hej kochane,nie wchodziłam szybciej bo mieliśmy w domku sąsiadke naszą i tak jakos czas zleciał,ze dopiero teraz dałam rade wejść na kompa bo myślałam o was,ze o mnie myslicie
Więc tak Milenka ma sie dobrze,nadal jest Milenką widziałam cipuszke
Łozysko jak sie okazuje mam na przedniej ścianie
płyn owodniowy prawidłowy,serduszko pukało 160m/s i reszte czyli płucka,kregosłup,mózg,nerki,serce,zoładek,płuca,pecherz,przepona,miedniczki nerkowe i pepowina trzynaczyniowa wszystko super i w normie...Mała jest ułozona w połozeniu podłużnym główkowym ,ale jest jedno,ale i jestem baardzo zmartwiona moja szyjka się skróciła i ma 2,88cm a miała 3,5cm
lekarz kazał mi sie oszczędzać i wytrwać jeszcze przynajmniej miesiąc,powiedział,że juz za miesiąc moge rodzić
ale w tej chwili mam odpoczywać,brac no-spe i magnez,oraz często kontrolowac szyjkę,no i tak te braxtony doprowadziły mi właśnie do skrócenia szyjki a,ze jestem niska i brzuch mi ciąży tak sie dzieje
No i Milenka jest drobniutka waży tylko 1212g Akurat malutka po mnie bo i ja malutka a ja sama urodziłam sie o czasie i wazyłam tylko 2800g..Ale generalnie na dzień dzisiejszy jest wszystko dobrze oprucz szyjki bo i do wagi sie lekarz nie doczepił,ale termin wg OM mam na 19 maja a wg usg 28 maja Milenka jest mniejsza o tydzień,ale tak było od samego poczęcia
No i nie moglabym wam jej nie pokazać
Juz sie taka słodka pyzunia robi taka słodziutka ten nosek i usteczka to ma sciśnięte bo ma malutko miejsca w brzuszku i była przytulona do łozyska
i oczywiście znowu trzymała garde i nie chciała się pokazać,ale pochodziłam i jakos sie udało kawałek buźki zobaczyć
Monika jA chusteczki kupiłam gaga premium,podobno są dobre ...
a witaminy to ja biorę vita-min plus mama nie są drogie a widac,że u mnie skutkują
gosha
tibby ja mam kaloryfery w domku i mam koło 25st jakbym miała mniej to już sie zatelepała z zimna bo ja jestem bardzo ciepłolubna
donatka26 No jakie wspaniałe wiadomości przyniosłaś
shiva jestesmy z tobą!