Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

18 mar 2013, 09:36

anade, z nadciśnieniem nie ma żartow! lepiej się oddac cc niż miec problemy czy niechcący skrzywdzic dzidzię. Ja też nie chciałabym cc i szczerze wierzę, że mój Tom ładnie się odwróci w swoim czasie główka w dół i już nie będzie tak fikał na prawo i lewo.

jenny, ta dziewczyna miała termin jakoś na koniec czerwca... więc była jakieś 2-3tyg dalej w ciąży niż ja.

misia, co ja widzę! kolejne okienko wskoczyło! BRAWO! jeszcze trochę i Milenka będzie donoszona!!! wierzę, że do tego czasu wytrzymasz spokojnie.

my wczoraj z mężem trochę pobrykaliśmy w łóżku i zaś Tom w ogóle sie nie ruszał... i się wystraszyłam dośc. Ale dziś od rana już dał mamie kilka kopów. Już o dziwo koło pępka, więc znów fiknął :D

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 mar 2013, 10:38

Hej,

Dopadła mnie jelitówka i męża, na szczęście po tym jak synek poczuł się troszkę lepiej.
Dziś ciuteńko lepiej się czuję, nie wymiotuję już tak bardzo. Córcia zdrowa (pewnie do czasu).

Pa

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

18 mar 2013, 10:43

anade Tibby ma racje,najwazniejsze bezpieczenstwo dzidzi. Moja " szwagierka" miala cc przez ciśnienie. Gdy matka ma zbyt wysokie ciśnienie to dzidzia może nie dostawać odpowiedniej ilości tlenu no i to jest tez niebezpieczne dla matki. Dlatego jesli są wskazania to lepiej posłuchać lekarza.Ale też nie ma co panikować,ciśnienie sie moze unormować - moja szwagierka miala zakaz jedzenia soli i picia kawy i mocnej cherbaty. Spróbuj moze troche pomoże!

Awatar użytkownika
jenny1983

18 mar 2013, 11:04

Tibby to dobrze, bo każdy tydzień w tym wypadku jest bardzo ważny.

A ja wiem, że te moje ranki to było uczulenie. Ale od początku wczoraj wieczorem chciałam zaaplikować kolejną globulkę, a tam ranki na zew. Z których sączyła się krew, więc trochę wystraszyłam się. Patrzę na zegarek a to już 23, więc zadzwoniłam na infolinie medyczną( już chyba tam więcej nie zadzwonię) a tam miła pani, że to reakcja alergiczna i mam jak najszybciej pójść do lekarza, to jeszcze pomyślałam No dobra to pójdę jutro, ale dodała jedno magiczne słowo lekarz koniecznie musi spr, czy z dzieckiem wszystko wporządku to głos mi po tych jej słowach załamał się podziękowałam za rozmowę i zaczęłam płakać. Mąż też zestresował się pojechaliśmy do szpitala biorąc pod uwagę, że mogą mnie nie przyjąć. Jak widać dość zdenerwowałam się, bo moje ciśnienie w szpitalu było 149/78 sama byłam w szoku , a zawsze mam niskie. Miałam takie szczęście, że dyżur miał mój gin wykluczył plamienie z wew., bo już też miałam wątpliwości i stwierdził, że lek do tego stopnia wysuszył śluzówkę, że faktycznie cała popękała na zew. Zrobił zaraz usg maluch ma się dobrze :ico_sorki: , ale lek faktycznie kazał odstawić i jest zmartwiony, bo za bardzo nie wie czym mnie leczyć, jeśli tak zareagowałam na słaby lek. I prawdopodobnie będę miała szew zakładany, jeszcze nie wiem kiedy na najbliższej wizycie powie mi coś więcej. Mam nadzieję, że tylko lek wytępił to wszystko co miał. :ico_zly:
Oczywiście taką reakcje alergiczną miałam 1 raz, ale w tej ciąży mam problemy ze skórą jest bardzo wrażliwa.
Mój brzusiu zaczął nieśmiało się pokazywać :ico_brawa_01: , a jelita uspokoiły się.

Małgosiu zdrówka :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

18 mar 2013, 13:18

jenny, aleś miała przeżycia! mam nadzieję, że już więcej nie będziesz musiała się tak stresowac i spokojnie przejdziesz sobie ten II trymestr :-) Cieszę się, że brzuszek rośnie. Może się nam nim pochwalisz?
Najważniejsze, że z dzidzią ok! Silna fasolinka!

Awatar użytkownika
jenny1983

18 mar 2013, 13:29

Któraś z Was może miała zakładany szew na szyjkę z tego co czytałam zakładają go pod narkozą? Trochę mnie to przeraża wiadomo później przed porodem zdejmują. Mam nadzieje, że to wtedy nie boli.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 mar 2013, 13:30

witam :)

u mnie 3 dzień ból głowy :ico_zly: , Szymek wariuje na całego, także antybiotyk szybko zadziałał,
wczoraj byliśmy u moich rodziców na obiedzie i kawie, w tą sobotę moja mama ma urodzinki, także znów imprezka i pieczenie placków :),

misia ja chyba bym tą Twoją koleżankę ... :ico_nerwusek: , trzymaj się i nie denerwuj, po prostu Ci zazdrości zołza jedna :ico_zly: ,

jenny super, że maluch ma się dobrze :ico_brawa_01: i już widać brzuszek :ico_brawa_01: ,a na te jelita to te probiotyki Ci pomogły? jeśli tak to jakie?

anade moja dalsza kuzynka miała bardzo wysokie ciśnienie w ciąży , do tego ma chore nerki, także lekarze zdecydowali się na cc kiedy była w ok 7miesiącu ciąży, córunia była co prawda malutka gdzieś 1kg, ale przeżyła i ma się dobrze, teraz ma prawie 4 atka, apetyt niesamowity i w ogóle nie widać, że jest wcześniakiem :-) ,

Awatar użytkownika
jenny1983

18 mar 2013, 13:39

Donatko mamy chyba podobny problem, więc już pisze. Biorę probiotyk sanprobi ibs to chyba jakaś nowość. Pije wodę narazie udaje mi się wypić 1,5 litra dziennie. I koniecznie wypij szklanke ciepłej przegotowanej wody na czczo, idealnie nie jest, ale widzę poprawę i nie jem smażonego.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 mar 2013, 13:42

dzięki jenny :ico_sorki: , na pewno spróbuje :ico_oczko: ,
co do szwu to nie pomogę, bo nie miałam i się w tym temacie nie orientuje

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 mar 2013, 13:56

Dzień dobry

Dziewczynki za moje 8 okienko jej :ico_brawa_01: :ico_tort:

Tibby No to miałas przezycie przy porodzie Tobika,ale najwazniejsze,ze chłopak Ci rośnie i jest zdrowy :-)
i ja trzymam mocno kciuki za tego maluszka kolezanki,smutne :cry:

jenny za 4 okienko kochana :ico_brawa_01: co do szyjki to jak ja się naczytałam o tych szwach i pessarach to wiem,ze szew zakłada sie w szpitalu przy znieczuleniu ogólnym natomiast pessar zakłada ginekolog i trzeba sobie ten krążek samemu kupić ok 150zł kosztuje :ico_noniewiem:

Małgosiu zdrówka kochana sie biedna nameczysz :ico_sorki:

anade No widzissz jakie zołzy chodza po świecie? co zrobisz :ico_noniewiem: a z ciśnieniem uważaj i mierz często bo z wysokim nie ma żartów!

Donatka juz sie uspokoiłam odnoscie tej wspaniałej jakze mojej koleżanki... Ale co do Twojego bólu głowy to masakra 3 dzień,podziwiam ja bym juz chyba umarła a dzis tylko cmiła mnie rano i juz nie dawałam rady ehh niech szybko juz Ci mija biedaczku kochany :ico_sorki:

A ja dzis leżąc z rana włączyłam Milence muzyczke z telefonu i jakie były tany tany aż się śmiałam,jak kopała w ten telefon jak sobie tańczyła ślicznie,moja maleńka :ico_haha_02: Ale już zaczyna mnie boleć jej kopanie i przeciąganie czuć,ze jest coraz silniejsza i większa...aczkolwiek stanełam dziś na wadze i nadal mam 10kg na plusie :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”