ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sie 2011, 18:58

najbardziej mnie denerwuje jak Kalinka zrobi kupe podczas jedzenia albo tuz po, bo wtedy zawsze jej sie uleje :ico_noniewiem: i praktycznie zawsze jest rozbudzona :ico_noniewiem:
a je srednio po 15-20 min starcza jej na godz-poltora, w nocy 2-3 wiec chyba specjalnie duzo nie wypija :ico_noniewiem:
i ja podobnie jak zirafka na razie jestem zdeterminowana do karmienia piersia i pomimo tego ze czasem daje sztuczne, z piersi nie zrezygnuje poki co :-)
wiem ze to egoistycznie zabrzmi, ale ciesze sie ze nie tylko ja mam takie kiepskie nocki, bo juz myslalam ze z Kalinka jest cos nie tak :ico_wstydzioch: choc ost zasypia nieco wczesniej, bo najpozniej o 22 :-) zobaczymy jak bedzie dzis :ico_noniewiem:

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

09 sie 2011, 19:00

Widzę, że butla czy cycus karmienie zajmuje tyle samo czyli mniej więcej z godzinke. I odbywa sie dokładnie tak samo, w sensie odkładam a tu szukanie dalej jedzonka. U nas najgorzej jest jak już Filip pojedzony a ui tak popłakuje i nie może zasnąć.
U mnie po tej okropnej nocce idealny dzien. Dzieciątko zjada 110 i zasypia na 4 godziny. Boshe dalczego w nocy wszystko sie odwraca. :ico_sorki:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sie 2011, 19:14

A u nas jest dizwnie z tym spaniem, bo nocki sa ok i ona mi śpi tak, ze rano jak zje o 7 czy 8 to potem spi do 11,lub 12 i zje i znowu śpi a rozbudza sie tak na dobre koło 16 i nie spi juz do kąpania i po kapaniu tez z godzinkę albo dwie nie spi i dopiero potem usypia na noc.

[ Dodano: 09-08-2011, 19:15 ]
A dajecie wit d i k?

[ Dodano: 09-08-2011, 19:16 ]
Wkurw.... mnie moje włosy i dzisiaj podjęłam ostateczną decyzję i jutro idę do fryzjera i obcinam się na krótko... koniec kropka!

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

09 sie 2011, 19:25

Cześć!! Jak czytam o waszych perypetiach z dzieciaczkami to już bardzo chciałabym żeby moja Myszeczka była na świecie!!
Dzięki za wsparcie!!!! Tylko ktoś kto jest na bieżąco z ciążą i tym całym bajzlem wie jak nam jest cieżko!!
nina spróbuj preparatów z lanoliną na sutki, moja siostra jest farmaceutką i załatwiła mi już czystą lanolinę do smarowania bo te wszystkie bepanteny to są do niczego. Przy bartusiu strasznie mnie bolały sutki... Nic nie pomagało... A do tego kup nakładki silikonowe do czasu aż się zagoją karm w nakładkach! Też sobie już kupiłam, nawet na zapas to wsrto mieć!!
beti ale masz Słodziaka!! cudny jest Twój syncio!!!
Ten ząb to górna 6. Na szczęście nie widac nawet jak sie śmieję że mam "przerwę na papieroska"!! :ico_haha_01: NAjgorsze było to cierpienie, ten bezsensowny ból!!
ladybird Kalinka jest śliczna!! JAkie ma duże oczka!! A włoski, hihihihi!!! :ico_brawa_01:
No, naprawde ta ciąża dobija mnie już, najchętniej dzwoniłabym już do lekarza żeby wziął mnie na oddział, ale tak naprawde to nie miałanbym jeszcze gdzie wrócić z dzieckiem, bo koniec malowania dopiero dziuś a całe sprzątanie pzred nami. Nic tylko podziękować mężowatemu za umiejętność planowania pracy i współczujące podejście do mnie!! On twierdzi że sie z całym bajzlem wyrobi, ale kosztem mojego dobrego samopoczucia, niestety!!
Karolina fajnie że dziadkowie zabrali Ci dziewczynki!! Mój \bartuś od połowy lipca jeżdzi najpierw z jednnymi dziadkami a teraz z drugimi, najpierw morze teraz góry, ale chyba jutro już wrócą bo ma być jutro zimno jak diabli w Bukowinie.
Może urodzimy w podobnym terminie... Może doczekam do 23, ale jak tylko Weronisia pokaze że już jest małym kolosikiem to poproszę ja do wyjścia!! Trzymaj się!!

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

09 sie 2011, 20:15

Ja w nocy zostawiam Niuńka na trochę u nas w łóżku po karmieniu i jak widzę, że twardo śpi to go odnoszę do łóżeczka.

zirafka my dajemy witaminkę K i D w kapsułkach wyciskanych do buzi (KiD-vitum).

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

09 sie 2011, 20:36

Ja jeszcze nie podaje witaminki K ani D bo była dziś u mnie pani doktor na wizycie i powiedziała, że po 10dobie mam podawać D, a K dopiero po 14. Zresztą ona jeszcze przyjdzie nas odwiedzić w 10dobie i zobaczymy co powie. Jak na razie powiedziała że mam zdrowego synusia i dużego, że wygląda jakby miał ze 3-4tygodnie. Więc nie dziwo, że nie dałam rady urodzić sama z moją drobną budową. No cóż, to było do przewidzenia.
Wkurw.... mnie moje włosy i dzisiaj podjęłam ostateczną decyzję i jutro idę do fryzjera i obcinam się na krótko... koniec kropka!
a co się dzieje z Twoimi włosami? Tak mocno wypadają czy co? Mi na razie jeszcze nie wypadają, ale pewnie niedługo zaczną. Ale i tak nie zetnę na krótko, bo mój mąż bardzo walczy o to, żebym miała długie.
nina spróbuj preparatów z lanoliną na sutki, moja siostra jest farmaceutką i załatwiła mi już czystą lanolinę do smarowania bo te wszystkie bepanteny to są do niczego. Przy bartusiu strasznie mnie bolały sutki... Nic nie pomagało... A do tego kup nakładki silikonowe do czasu aż się zagoją karm w nakładkach! Też sobie już kupiłam, nawet na zapas to wsrto mieć!!
Mam właśnie maść z lanoliną i na okrągło smaruje (tzn po karmieniu) a z tymi nakładkami to jeden wielki niewypał, bo ja mam za małe sutki i wszystkie (nawet najmniejsze) rozmiary są zwyczajnie na mnie za duże, a i mały się wkurza jak je nakładam. Jedyne co to będę je nakładała jeśli będę gdzieś wychodzić, żeby stanik mi nie nacierał sutków. Na razie po domu chodzę na golaska heh bo boli mnie nawet jak koszulka dotyka.

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 sie 2011, 21:01

zirafka, - to fajnie ci śpi
mi dzis się Bartoszek zbuntował - ale podałam mu własnie ta wit k + D i prężył sie , marudził - poszukałam na necie - i tam pisza babeczki, że sorodzieciaczków źle reaguje na wit k .... kolka ... odsatwiaja - i jest wszystko ok... poszperałam i wiem juz , że to nośnik w tym preparacie - ja mam wita K+D - olej kokosowy - moze dawać takie efekty.. hmmm - nie weim czy chce próbowac jutro .. :ico_noniewiem: , podobno lepsza jest ta baby k +d czy jakoś tak ... jak tam u was dziewczyny? czy jak zaczęłyście dawać - to dzieciaczki zrobiły sie bardziej niespokojne?

[ Dodano: 09-08-2011, 21:08 ]
oo doczytałam - u nas karmienie - to z 20 min i zasypia .. i potem spi w dzień - godzine góra dwie... i potem znowu cyc - a dzis prawie wogóle nie spał tylko jęczał i na rece i cyc .. koszmar.. a w nocy to sie budzi co 2 godziny .. czasami co 3 .. ale zasypia generalnie od razu ... nie zawsze ...
co do kupy - to ja biore jak sie obudzi daje cyca , macam czy pielucha pełna - jak tak to rozpinam spiochy podczas karmienia , żeby był oszybciej i sie tak nie rozbudzał .. odpinam pieluche - osdstawiam od cyca - szybko zmieniam pieluche i znowu do cyca i jak ssie to zapinam spiochy :-D , jak zroni kupe po całej akcji... trudno - przebieramy za 2-3 godziny - niech spi ... jak mu nie przeszkadza ..

[ Dodano: 09-08-2011, 21:16 ]
czytam i pisze na raty - KArolina - ja to chyle czoła przed taoba ... 2 dziołchy do opanowania ...
ktos z zebem?? - wspołczuje ... ja wyrwała 2 zeby w ciazy .. ale nie tak wysoko .... a zgorzel .... :ico_placzek: - wiem jak boi - na to nie działa zaden lek przeciwbólowy .. a boli jak cholera.....wiwc gratulacje ze wytrzymałas w ciazy :ico_szoking:

Karolina1980
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

09 sie 2011, 21:25

ja już w łóżku was podczytuje.
Katelajdka - jutro u gina sądny dzień może się uda coś przyspieszyć liczę po cichu na to że po jego masażu urodzę może w piątek tak bardzo bym chciała -choć to pewnie marzenie ściętej głowy.

Zorafka - ja jutro po ginie idę do fryzjera ogólnie mam krótkie włosy i jestem z nich szczęśliwa.

Jak ja wam już zazdroszczę tych waszych maluszków. Ale pocieszam się że góra jeszcze 2 tygodnie. A jeszcze muszę kupić wyprawki do przedszkola dla moich maluchów. Marysia dopiero zaczyna a Zosia kontynuuje. Rozmawiałyście ostatnio o logistyce ja się nawet nie zastanawiam. Zresztą do przedszkola mam 8 km niestety tylko samochód.

Awatar użytkownika
in.your.mouths
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

09 sie 2011, 22:02

byłam dziś na wizycie bo brzuch bolał jak diabli,i tu proszę 2,5 cm rozwarcia,teraz boli jak na @ i skurcze rzadko,ale moze się rozkręci :ico_brawa_01:
Karolina jak do czwartku urodzę do Starynkiewicza, a jeśli nie to inflancka, więc może się spotkamy :-)
Martasz racja :-D już teraz jego kopniaczki wynagradzają każdy ból

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

10 sie 2011, 03:01

A kiedy go przewijasz? Bo mi Alanek czasem robi po jednym cycu i trzeba przewinąć, a potem robi zaraz po drugim cycu heh i znowu do przewijania i czasem jest tak, że jeszcze się rozbudza jak go przewijam i wtedy już cycy brakuje trzeciej
Jak zrobi w czasie jedzenia to przewijam w przerwie miedzy jednym cycem a drugim.. Czasami jak 5 min polezy to wszystko z siebie wyrzuca a czasami jak w czasie drugiego cyca sie zalatwi to klade go zeby mocniej przysnal i jak najdelikatniej zmieniam zeby sie nie rozbudzil :)
A jeszcze mam pytanie ile wasze dzieci jedzą z cycków, bo mój razem z dwóch plus odbeknięcie i przewinięcie to wszystko może trwać nawet półtorej godziny, u was też tak jest?
Oli je 30-40 min, wczoraj byla u mnie polozna i pytala jak dlugo trwa karmienie i powiedziala ze jakby trwalo godzine - poltora to wtedy mozna sie martwic wiec moze lepiej zapytaj swojej poloznej czy jak je tak dlugo to czy wszystko jest ok?
Ale i tak nie zetnę na krótko, bo mój mąż bardzo walczy o to, żebym miała długie.
Hehehe moj maz tez walczyl zebym miala dlugie, bo ja zawsze do ramion sie scinam a teraz mam duuzo dluzsze i w nocy non stop jak mnie przytula to mnie za nie gdzies ciagnie czy cos i juz sam powiedzial ze mnie ogoli na lyso :-D A tak wczesniej marudzil zebym zapuszczala.. Wiec jak znajde chwile to tez sie wybieram do fryzjera i do ramion, a co! tak mi najwygodniej :-)
ktos z zebem?? - wspołczuje ... ja wyrwała 2 zeby w ciazy .
Ja tez 2 w ciazy a 4 ogolem.. :ico_szoking: 6 i 7 z obu stron, po prostu mi sie polamaly.. Dobrze ze z tylu to tego nie widac. Masakra, tyle ze w ciazy dentysta darmowy :ico_sorki:
ale podałam mu własnie ta wit k + D i prężył sie , marudził
Ja nie podaje mojemu nic poza cyckiem i kropelkami na kolki od czasu do czasu a tez wlasnie od kilku dni jest tak, ze caly sie wygina i prezy, i czasami tak nagle zgina caly, ze nozki i raczki do siebie, jakby chcial pierdnac ale nie mogl :( Nie wiem jak mu pomoc, bo nie wiem co jest kurcze nie tak..? Ktoras tez tak ma? :(

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”