Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lis 2009, 17:18

dzien dobry :-) wlasnie wrocilam ze szkoly i zdazylam cos szybkiego zjesc. Dzisiaj pisalam 2 sprawdziany, jeszcze jutro bedzie jeden i spokoj :ico_sorki: Jeszcze nie zaczelam sie do niego uczyc, a juz sie ciesze na "po sprawdzianie" :ico_oczko: :ico_haha_01: W koncu skonczy sie ten stres, co chyba i na mnie i na moja dziecine pozytywnie wplynie...
Helen, zdrówka Ci życzę i samych 5
za zyczenia zdrowka dziekuje, ale zamiast piatek wolalabym jedynki i dwojki :ico_oczko:

iw_rybka, :ico_brawa_01: za 37 tydzien, juz na dniach Zuzia moglaby sie cala i zdrowa urodzic :ico_oczko: i wszystkiego najlepszego dla Andrzejka :ico_urodzinki:
Nic jej nie pasowało jak ustawiliśmy w sypialni,
na szczescie to nie jej ma pasowac, tylko Wam :ico_sorki: :ico_oczko: Jak ja sie ciesze, ze moja mama do niczego sie nie wtraca :ico_brawa_01:
Oj, trzeba na zwolnienie uciekać
swiete slowa :-) od kiedy zaczynasz? Mi nalezaloby sie chyba od srody, ale te 2 tygodnie chyba jeszcze pochodze, zobaczymy... Moj A. mi marudzi, ze mam skorzystac z wolnego, ktore mi sie nalezy, bo przez to codzienne przebywanie w tlumach ludzi tylko sie przeziebilam i nie powinnam ryzykowac zadnej choroby pod koniec ciazy :ico_noniewiem:

leona, to teraz czekamy na zdjecia prezentow :ico_oczko: A co do brzusia, to mi tez sie wydaje, ze nie zrobil sie wiekszy od ostatniej fotki :ico_noniewiem:

Ale sie rozpisalam :ico_wstydzioch: to teraz uciekam przygotowywac sie do sprawdzianu, tzn. chyba, bo len mnie dopadl :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

30 lis 2009, 17:38

leona daj znać jak spotkanie z położną. Może wytłumaczy te bóle brzucha...
pewnie nie mogłaś spać z wrażenia, też tak miałam pierwszą noc jak stał już wózeczek dla malego :-)
ale zamiast piatek wolalabym jedynki i dwojki
aaaa hahahah no to oki :-) ale Ci pożyczyłam nie ma co.
teraz uciekam przygotowywac sie do sprawdzianu, tzn. chyba, bo len mnie dopadl
biedna mi się nawet ziemniaków na obiad nie chce obrać :ico_oczko:
ale dziewczynki, grzeje sobie bigosik wigilijny. Poprosiłam żeby mi zrobili, uwielbiam a nie wiem czy dane mi będzie jeść go w Wigilię :)
w Warszawie juz widać że święta się zbliżają... :ico_olaboga: ehhh :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 lis 2009, 18:34

anusiek, no Ty tez faktycznie mowilas,ze ci sie snilo,wiec jestes trzecia,bo Inia tez pisala,ze urodzilam :ico_oczko:

A mama niepotrzebnie ci meza straszy,ze w odstawke pojdzie :ico_zly:

No i czekamy z zacisnietymi pisatkami na wyniki badan serduszka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

leona - jaki mily wieczor,uwielbiam takie paczki dla maluszka,a wozkiem tez runde jezdzilismy jak dla Andrzejka przywiezli,nawet teraz jak dla Zuzy kupilismy,to specjalnie na spacer z wozkiem poszlismy,mimo,ze maly juz od dwoch miesiecy z wozka nie korzystal :ico_wstydzioch:

Dziekuje za zyczonka dla Andrzejka,on dzis wszystkich na ulicy i w sklepach zaczepial i mowil - czesc,jestem Andrzejek i mam strazak Sam ( kupilismy mu taki duuuzy woz strazacki i wszystkim pokazywal :ico_szoking: )

Piszesz pewnie teraz sprawdzian,wiec wysylam dobre fluidki,zeby latwo poszlo !@@#$%^&***&^%$#@$%&>>>>>> :-D

Helen, fajnie,ze to juz "ostatki" w szkole i dziekuje za zyczonka dla Jedrulki :ico_sorki:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lis 2009, 20:58

A co do brzusia, to mi tez sie wydaje, ze nie zrobil sie wiekszy od ostatniej fotki
bo czasami te fotki nie oddaja rzeczywistego obrazu mojego brzuszka :ico_haha_01: :ico_oczko:

Helen, fajnie ze juz zaraz koniec ze sprawdzianami :ico_brawa_01:
Piszesz pewnie teraz sprawdzian,wiec wysylam dobre fluidki,zeby latwo poszlo !@@#$%^&***&^%$#@$%&>>>>>>
ja juz po 17minutach skonczylam :ico_haha_01: to co wiedzialam to napisalam, a nad reszta nie chcialo mi sie wysilac :ico_oczko:
daj znać jak spotkanie z położną. Może wytłumaczy te bóle brzucha...
ona powie ze to normalne :ico_noniewiem:
jezeli zdarza sie to sporadycznie to nie ma czym sie przejmowac :ico_noniewiem:
pewnie nie mogłaś spać z wrażenia, też tak miałam pierwszą noc jak stał już wózeczek dla malego
pewnie u mnie tez tak bylo, tymbardziej ze jak lezalam w lozku to na przeciwko w pokoju malego mialam wozek na widoku :-D :ico_oczko:

ale dzisiaj sobie zrobie meliske bo musze sie wkoncy wyspac

jak na razie kombinuje jak zawiesic nowe firanki, bo mam karnisze bez zabek i musze przyszyc takie jakiby szlufki zeby mozna bylo na karnisz nawlec :ico_oczko:

w Warszawie juz widać że święta się zbliżają...
tutaj od wczoraj swiatecznie bo z poczatkiem adwentu w KAZDYM oknie pojawiaja sie swieczniki adwentowe(elektryczne oczywiscie) :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 lis 2009, 21:26

ja juz po 17minutach skonczylam
- osz Ty kujonie :ico_oczko:

U nas tez swiatecznie,nawet w kosciele :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 gru 2009, 12:11

Witam :-D
Właśnie wróciłam z wizyty u gina.Wszystko na razie jest ok.Szyjka zamknięta,mam jednak w tym roku olać totalnie przygotowania świąteczne,a nadrobię w przyszłym roku.Kolejna wizyta za 2 tyg no i pierwsze KTG mi zrobią wtedy :-D W ciagu 4 tyg przytyłam kolejne 1,5 kg ale i tak jest rewelacyjnie bo od początku ciąży przytyłam na razie 12kg :-D
Dziś ledwo doszłam pod gabinet położnej,a potem pod gabinet ginki.Tak mi brzuchal stwardniał i pojawiły się straszne kłucia.Gadałam o tym z lekarką,ale powiedziała ze teraz już tak mogę mieć i że to w żaden sposób nie zagraża ciąży.Teraz ciąża przestanie być taka fajna,a zacznie być coraz bardziej dokuczliwa. :ico_olaboga: Do domu wracałam taksówką,bo mąż nie mógł na mnie czekać bo do pracy musiał jechać niestety.Autobusem bym się zamęczyła,zwłaszcza ze musiałabym sie przesiadać.
iw_rybka, :ico_brawa_01: za 37 tydzien, juz na dniach Zuzia moglaby sie cala i zdrowa urodzic :ico_oczko:
No jeszcze kilka dni i Rybka moze spokojnie rodzić :ico_szoking:
na szczescie to nie jej ma pasowac, tylko Wam :ico_sorki: :ico_oczko: Jak ja sie ciesze, ze moja mama do niczego sie nie wtraca :ico_brawa_01:
Moja mamusia jest straszna pod tym względem,wszystkimi chce dyrygować.Jest taka odkąd tylko pamiętam.Niestety nie mieszkam z nią już od 3 lat i nie ma na moje życie (i mieszkanie) wpływu.Poprzestawiać to ona sobie może meble ale u siebie.
A co do brzusia, to mi tez sie wydaje, ze nie zrobil sie wiekszy od ostatniej fotki :ico_noniewiem:
też mam takie wrażenie,ale pewnie na żywo lepiej byłoby widać róznicę,zdjęcia nie zawsze oddają rzeczywisty stan.Wiem po sobie.
anusiek, TRZYMAM MOCNO KCIUKASY ZA BADANIA :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
ale dzisiaj sobie zrobie meliske bo musze sie wkoncy wyspac
Ja dzisiaj nie śpie od 5:30 dzięki mojemu kotu wspaniałemu :ico_zly: Potem nie mogłam zasnąć,o 6:30 biorę leki na podtrzymanie,a o 7:30 wstawałam do lekarza się wyszykować.
Do tego dzisiaj miałam taki sen że obudziłam się z łzami na policzkach.Śniło mi się że wylądowałam w szpitalu ze skurczami w nocy,ale ze położnym nie chciało się nonono ruszyć to dały mi tabletkę na sen,której nie wzięłam.A one na to że w takim razie mam sobie radzić sama do rana.Zadzwoniłam więc do męża,żeby przyjechał i mnie zabrał.Nim dotarł zaczęły się bóle parte i doświadczona koleżanka z pokoju pomagała mi rodzić (też ciężarna).Wpadł mój mąż,obudził lekarza i dopiero wtedy się mną zajęli,ale urodziłam w zwykłym łóżku,na zwykłej sali.Potem dopiero mnie i dzidzię przewieźli na poporodowy oddział.ALE JA MAM SCHIZY,nie ma co :ico_puknij: Nie wiem skąd mi się to wzięło.Paranoja jakaś. :ico_chory:
U nas tez swiatecznie,nawet w kosciele :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
U mnie póki co mało świątecznie,w oknach sąsiadów też jeszcze nic nie widać.Balkony też jeszcze nie przystrojone.Ale pewnie za kilka dni się zacznie. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

01 gru 2009, 13:06

geheimnis, czyli wiesci dobre,a z ta koncowka to owszem,kolorowo nie jest,alenie jest tez tak strasznie :ico_oczko:

Dobrze,ze wracalas taksowka,bo w autobusie moglabys jeszcze cos zlapac :ico_olaboga:
No jeszcze kilka dni i Rybka moze spokojnie rodzić :ico_szoking:
- no :-D
mam sobie radzić sama do rana
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Na koncowce ciazy takie sny to standart...

pewnie za kilka dni się zacznie. :ico_noniewiem:
- pewnie tak,ja mam zamiar na mikolajki juz posprztac troszke i powyciagac ozdoby swiateczne :ico_oczko:

Niedawno wstalam,tzn juz drugi raz dzisiaj,najpierw o 9 Andrzejek chcial jesc i pic i ogladac bajki,polozyl sie do mnie do lozka,mezus spi w drugim pokoju,po nocy,to ja jeszcze sie kimnelam dwie godzinki :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
Ale mam usprawiedliwienie,bo w nocy zasnacnie moglam :ico_oczko:

lilo

01 gru 2009, 13:32

Hej ciężarówki :-)

Trzymam kciuki za nasze studentki i podziwiam :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
od kiedy zaczynasz?
Ja mam w przyszły czwartek wizytę u lekarza i poproszę go o zwolnienie już. Jak dochodzę do tego czasu bo wczoraj wyszłam z pracy ponad 2 godz. wcześniej bo ten brzuch nie dawał mi spokoju :ico_noniewiem: Kupiłam sobie no-spę i wieczorem już było lepiej.

Za to moja Pietruszka się rozchorowała, kaszle strasznie a niby osłuchowo czysto, gardło, krtań też ok :ico_noniewiem: No i przedszkole na razie z głowy - dzięki temu mogę pół godziny dłużej pospać rano bo go nei odwożę :ico_oczko: Ale znowu w nocy też kasłał więc i tak się nie wyspałam i tak :ico_haha_01: Tak to już z dzieciakami jest :ico_oczko:
Nie wiem skąd mi się to wzięło.Paranoja jakaś.
Pewnie słyszałaś o tej kobiecie która urodziła na stojąco i jej dziecko uderzyło w posadzkę :ico_olaboga: No i potem podświadomość nam płata figle... Koszmar... Ja się właśnie najbardziej boję ignorancji personelu szpitalnego.......
Ale mam usprawiedliwienie,bo w nocy zasnacnie moglam
Matko ale ty musisz mieć spokojnego tego synka :ico_olaboga: Jakbym była na zwolnieniu a mały w domu to i tak by mi nie dał tyle pospać :ico_oczko: On musi mieć towarzystwo, jak on wstał to mówi "już jest dzień, nie ma spania" i zrób mu co chcesz :ico_oczko:
Może drugie będzie spokojniejsze :ico_oczko:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 gru 2009, 13:49

hejka

a ja wkoncu po przespanej nocy :ico_brawa_01: :-D :ico_sorki:
jednak ta meliska zadzialala :ico_brawa_01:
jak sie polozylismy po 22ej tak obudzilam sie o 6tej wyspana
zjadlam z mezem sniadanie, on poszedl do pracy a ja dalej spac i wstalam przed 11ta :-)

do szkoly nie poszlam, powinnam jeszcze w tym tygodniu pochodzic na niemiecki ale nie mam juz sily, babka i tak ocene wystawi :ico_oczko:

a zaraz bede sie zbierac do poloznej :ico_oczko:

geheimnis, dobrze ze z szyjka ok :ico_oczko:

a to ze na koncowce ciazy ciezko to ja juz zaczynam odczuwac
coraz szybciej sie mecze, czasami bole jakies lapia :ico_noniewiem:
no ale oby do stycznia, jeszcze tylko miesiac :ico_sorki:

lilo, dobrze ze po no spie brzuszek sie uspokoil :ico_oczko:

wkleje wam pare fotek z zakupami :ico_oczko: jesli nie macie nic przeciwko temu :ico_oczko:
fotelik z baza, tylko nie wiem dlaczego nie ma tego wkladu dla maluchow :ico_noniewiem:
Obrazek

Obrazek

zaslonki na probe powiesilam, no i w takim kolorze jest posciel :ico_oczko:
Obrazek

Obrazek

a tutaj wozek ze spiworkiem :ico_oczko:
Obrazek

i jeszcze takie pieluski flanelowe :-D
Obrazek

lilo

01 gru 2009, 14:22

wkleje wam pare fotek z zakupami
Super zakupy :ico_brawa_01: Wyobrażam sobie jak cię to wszystko cieszy :ico_oczko: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

anusiek, zapomniałam - trzymam kciuki za badania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”