Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 wrz 2007, 12:50

paulina1978, no, no twarda jesteś! Ale zazdroszczę Ci tego, ja to nakrzyczę, nakrzyczę, a po 5 minutach już mi przechodzi.... Nie lubię się obrażać...
Dominisia, na razie pranko na balkonie, ale pogoda nie zaciekawa, tylko czekać na deszcz...

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

10 wrz 2007, 12:51

DZIĘKI DZIEWCZYNY ZA TO ŻE JESTESCIE!!!!! :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Wyzaliłam sie Wam i juz mi troszeczke przeszło.Niemoge sie teraz denerwować bo chciałabym żeby maluszek posiedział jeszcze w brzuchu ale ten cholerny świat chyba nie za bardzo tego chce.Jak cos sie wali to kilka rzeczy na raz.To jest prawda że najlepszych przyjaciół poznaje sie w biedzie.Ja się o tym znowu przekonałam i widze ze na Was kochaniutkie moge zawsze liczyc.Jeszcze raz dziekuje :ico_sorki:

Eska życzę ci abyś sie w nocy rozdwoiła.Co powiesz na poród 3 godzinny :ico_haha_01:
Lalka , Agnieszka chyba juz tez pora na Was kochaniutkie.Trzeba sie pomału zbierac.

Ewasiek . Eve nie mogę sie napatrzec na te Wasze skarby.A co do spacerku to z tego co wiem to kiedys (za czasów naszych matek i tesciowych) dziecko po raz pierwszy na spacerku było po chrzcinach.Nastepny durny przesąd

eSKa
4000 - letni staruszek

10 wrz 2007, 13:29

Dominisiu ty to spostrzegawczy człowieczek jesteś, faktycznie zmieniłam sobie suwaczek małżeński, jutro będzie kolej na ciążowy :-D

Ulamisiula dzieki za życzonka szybkiego rozdwojenia , dla mnie bomba :ico_brawa_01:

Może ten dzisiejszy stresik związany z tatą jakoś zadziała na małego, mama z bratem wlasnie pojechala do szpitala, dowiedziec się co i jak, prawdopodobnie to cos z wątrobą albo dwunastnicą. Cos czuje że bez operacji się nie obejdzie :ico_olaboga:
Tata w jednym szpitalu, ja wyląduje w drugim a biedna mama będzie kursować z jednego do drugiego.

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

10 wrz 2007, 13:35

ESKA to faktycznie nie ma czego zazdrościć w tej sytuacji :ico_olaboga:

DOMINISIA rzadko bo rzadko ale, czasem ochota nachodzi, ale wtedy nie ma zainteresowanego :ico_oczko:

rany pogoda bo bani :ico_szoking: nic mi się nie chce :ico_szoking:

ULAMISIULA ja zbiore sie szybciutko, tylko żeby mały zechciał też :ico_oczko:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 wrz 2007, 13:35

Hej i ja jestem. Bylam u psychologa i bylo fajnie. Dala mi nowy zastrzyk energii na nastepny tydzien :-D

A potem kupilam maluszkowi welurkowa kurteczke firmy drewex kolorino, z kapturkiem, taka sliczna ze nie wiem. Dzidzie ze szpitala w nia ubiore. No i jeszcze kupilam sweterk dla mojego taty, bo byla super okazja, a potem jak mam sie spotkac ze wszystkimi, albo przekazac to na raz prezenty kupowac to po kieszeni tak zawieje ze nie wiadomo na co tyle kasy poszlo. A tak, po troszeczke... :-)

U nas pogoda sliczna, choc cala noc lalo, a teraz slonko i cieply wiaterek :ico_haha_01:
Witaj Skandynawio :ico_oczko:

Ulamisiula, nawet nie wiesz jak mi przykro ze akurat teraz masz takie jazdy.... Nie wiem co kieruje twoja mama... ale nie rozumiem jej.... Ale ty mamusia bedziesz cudowna!!! :ico_brawa_01:

Paulinka, extra suwaczek :ico_oczko: :-D

Agnieszka, mam nadzieje ze z Julka juz dobrze i ze spokojnie bedziesz sie zbierac na porodowke....

Eska, a powiesz o co Wam poszlo, bo ciekawska jestem.... :ico_oczko:

Dominika, spiiochu, a jaka u Was teraz pogoda, moze sloneczka podeslac? ;-)

A wiecie, dzis powiedzialam psycholozce ze chce urodzic naturalnie bez znieczulenia tak jak Zuzie. Ona byla w szoku doslownym ze w Pl nie ma niczego pomiedzy "brakiem znieczulenia a znieczuleniem zewnatrzoponowym".. Tu jest gaz, masaze i TENS. No i rodzi sie w naprawde dowolnej pozycji. Stwierdzila ze w takim razie ten porod bedzie dla mnie Rajem :-D Pocieszyla mnie :-)

Lalka, taki strach jest naturalny..... Moze porozmawiaj o tym z mezem to bedzie ci latwiej? A opieka nad Hania sie stopniowo pouklada, nie martw sie.

Ja zaraz zbieram sie po zuzie, choc mam wrazenie ze jak kiedys zejde z tej gorki to juz z powrotem nie wejde hihihi

[ Dodano: 2007-09-10, 13:38 ]
Ewasiek, ja z Zuzia wyszlam na pierwszy spacerek 12 maj(niedziela) a urodzilam ja 7 maja wtorek) wiec jak widzisz dlugo nie czekalam. Tutaj nawet mowia ze im szybciej tym lepiej, a swieze powietrze na pewno nie zaszkodzi malemu (co innego jakbys chciala isc z nim na zakupy do hipermarketu...).

eSKa
4000 - letni staruszek

10 wrz 2007, 13:48

Paulinka, extra suwaczek :ico_oczko: :-D

Eska, a powiesz o co Wam poszlo, bo ciekawska jestem.... :ico_oczko: .
Mamo Zuzi coś pokiełbasiłaś :ico_haha_01: Extra suwaczek to mam ja , a problemy z mężem miała Paulina .
Ale nic nie szkodzi masz wybaczone :-D

[ Dodano: 2007-09-10, 13:55 ]
Dzwoniłam do lekarza i mam zgłosic się dzis na 17.00 na ktg i badanie "ręczne" :ico_oczko: hmm ciekawe czy to badanie ruszy małego :-)

Awatar użytkownika
paulina1978
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

10 wrz 2007, 14:09

hehe no wlasnie mamo_zuzi cos ci sie pokielbasilo :-D

a jesli chodzi o tego mojego glupiego meza to mi wczoraj walna focha ze mu panierka od ryby odchodzi i on takiego dziadostwa jadl nie bedzie. no to se teraz sam bedzie gotowal. a na koniec mi powiedzial zebym nie liczyla ze mnie odwiedzi w szpitalu jak urodze. no to juz mi sie cieplo zrobilo i lezki w oczach pokazaly bo ja w najwiekszych nerwach bym mu czegos takiego nie powiedziala. dlatego dopoki glupek nie zmadrzeje to ja spie na wersalce a co :ico_nienie:

normalnie palant z niego. :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

[ Dodano: 2007-09-10, 14:13 ]
a jeszcze zapomnialam dopisac ze wczoraj wieczorkiem tak mnie szlag na to wszystko trafil ze o 22.30 ubralam sie i wyszlam sobie na spacer :-D kurcze wydygana troche bylam bo to nigdy nic nie wiadomo kto sie moze w nocy przyplatac i tak sobie godzinke spacerowalam. kiedy wrocilam to ON juz z moim bratem wszczeli poszukiwania :ico_puknij: a ja sobie spokojnym kroczkiem wrocilam do domciu i poszlam spac. a niech sie chlop martwi a co!!

taka ze mnie wreda :-D

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

10 wrz 2007, 14:18

Mamo Zuzi pogoda do bani, mozesz podeslac troszke sloneczka!
Zjadlam jablko i zastanawiam sie co ze soba zrobic, kurcze spac sie mi chce :-D Chyba pojade na jakies zakupy bo inaczej przespie caly poniedzialek :) Moj chrzesny pracuje w Norwegii i dostalam od niego pieniazki zeby cos kupic Malemu, a poniewaz wujek zna mojego mezusia, a to jemu dawal kaske poprosil mnie zebym mu pokazala co kupilam za te pieniazki ( to w obawie ze Krzys zapomni i kupi nowa wiertarke :) Wiec pasowalo by sie wybrac i czegos poszukac, a malo nie dostalam bo 1200 koron (okolo 600 zlotych) wiec zaszalec moge :-D A takie zakupy to sprawiaja mi duzo radosci!!

eSKa ja bede trzymac kciuki zeby Maly postanowil wyjsc z brzuszka szybciutko no i zeby bylo bezbolesnie! Bo ja bym w koncu chciala uslyszec jakas relacje z porodu naturalnego... :-D

Co by zrobic na obiad?? Moze zupa pomidorowa??

[ Dodano: 2007-09-10, 14:21 ]
Paulina... Normalnie bym mu chyba w leb dala!! Wygon go na warsalke a sama wskocz do lozka, niech sie on meczy jak taki madry jest!!

eSKa
4000 - letni staruszek

10 wrz 2007, 14:25

Paulina ty to odważna jesteś, nieźle wymyśliłaś sobie z tym nocnym spacerkiem :ico_olaboga: ale w nerwach robi się różne dziwne rzeczy,
a na koniec mi powiedzial zebym nie liczyla ze mnie odwiedzi w szpitalu jak urodze.
a twoj mąż przesadził :502: Oj bądź uparta i nie popuszczaj, takie hasło u mnie też by łatwo nie przeszło :ico_nienie: Niech facet przemyśli co gada :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-09-10, 14:27 ]

Dominisia jak wszystko pójdzie dobrze to opis naturalnego porodu masz u mnie jak w banku :-D

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

10 wrz 2007, 14:42

Witam Kochane,byłam rano w szpitalu potem u babci i na zakupach i niedawno wróciłam.
Pan doktorek powiedział że mam rozwarcie na 2,5 cm ale jeszcze szyjka troszkę twarda i w sumie mógłby mnie juz dziś zostawić w szpitalu ale to by się za długo przeciągnęło ale mam za to przyjść w środę i chyba juz zostanę i podłączą mi kroplówkę,więc Kacperek chyba będzie już w środę na świecie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Boję sie tej kroplówki bo wszyscy mówią że po tym strasznie boli o wiele bardziej niż bez :ico_placzek: więc mam nadzieje że złapie mnie do tego czasu,nie wiem, chyba jutro będę biegać cały dzień po schodach i jednocześnie robić masaż sutków :ico_haha_01: albo sposób Dominisi myć okna i sie kochać naraz.
Wreszcie przyjechały nasze zamówione mebelki i jutro Łukasz po nie pojedzie żebym zdążyła poukładać sobie rzeczy :ico_brawa_01: bardzo się cieszę.

Ula :ico_pocieszyciel: nie wiem co mam Ci napisać,nie rozumiem twojej mamy,dlaczego tak się zachowuję,wiem że jest Ci bardzo przykro,najważniejsze że masz swojego mężusia i wsparcie w nim i dacie sobie radę razem :-)
Eska sytuacja nieciekawa z tatusiem i jeszcze akurat teraz kiedy poród już tuż tuż,trzymam kciuki żeby było wszystko oki!
Lalka Kochana niemartw się,będzie dobrze,poradzisz sobie z bobaskiem.Chociaż powiem Ci że ja dziś sama się trochę przeraziłam jak lekarz powiedział mi o tej środzie,niby człowiek na wszystko przygotowany ale jednak jak przychodzi co do czego to sie trochę boi.
Mamo Zuzi dobrze masz z tą panią psycholog,za każdym razem jak masz z nią spotkanie to Twoje posty aż biją takim ciepełkiem,hihi i radością,super,gdyby było do niej bliżej to sama bym się skusiła :-D
A co do kuszenia,kurcze ale mam apetyt dziś,szczególnie na coś z czekoladą,zjadłabym wszystko gdyby nie ta zgaga,jak Łukasz wróci to go zaciągnę na jakieś big zakupy.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”