Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

20 kwie 2010, 09:43

Dzień dobry :-D

Śliczny dzień się znów zapowiada :ico_brawa_01:

Nocka u nas znośna, choć były 3 budzenia na jedzonko. Ale ogólnie do 8:30 sobie poleżałyśmy :ico_brawa_01:
Wczoraj zaczęłam powtarzać znów rytuały antykolkowe... rano mleczko z lacidobaby, ja herbatka z pokrzywy, w południe Jolka dostała herbatkę z majeranku i kolek ani żadnych innych problemów brzuszkowych nie było :ico_sorki:
Widocznie nie mogę odpuścić!

Kurcze, nie wiem komu dziękować, a nie chce mi się wracać do poprzednich wpisów, ale któraś poleciła mi emolium na suchą skórkę!
DZIĘKUJEMY :ico_sorki:
Prawie 2 miesiące oliwkowałam małą i skóra nadal sucha a po 2 dniach z emolium już widać poprawę :ico_szoking:
A na ciemieniuchę olejuszka działa cuda! wczoraj drugi raz zastosowałam i jest o wiele lepiej :ico_sorki:

eve.ok, Ty to masz ANIOŁY nie dzieci !
Jak jeszcze mieszkaliśmy w jednym domu z bratem to jego dzieciaczki (cała czwórka) ciężko przechodziły ząbkowanie! Płacz po nocach, gorączka itd... myślałam że to normalne! Ale Ty łamiesz wszelkie reguły :-D

zborra, jaki słodki ten Twój chłopak! Istny Ptyś :ico_brawa_01:

jagódka jak po nocce? Lepiej dzisiaj?

[ Dodano: 2010-04-20, 09:43 ]
A gdzie nam zwiała Riterka i Hormiga??

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 kwie 2010, 13:03

Kurcze, nie wiem komu dziękować, a nie chce mi się wracać do poprzednich wpisów, ale któraś poleciła mi emolium na suchą skórkę!
DZIĘKUJEMY
kiedyś pisałam,ze stosujemy Emolium krem specjalny,ale tez nie pamioętam czy to ja czy ktoś inny ci polecał...skleroza :-)

Awatar użytkownika
Qanchita

20 kwie 2010, 13:22

Emolium krem specjalny
Dokładnie taki mamy :-)

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 kwie 2010, 14:16

Qanchita, cieszę się, że podziałało :ico_brawa_01:
jestem ale mąż i Jaś chorzy więc małe urwanie głowy mam, a pogoda taka cudna, że dzisiaj 3 godzinki na spacerku byłyśmy. matko, żeby mi się Lenka zaraziła :ico_sorki:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 kwie 2010, 14:31

ja tez małej posmarowałam emolium raz kremem specjalnym a kilka razy emulsją do ciała bo mam dla jagi i tez to łuszczenie sie skończyło
ja uwielbiam emolium zawsze pomaga

u nas powoli sie uspokaja ale widomo zawsze może byc regres
doszłam do tego ze poporsut jak mi przysypia to ją biore do odbicia i wtedy sie budzi na szczescie
no i staram sie karmic bez kapturków juz kilka dni
no i w razie W mam sciągnięty swój pokarm na tzn "dobicie" jakby co :-D
także jest ok

ważyłam mała i przytyła niecałe 150gr w tydzien pielęgniarka twierdzi że dobrze
a ja bede sobie kontrolowac tą wage co tydz dla spokojnego sumienia

Awatar użytkownika
Qanchita

20 kwie 2010, 15:48

jagodka24, ja też kontroluję sama wagę bo jak czytam, że Tomuś i Tymuś mają już grubo ponad 5 kg to zaczęłam się martwić o Jolkę.
doszłam do tego ze poporsut jak mi przysypia to ją biore do odbicia i wtedy sie budzi na szczescie
Dobrze, że chociaż to pomaga bo moja śpi jak kami9eń nawet przy odbijaniu :ico_szoking:
A nawet jak cudem ją dobudzę to i taj zazwyczaj już cycka nie chce! Widocznie tyle tylko potrzebuje bo na odchudzanie się jeszcze będzie miała czas :ico_oczko:

Pogoda super. Byłyśmy na spacerku ale miałyśmy awarie po drodze i musiałyśmy wrócić przebrać pampra. Zaraz znów wracamy na taras... może sobie paszczę opalę i poczytam coś przy okazji :-D
mąż i Jaś chorzy więc małe urwanie głowy mam
A kysz!! Taka piękna pogoda... mąż duży więc da sobie radę, ale Jaś biedactwo w domu się musi męczyć :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 kwie 2010, 17:44

hej!
u nas niestety nie wiem, chyba koleczki znów...
może powinnam ten nabiał odstawić na tydzień chociaż? bo i ciemieniucha mocna i te brzuszkowe dolegliwości...co myślicie? :ico_noniewiem:

Qanchita, żeby mój chciał cokolwiek wypić... :ico_sorki: ale gdzie tam, francuskie podniebienie ma chyba...
a słuchaj , ile Jolka ważyła? bo wiesz, mój to 3860 miał, więc chyba normalne, że tak przybiera szybko co? teraz ma 5600....jeszcze ze 2miechy i z gondoli wyrośnie :-D
a emolium na prawdę jest super! mówiłam...my mieliśmy próbki płynu do kąpieli....a brat nam kupił emulsję do ciała, my dokupiliśmy żel do mycia i jest fajnie
tylko jakieś krosteczki ma jeszcze, ale to może uczuleniowe coś...
riterka, o rany! to trzymam kciuki, żeby malutka nic nie złapała!!!
jagodka24, ślicznie, ważne że przybiera i to w sumie niemało!!! :ico_brawa_01:

my zaraz zmykamy na kolejny spacer...
bo dziś młody prawie nie spał! wiedziałam, że tak będzie
jak tylko coś pochwalę, to od razu wzsystko się zmienia na gorsze... :ico_placzek:
cały dzien jęczy i popłakuje
dobrze, że małż kupił baterie do huśtawki! :ico_sorki:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 kwie 2010, 18:17

Ale te wasze dzieciaczki rosną :ico_brawa_01:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 kwie 2010, 19:35

hej!!!

to co mowicie ze jest najlepsze na ciemieniuche? polozna stwierdzila ze dopiero zaczyna sie robic i aby smarowac oliwka i wyczesac wloski pozniej.ale moze macie inne sposoby.
no i od kiedy pojawily sie u was kolki? moja narazie nie ma i modle sie aby nie miala

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 kwie 2010, 21:39

moni26, ano rosną jak na drożdżach....albo powinno się zmienić powiedzenie...że rosną jak na maminym mleku :-D
wisnia3006, ja bym jednak polecała olejuszkę...bo po oliwce akurat u nas się pogorszyło strasznie! z niewielkich zmian zrobiła sie normalna skorupa! chyba eve.ok też pisała, że po oliwce gorzej było

a jak wieczorek?
mój na wieczornym spacerze po 20minutach zaczął wyć...wyciszyła go w domu huśtawka
a potem kąpiel, 2piersi na dobranoc i śpi...ciekawe jak długo i jak spokojnie...

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”