monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum

Re: wiosna-lato 2013

13 mar 2013, 17:50

Ale dziewczyny pedzicie z tymi tyg. :-D

tibby :ico_brawa_01: za 23 tydz.
Super ze kasa jest :-) teraz remont i szalenstwo zakupowe i buzka bedzie bardziej usmiechnieta i wtedy zapomnisz o brzuszku ze cos z nim jest nie tak choc jak dla mnie jest sliczny :-) moj to dopiero jest wielgasny i ja to moge powiedziec ze czuje sie powoli jak wieloryb :ico_sorki:

Malgorzatka :ico_brawa_01: za 16 tydz.

A ja dzis zrobilam kolejny zakup dla swojego maluszka :-) z mezem kupilismy zolciutka wanienke duza :-)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

13 mar 2013, 17:58

jenny, pewnie masz rację. pogoda też nie nastraja do optymizmu więc pewnie stąd te złe myśli.

laski, czujecie dzieci jak kopią was po pęcherzu? mój Tom bombarduje go non stop! :ico_olaboga:

właśnie wcinam pomarańcze na pocieszenie i poprawę humoru. Do tego głowa mnie boli... :ico_placzek:

monikaA88

13 mar 2013, 17:59

wiecie co zauwazylam ostatnio ze moj maluch coraz mniej sie rusza albo ja poprostu mniej go czuje i nie wiem czy mam sie tym marwic czy to normalne jest juz na tym etapie bede go czuc ale mniej niz wczesniej bo ma mniej miejsca w brzuszku ? troszke mnie to martwi a mam tak od poniedzialku. praktycznie mam wrazenie jakby caly czas spal ...

monikaA88

13 mar 2013, 18:01

A ja sobie ciumkam w niewielkim kieliszku porterowke slodziutkie takie ze mmmm pycha :-D zlapalam takiego smaka na jakis alkohol ze nie moglam sobie odmowic wiem ze nie powinnam pic ale w sumie nie mozna tego nazwac piciem tylko takim kosztowaniem :ico_oczko: ale kobieta w ciazy to ponoc nie powinna sobie niczego odmawiac :-D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

13 mar 2013, 18:05

monika, synek z pewnością ma mało miejsca już. w końcu jakby nie patrzec, on za miesiąc już może się rodzic bezpiecznie. macica ci się już znacznie nie powiększy - a on niestety tak. zaś będą tylko takie rozciągania u niego. jakies wypchnięcia. i tyle.

monikaA88

13 mar 2013, 18:12

no wlasnie te jego ruchy to sa tylko takie jakby rozcigniecia ale przesuniecia ale tez w ciagu dnia to malo co czuje. czasem z samego rana jak leze na boku to poczuje a w ciagu dnia to malo co tylko czasem przez chwile a tak to chyba spi spioszek caly czas. no i w nocy nie raz czuje tez takie rozciaganie co mi przeszkadza w spaniu a zwlaszcza tak czuje jak wstaje do wc i potem sie spowrotem klade spac.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

13 mar 2013, 18:16

moniko, najważniejsze, że z synusiem ok i że w ogóle go czujesz. Martwic musiałabyś się zacząc dopiero, kiedy cały dzień go byś nie czuła.

Jedno pomarańczko za mną. Jeszcze jedno się do mnie uśmiecha, ale zostawię je sobie na kolację.

Czuję się, jakby dziś czas stał wyjątkowo w miejscu! Przez to pewnie, że wciąż siedzę sama z Tobikiem.

monikaA88

13 mar 2013, 18:23

dziekuje tibby ufff troche mnie uspokoilas bo juz myslalam ze jest cos nie tak :ico_puknij: ale ide juz do ginka we wtorek 19.03 to jak uslysze serduszko to sie upewnie i bede spokojniejsza czy z malym wszystko dobrze :ico_sorki:

zrobilas mi takie smaka na pomarancze ze sobie chyba tez obiore i zjem choc jedno :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 mar 2013, 18:37

tibby mnie wczoraj mały ostro kopał po pęcherzu, ale dziś chyba fiknął, bo kopie u góry :ico_haha_02: , ale na dole też czuję, także chyba fika na całego :),
dla pocieszenia to Ci powiem, że mnie też dziś głowa boli, co prawda znośnie jest, ale miałam jakiś atak kolki, , bo mnie plecy w dole po lewej stronie bolały, że nie mogłam się ruszyć ani chodzić, nie wiem co to było , ale od wczoraj jestem jakaś nerwowa, mam już dość tych bóli :ico_zly: ,
ja już chcę wiosnę !!!!!!!!!!!!!,

aaa i brzuszek super masz tibby :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: .

Monika ważne, że czujesz synka, on ma już mało miejsca i te ruchy są inaczej wyczuwalne , także nie masz się czym martwić :ico_oczko: ,

jenny dobrze,że te bóle się wyjaśniły, oby te probiotyki pomogły :ico_sorki:

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 mar 2013, 19:07

hej dziewczynki

Ja odpoczywam ile sie da,mąż dba bardzo o mnie w sumie teraz to juz wogóle jakbym była dzieckiem,uważaj na to,na tamto obiadek prosze zjeść,sniadanko ile dzis wypiłas ehh itd fajnie tak miło,ale ja nie jestem do tego przyzwyczajona no cóż jak trzeba to trzeba przynajmniej czujemy sie kochane a my kochamy jego :-)

Tibby kochanie,ale chciałaś miec taki brzusiu przecież i masz piekny zgrabniutki,mi sie Twój brzus baardzo podoba :ico_haha_02:
Ja to czuje sie jak słoń hihi i czasem mysle,ze juz tak zostanie bo nawet nie pamietam jak to jest jak sie lekko czujesz,no,ale to jest słodki ciężar i ponosze go ile trzeba :-) Dzis jest taki dzień może smutniejszy a jutro bedzi elepiej i super,ze pieniążki wam przyszły,bo łózeczko superasne jak tak patrzyłam :-)

Małgosiu To dobrze,ze to nie była jelitówka :ico_sorki: A Milenka bo na tym zdięciu za bardzo nie widać ma usteczka po tatusiu a mój nosek jak nic,na płytce widac bardziej,a to zdięcie to nam gin zrobił,ale dziekuję :ico_haha_02:

Monika też mi sie wydaje,ze malutki juz ma mniej miejsca i juz tak bedzie,moja mała nadal potrafi kopnąć,ale sama zauważam,ze coraz częściej sie przeciąga i wypina niz kopie,ale Twój synus jest duży moja to pchełeczka :ico_noniewiem: Aaa i dwa tyg temu pisałaś,ze masz w brzuszku 95cm i sie tym martwiłaś,ja dzis się zmierzyłam i mam 95cm takze ide za tobą krok w krok :-)

Jenny Dobrze,ze sie wszystko wyjasniło,oby te probiotyki pomogły :ico_sorki: a takto? mdłosci nadal masz?

donatka26 bieedna Ty tez masz z tymi bólami ehh :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”