic z tym nie robi. jak pokazuje doświadczenie, zaczynają działać, gdy jest za późno by bezboleśnie się z czymś obejść. a większość pewnie myśli, że to kwestia zbyt mocnego szczotkowania i przrciwdziała temu, kupując jakąs pastę przeciw paradontozie, albo nawet i to nie. oczywiście profilaktyka jest najważniesza, ale nawet jak ktoś się zastanawia, to nie ma czasu/ochoty/pieniędzy by iść z problemem do lekarza. bo zawsze wypada coś innego. zawsze te coś.