nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

10 sie 2011, 11:04

Ninie chodziło chyba o piersi.
dokładnie, bo na ranie też mam opatrunek. We wtorek idę na zdjęcie szwów.

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sie 2011, 11:35

beti pociesze cie ze to Filipkowi minie..ja mialam dokladnie to samo tylko w nieco innych godz..teraz Kalinka od dluzszego czasu zasypia ok 22 a budzi sie ok 3,5,7:30 i wstajemy..oczywiscie licze ze za niedlugo bedzie jeszcze lepiej i mnie pobudek..tylko spokoj nas uratuje..a ten niepokoj wcale nie musi wynikac z bolu brzuszka, dziecko moze chce byc po prostu blizej mamusi :ico_oczko:

my podajemy wit D od urodzenia i K od 8 doby u nas w szpitalu dla karmiacych piersia tak zalecaja i sa to wazne wit potrzebne do prawidlowego rozwoju..dziwne ze jedni zalecja inni nie :ico_noniewiem:

gosia moze tak byc ze ten olej uczula, tak jest wlasnie w tych witaminkach jednorazowkach :ico_noniewiem: ja kupilam osobno czysta wit K i D i podaje rano K, wieczorem D jedna kropelke prosto do buzki i mi tak jest najwygodniej :ico_oczko:

zirafka co ma wypasc to i tak wypadnie nawet jak obetniesz :ico_noniewiem:
ja mialam ten sam problem przy Milence jak odstawilam witaminki i tez obcinalam od razu..teraz chce zachowac dluzsze wlosy i tylko podcinam koncowki :ico_noniewiem:

nina polog 6 tyg, a krwawienie jest indywidualne, ja juz od jakichs 2-3 tyg wogole nie krwawie i nie plamie :ico_noniewiem:
teraz czekam na prawdziwa miesiaczke i musze sie zapisac do gina na kontrole, ale to dopiero po wczasach :-)

a ja od dzisiaj zaczynam cwiczenia z L. Hart "shape mama po porodzie" mam nadzieje ze niedlugo strace nadbagaz i wejde do reszty gaci, bo zaczyna sie robic coraz chlodniej :ico_chory:

[ Dodano: 10-08-2011, 11:36 ]
a wlasnie chcialam jeszcze zapytac czy przy karmieniu piersia mozna stosowac balsamy/zele antycellulitowe??
i chodzic np na masaze wibracyjne?

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

10 sie 2011, 11:41

ladybird23,
.tylko spokoj nas uratuje..a ten niepokoj wcale nie musi wynikac z bolu brzuszka, dziecko moze chce byc po prostu blizej mamusi :ico_oczko:
dokładnie! :-D

dziewczyny czy karmiąc mozna zjeśc frytki??? Mam taka ogromną ochote na frytki własnej roboty :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

10 sie 2011, 11:48

- u mnie Marysia spała na brzuchu i to u mnie aby jej było dobrze ale wydaje mi się że twój maluszek się nie przestawił i w dzień zachowuje się jak w nocy a w nocy jak w dzień.
No wszyscy mowia ze tak do 2 miesiaca powinien zaczac czuc roznice miedzy noca a dniem.. To jeszcze z 2 tyg.
Aguś co do karmienia to mi chodziło o to, że razem wszystkiego czyli zmieniania pieluszek, karmienia z dwóch cycków i od bekiwania mamy z godzinkę-półtorej, a nie, że wisi mi na cycku aż tyle.
A to chyba normalnie w takim razie :-)
A mam pytanie: w której dobie miałyście nawał pokarmu? Bo ja czekam i czekam na ten nawał a tu nic, hmmm możliwe, że w ogóle go mieć nie będę?
Ja mialam w 4 albo 5 dobie.
I co zrobić jeśli małemu się nie odbije po dłuższym czasie, potem go kładę, a on ma odruch wymiotny. Zostawić go tak na boczku, czy wziąć jeszcze raz i spróbować od beknąć?

Ja zazwyczaj go wtedy zostawiam przy sobie i jak mu sie uleje to dopiero go klade do lozeczka bo tak sie boje zeby nie daj boze sie nie zakrztusil jak zasne :ico_sorki: A na boczku tez dobrze zeby mu sie odbilo albo ulalo, tylko go tak raczej nie zostaw bo tfu tfu zeby nic sie nie stalo :ico_nienie:
I jak długo trwa u was połóg, tzn ten etap krwawienia? Bo ja już znacznie mniej krwawię niż na początku, ale nadal coś tam leci.
Ze mnie nadal leci ale taka jakby 'wyblakla' krew. I czasami jest tak ze caly dzien nic a potem nagle troche a czasami caly dzien po trochu:/
aguś na brzuszku możesz ukladac w takiej żabiej pozycji z nóżkami pod brzuszkiem. Pozycja jest dobra dla bioderek i pediatra, a potem i ortopeda zalecali żeby tak układać.
Polozylam go tak sobie na brzuchu i piersiach i uspokoil sie w sekunde doslownie.. Pozniej znow sie zdenerwowal ale okazalo sie ze troche zglodnial wiec teraz go bede klasc na brzuszku od czasu do czasu :)

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sie 2011, 12:17

ja jak karmie w nocy to nie daje do odbicia, zazwyczaj dalej spokojnie spi a tak bym ja wybudzila, a zasypiam dopiero jak ona sie juz nie wierci, wiec nawet jak uleje to powycieram ja i jest spokoj :ico_noniewiem:

beti chyba nic na glebokim oleju samoznego nie wolno :ico_noniewiem: ja bym nie probowala poki karmie, ale twoj wybor, mozesz sprobowac 1 i zobaczyc czy bedzie rewolucja brzuszkowa, to tak jak z gazowanymi napojami :ico_noniewiem:

ktoras napisala ost ze Karmi dobrze na pokarm robi, a co z tym gazem??

Karolina1980
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

10 sie 2011, 12:26

- rozgazowane karmi najlepiej ja piłam

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

10 sie 2011, 12:40

ladybird23,
nie wiem jak to jest, ale w szpitalu było karmi do picia gazowane. Pielęgniarki przynosiły ile która chciała :-D

Awatar użytkownika
martasz
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

10 sie 2011, 13:13

beti zjadłam ostatnio frytki ale z piekarnika bez oleju [takie gotowe mrożone do piekarnika] Antosiowi nic nie było :-) powoli jem różne rzeczy i jest ok :-)

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sie 2011, 14:28

beti powaznie w szpitalu podawali? :ico_szoking: jestem zdumiona :ico_szoking: :-)

karolina i jak to bez gazu smakowalo? :ico_noniewiem:

martasz a by sie wydawalo ze te frytki mrozone sa duzo gorsze od tych swiezych z ziemniakow, ale pewnie sposob przyrzadzania jest wazny, ze sie nie smazyly 20 min w oleju..choc one tluszcz maja w sobie..chyba wolalabym takiego ziemniakowego frytka skosztowac niz tych sztucznych :ico_noniewiem:

nina0226

10 sie 2011, 17:10

ladybird a od kiedy stosowałaś espumisan dla swojej małej? od którego tygodnia życia?

[ Dodano: 10-08-2011, 17:14 ]
dzisiaj moje dziecko daje czadu. Od 12 ciągle na cycu, dlaczego tak jest? czy jest aż tak głodny? Co uśnie, odbeknę go i położę, to za jakąś chwile znowu płacz. Czy go coś boli czy o co chodzi?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”