Awatar użytkownika
nana
Śmigam już bez trzymanki po forumku

14 gru 2007, 17:26

A tak z nudów wkleję pare zdjęć:
Oto próby wstawania :ico_brawa_01:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A to juz wariacje z bracholem :-D
Obrazek
Obrazek

Tu az kwiczał z radości.
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2007-12-14, 16:32 ]
Ooo właśnie sie obudził,bez 15 min.to 3h spał :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!

14 gru 2007, 18:28

Witajcie dziewczynki.
To miło, że tęskniłyście. Ale miałam o czytania????? Postaram się na przyszłość nie robić sobie aż takich zaległości, bo potem nie pamiętam za wiele.

Po pierwsze najlepsze życzenia dla Dominiczka. :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

U nas już ok, ale nie było kolorowo. Nocki niestety bez zmian. Pobudek milion pięćset sto dziewięćset. Zęby idą hurtowo.
Miki jest już zdrowy. Chodzi do przedszkola.
Za to Maja miała jakąś wirusówkę i była cała w kropki. Ledwo zaczęła zdrowieć z infekcji to ją wysypało. Miałam biedronkę w domu z temperaturą. Mówię Wam koszmar. Pani doktor niestety nie postawiła dokładnej diagnozy, więc tak naprawdę nie wiem co to było. Na szczęście już schodzi.
Wczoraj nie było mnie cały dzień w domu. Byłam w Poznaniu. Służbowo, z szefem.

Zazdroszczę Wam dziewczyny tych przygotowań do świąt. Powiem Wam szczerze, że ja w ogóle nie mam czasu myśleć o świętach. Nie mam kupionych prezentów i nawet nie mam pomysłu, co komu i za co. O wystroju domu to nawet nie myślałam jeszcze. W ten weekend znów jestem sama, bo mąż w Koszalinie :ico_placzek:

A zdjęcia jak zawsze świetne. Oglądałam z wielką przyjemnością.

Aaaaaa i wielkie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za postępy dla wszystkich dzieciaczków.

Awatar użytkownika
nana

14 gru 2007, 18:46

urmajo, a właśnie bo wczoraj był 13 :ico_olaboga: juz chyba nie wiem jak żyję,szkoda że z szefem :ico_placzek: Ale co miałas chwilke dla siebie i jak Poznań ci sie podobał???Biedulko wiem, co to jest żyć na duzych obrotach,to teraz mam troszke luzu,a tak...Nie mart sie ja też jeszcze nie mam prezentów i kiedy pojedziemy to też nie wiem :ico_noniewiem: Cieszę się ze z Majka juz lepiej,a co ja dopadło? Widzisz Maks tez mi przyniósł jakiegos trypla i dziś siedział w domu,a do poniedziałku musi być mobilny bo maja wigilie i przedstawienie dla rodziców!!!Tak to jest jedni zdrowieja drudzy chorują!
Ale dzis juz piatek,wiec masz zasłuzone wolne,tylko szkoda ze znów bez męża :ico_pocieszyciel:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

14 gru 2007, 20:42

Zdjęcia wrzucę ale chyba dopiero w poniedziałek bo zostawiłam kabel od aparatu u rodziców :ico_zly: z resztą na początku przyszłego tygodnia będziemy mieć już zdjęcia z sesji więc napewno Was zasypię zdjęciami :-D A choinka troszku mała i nie wygląda zbyt okazale na zdjęciach ale i tak wrzucę a co mi tam :-D
nana masz rację popołudniu szalałam ze sztucznym śniegiem :-D

Co do drzemki to Emi zazwyczaj miała 2. Pierwsza koło 10-11 około godziny max 1,5 i drugą koło 16 ale ta z reguły po 30 minut.
Teraz od paru dni ma tylko jedną drzemkę 1,5 godzinną koło 13

Zdjęcia jak zawsze fajowe ` :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Aniaaa
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

14 gru 2007, 21:09

urmajo, ja niestety też cały weekend bez męża :ico_placzek:
super,że Miki już zdrowy i dużo zdróweczka dla Majeczki :ico_pocieszyciel:
Aga, czekamy z niecierpliwością na zdjęcia :-)
nana, ale słodko się chłopaki bawią :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
nana

14 gru 2007, 22:07

Ja już mam labe :ico_brawa_01:Mąż zawiózł Maksa do mojej mamy zeby mi było lzej jutro dojechać(tylko z Michałem,a nie z 2)a ja jadę jutro pomuc mojej mamie myć okna i powiesić firanki :-)
Aniaaa, dzięki
Aga26, a tam czym się przejmujesz,ważne że jest i to żywa :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-12-14, 21:09 ]
A teraz zamieżam piec szarlotke na jutro do kawy,mniam,mniam!

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

14 gru 2007, 22:19

HELP
SLUCHAJCIE WCZORAJ BYLAM W SMYKU DZIS BYLAM W DWOCH SMYKACH I SZOK NIE MA TAKICH ZABAWEK JAK KAROLINKA MA HELP MI JA JA CHCE :( GDZIE WY JA KUPILYSCIE ??? pytalam panie ale zadna nawet niewiedziala o co chodzi i mowili ze nic takeigo nie bylo :( wezcie HELP :(:(:(:(

[ Dodano: 2007-12-14, 21:21 ]
Nana fajne fotki
Urmajo dobrze ze wsyztsko u Ciebie ok zdrowka dla Majki i Mikiego

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

14 gru 2007, 22:46

Poniosłam klęskę dzisiejszego wieczoru. Chciałam uspać Emi w łóżeczku. Męczyłyśmy się prawie półtorej godziny. Najpierw cały czas siadała no to ją brałam i kładłam. Później zaczęła popłakiwać więc ją brałam na ręce uspokajałam i spowrotem do łóżeczka. Ale w końcu była już[p tak zmęczona i tak strasznie płakała (jak bym jej jakąś straszną krzywdę robiła) że odpuściłam. Położyłam ją na łóżku, dałam cyca i od razu zasnęła.
Pewnie nie zrobiłam nic mądrego, powinnam była być stanowcza ale złamał mnie jej płacz. Aż mi się łezki zaczęły kręcić w oku. Poza tym kręgosłup też mi zaczął wysiadać.
DZiewczyny jak ja ją mam nauczyć zasypiać w łóżeczku ?? Im będzie większa tym większy będzie problem. Co ja mówię już jest problem :ico_szoking:

karolina, co do tej zabawki to ja też nie wiedziałam jak to się nazywa. Poszłam do Smyka, dorwałam jakiegoś kolesia i zaczęłam mu tłumaczyć że chodzi mi o taki sześcian z puzzli podłogowych (bo myślałam że to jest z tych puzzli), że na każdej ścianie jest coś innego a na górze są takie jakby drutki di przesuwania klocków (koleś pewnie miał niezły ubaw jak mu to tłumaczyłam :ico_oczko: ) Najpierw mi pogazał puzzle podłogowe z których można składać różne rzeczy, później jeszcze coś innego aż wkońcu zaświeciła mu się lampka i zapytał czy to jest z tworzywa sztucznego. No i okazało się że to jest to :-D
To jest Karolina firmy Smyk więc szczerze mówiąc nie wiem czy to gdzieindziej znajdziesz. To jest zrobione z plastiku a nie z tej pianki co puzzle podłogowe. Nie wiem może to jakoś naprowadzi te babki w sklepie. A może spróbuj poszukać na Allegro. A co do ceny to u nas kosztowało 129 zł.
Mam nadzieję że uda Ci się to znaleźć

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

14 gru 2007, 23:00

Aga co do zasypiania to ja od poczatku odkladalam Maciusia nawet nacycowanego nie spiacego zeby sam zasypial , a teraz to co ci poweidzec musisz byc twarda musisz postawic na swoim mimo placzu mimo wsyztskiego ja np miala okres ze by przysypial to potem znowu go uczylam zasypiania i trudno bylo on plakal ja szlam do enigo tulilam go uspokajal sie i odkladalam i wychodzilam a obok w pokoju chodzilam i mowilam do siebie JESTEM CIERPLIWA JESTEM CIERPLIWA no i czekalam az mu przejdzie plakanie i sam zasnal ale trwalo to z tydzien straszne koszmarne bo sluchasz placz dziecka jak wcozdzisz i przytulaasz jest ok ale jak wychodzisz i znowu placze to kraje sie serce ale trzeba byc ciepliwym
a co do zabawki to oblazlam calego smyka najwiekszego i nie ma, a co do faktury to wiem ze jest z plastiku tworzywa stucznego ale nic takeigo u nas nie ma, a byla bys wstanie kupic mi i wyslac???? plissssssssssssssssssss :(

[ Dodano: 2007-12-14, 22:02 ]
Maciek plakal w jednym pokoju a ja w drugim ryczalam i powtarzalam sobie JESTEM CIERPLIWA bo wiedzialam ze tak musze ale to byl koszmar!!!!!!!! nikomu nie polecam chociaz po jakis 3 dniach juz bylo ok poczatku sa straszne

Awatar użytkownika
urmajo

14 gru 2007, 23:22

nana nie miałam w Poznaniu ani minuty dla siebie. W sumie to miasto widziałam tylko przemykając z dworca na Brzeźnicką w taksówce i z powrotem. Nie miałam nawet czasu , żeby coś zjeść. Jadłam o 4 rano w domu, a potem po 15 w pociągu powrotnym. Dla mnie to masakra, bo ja ogólnie jem często i dość dużo.

Fajna ta zabaweczka. Ale u nas Smyk jest chyba tylko w Gdańsku, a ja nie mam jakoś ochoty na wypady po zakupy do innego miasta,w ogóle nie wiem kiedy, gdzie i po co wybrać się na zakupy. Przez weekend będę intensywnie myślała nad prezentami i w poniedziałek lub wtorek wybiorę się na miasto. Dzieci zostawię w domku z tatą. A co!

Dobra dziewczynki ja mówię dobranoc, bo padam na twarz. Do jutra. Miłych snów. :ico_papa: :555: :555: :555:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”