ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

11 wrz 2007, 10:20

U mnie z tym wyrostkiem to była jazda.To było 6 lat temu.Wieczorami zaczynał mnie boleć brzuch ale ja dzielna i wytrwała do lekarza sie nie wybrała.Któregoś wieczora Misiek nie mógł juz na mnie patrzeć jak sie z bólu zwijam i zawiózł mnie na pogotowie.Tam zastrzyk i nic.Wysłali na izę przyjęć do szpitala.A tam siedziałły 2 mądre flądry-pielęgniarka(żona kuzyna mojego Miśka) i dr.Ginekolog.Jak zobaczyły że chłopak przywiózł to od razu na oko stwierdziły że to pewnie ciaża i głupie uśmiechy i docinki.Misiek opirdolił obie no to pani ginekolog wzieła mnie na badanie.Tak bolesnego to w życiu nie miałam.Stwierdziła zapalenie macicy i na oddział.Leżałam tam tydzień i co dzień było to samo: w dzień super nic mnienie boli a wieczorem ból przerazliwy całego brzucha i krwawienie.W czasie tych dni lekarze zmieniali co raz diagnoze z zapalenia macicy zrobiło sie zapalenie przydatków, potem problemy hormonalne , ciąża pozamaciczna i tak co kilka dni co raz to inne leki.I wkońcu jednego wieczora miał dyżur lekarz ginekolog z innego szpitala.W tym szpitalu był 2 razy w miesiaću.Zbadał mnie , zrobił usg i powiedział wprost ze nie wie co mi jest.W ciągu 2 godzin miałam biegunke , wymioty nawet po kroplówce a wyniki to mi tak spadły że on przyszedł i wprost sie spytał czy wyrazam zgode na operację bo on musi mnie otworzyc bo sam nie wie co jest a w takim tępie to j mu do północy wikituję.Zgodziłam sie.Zawieżli mnie na salę operacyjną uspali.Po godzinie ledwo mnie dobudzili i lekarz z usmiechem oznajmił że ledwo zdążył bo mu wyrostek sie w reku sie rozlał.Potem tylko pamietam że ile razy sie obudziłam to on przy mnie siedział .Jestem mu wdzieczna że mi zrobił ta operacje bo te konowały co pracują w tamtym szpitalu to krowy po cyckach macać a nie ludzmi sie zajmować.

Awatar użytkownika
paulina1978
Już śmiało chodzę po forum!

11 wrz 2007, 10:27

ulamisiula normalnie jestem w szoku po tym co napisalas. jak to czytalam to normalnie mialam wrazenie ze zyjemy w jakims kraju trzeciego swiata (a gdzie tam trzeciego nawet czwartego). zeby lekarze byli tak tepi to dla mnie szok :ico_szoking: dobrze ze trafilas w koncu na kogos komu zalezalo na odkryciu szybko tego co ci dolega. brawa dla tego doktorka :ico_brawa_01:

ulamisiula

11 wrz 2007, 10:32

To dlatego mam blizne jak po cc.Ale i tak najlepsze było to że na drugi dzień po operacji jakjuż leżałam na chirurgii przychodzi do mnie ordynator i bezczelnie mówi że to on mi peracje zrobił.A ja mu na to że na sali opracyjnej to ja go nie widziałam i był tam tylko dr.Skrętek.Wkurzony wyszedł.Przyszedł po "podziekowanie"To jest szpital w Zambrowie który radz omijac szeeeeeeeeerokim łukiem.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 wrz 2007, 10:37

Mamo zuzi u ciebie przynajmniej 1 kłotnia w tygodniu to chyba standard, co? :-D O co poszło tym razem?
no wlasnie cholerka, u nas nie ma standardowych klotni... ja sie po prostu obraza czasem, a wkurzyl mnie swoim zachowaniem PAna i Wladcy... z Zuzia zartowalysmy a on ze z pracy przyszedl, zmeczony (phi!), i nadasany.. A w d.. z nim.... Wkurzyl mnie jak nie wiem.... A potem poszedl do sypialni, byla jakos 17.00 i tam siedzial do 21:00, nie wiem czy spal czy co, bo ja tam nie wchodzilam... A wieczorem jak gdyby nigdy nic cos do mnie gada, a ja do niego "Spadaj... idz sobie posiedz do jutra ". Dzieciuch jeden :ico_zly: potem w lozku cos tam chcial sie przytulic, ale spadowa :ico_zly: i dzis jeszcze nie dzwonil, pewnie zadzwoni ale nie wiem czy odbiore.... :-)
W ogole mam zly humor mimo slonca za oknem.... Chyba te meliske wypije to mi nerwy sie uspokoja..... Ale to po przyjsciu ze spacerku bo Zuzie musze zaprowadzic do przedszkola.
Ulamisiula, no to niezle przezycie ci zafundowali.. i brawa dla tego lekarza, prawdopodobnie zycie ci uratowal.
Kiciu, Eska, suuper suwaczki :ico_brawa_01:
Eska, cos czuje ze to juz niedlugo... te bole rozsadzajace kregoslupa sa jakos dla mnie dziwnie znajome..... :ico_haha_01:

ulamisiula

11 wrz 2007, 10:42

Mamo Zuzi faceci naprawde są gorsi od dzieci.Mój tez niby sie martwi po tym checach wniedziele ale jak mu powiedziałam że poprostu głowa mnie wczoraj znowu bolała i nic na obiad nie zrobiłam to wielce zdziwiony.A sam rano mówił że jak sie bedę zle czuć ta mam nic nie robić to on sam zrobi.Juz to widzę.Wieczorem zrobiłam mu obiad i juz było ok ale co mu miałam powiedziec to powiedziałam.Nawet chyba sasiedzi mogli to słyszec.A co tam dzis to mam go gdzieś.jak wróci niech sam zapieprza a ja dzis leże i nawet palcem nie kiwne. :-D

Awatar użytkownika
paulina1978

11 wrz 2007, 10:42

mamo_zuzi to ja myslalam ze jestem zlosnica ale ty mnie przebilas he he :-D bardzo mi sie podoba twoje podesjcie :ico_brawa_01: a co niech se facet nie mysli ze jest pepkiem swiata i wszystko bedzie sie krecilo wokol nieo tak jak on chce. brawa dla ciebie :ico_brawa_01:

no dziewczyny rozdwajac sie bo jakos narazie to pustki. napisze dzisiaj sms-ka do Justyny bo moze u niej cos sie ruszylo. no bo dalej jak tak pojdzie to bedziemy mamuskami pazdziernikowymi a nie wrzesniowymi he he :-D

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

11 wrz 2007, 11:21

Ula no to niezła historia a co do lekarzy to naprawdę niektórzy to takie konowały że aż szkoda gadać,na szczęście są jeszcze tacy co dobrze leczą no i dzięki Bogu za tego lekarza bo tak to niewiadomo co by było i jeszcze siedział przy tobie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Mamo Zuzi ja tez bym chciała czasem mieć takie zaparcie jak ty na swojego męża ja tak nie potrafię :ico_wstydzioch:
No właśnie nasze suwaczki Eska trochę przekłamane ,ja jakoś jeszcze sie nie poczuwam do roli szczęśliwej mamy :-D ale juz niedługo :-D
Dzisiaj korzystam z okazji że może to być mój ostatni dzień gdy jestem 2 w 1 i trochę sie poobjadam,szczególnie czekoladką bo potem tego niewolno :-D a ja uwielbiam.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 wrz 2007, 11:28

Kicia10, eSKa :ico_brawa_01: za suwaczki, Mamuśki :ico_oczko:
ulamisiula, ale miałaś przejścia z tym wyrostkiem, nie zazdroszczę. Ale lekarze to nas naprawdę olewają, ja mam przykład z tym moim okiem. Może jeden na dziesięciu robi dobrze swoja robotę.
Ależ Zuzia jest rozkręcona od samego rana!

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

11 wrz 2007, 11:56

a ja jestem w domciu cały czas , bo....lekarza dziś nie ma :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
no kur... mać by to wzięła, muszę czekać do jutra, bo co pójdę do innego? to bez sensu, bo nie zna przebiegu ciąży i nie chcą tak przyjmować za bardzo, bo boją się odpowiedzialności, a do przychodni to wogóle szkoda iść :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: nie wiem co mam myśleć :ico_noniewiem: i co robić :ico_olaboga:
ULA a tobie to kiedy kazali się zgłosić z tym ciśnieniem? a wogóle to miałaś przeboje też :ico_noniewiem: lekarze, co poniektórzy :ico_puknij:
MAMOZUZI ostra z ciebie kobietka :ico_brawa_01: ja tylko czasem tak potrafię, bo W. to się kłócić nie umie :ico_smiechbig: poważnie :ico_oczko:
PAULINKA no właśnie a co tam z twoim mężusiem, bo przecież też był bardzo niegrzeczny :ico_noniewiem: :ico_oczko:
ESKA, KICIA ale suwaczki to macie fantastyczne :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

11 wrz 2007, 11:57

Dzien doberek!
Ja dzis pobudka o 11, ciocia do mnie zadzwonila i stwierdzilam, ze juz nie bede zasypiac :) Wstawilam buleczki do piekarnika i bede miec takie cieplutkie z dzemem, hmmm pychotka!! Wieczorem wpadnie ciotka z wujkiem przywizc nam kilka rzeczy bo byli w Polsce wiec bedzie sie do kogo odezwac, no i to sa goscie zapowiedziani :) Ja nie mialam nic przeciwko wizycie tego chlopaka wczoraj, bo go lubie, ale lepiej o czyms wiedziec... Za chwilke znikam na zakupki, chce kupic malemu lezaczek, musze jakos rozsadnie wydac pieniazki od chrzesnego :)

Paulina kto dzis spal na kanapie?? :-)

Ulamisiula no to mialas niezla przygode z wyrostkiem... Chociaz ja sie na takie ekstremalne przezycia nie pisze!!

Mamo Zuzi ja tak mysle ze pasowalo by przeszkolic naszych chlopow, na oboz przetrwania ich wyslac... Ja tak mysle ze najlepiej do mojej mamy :) Oboje to chodzili by jak w zegarku :) Ostatnio mowie do K. ze teraz po urodzeniu Dzidzi to duzo sie zmieni, moge nie miec czasu itd. i ze dobrze by bylo pomyslec o jakims podziale obowiazkow. Na co K. ze przeciez zycie wszystko pokaze, takie ustalanie wczesniejsze to jest bez sensu itd. a teraz zle nie jest... No pewno ze nie jest, skoro to ja wszystko robie!! (No pomoze czasami, ale... Instrukcja obslugi musi byc :) Ostatnio wystrzelil z haslem ze nie umie wlaczyc pralki, sciema jak nie wiem. Na to ja sie go pytam jak prales swoje rzeczy jak mieszkales od lutego do czerwca sam?? A ten udal glupiego: To my ciagle mamy ta sama pralke?? :-D Normalnie nic tylko w leb dac...

[ Dodano: 2007-09-11, 11:58 ]
Agnieszka moze do jutra wszystko bedzie ok?? Nie martw sie!!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”