Awatar użytkownika
megi5566
Trzy tysiące lat minęło...

28 lis 2009, 16:51

A u mnie na kolki nic nie pomagalo :-/ Tulenie, chustanie, masowanie, spiewanie, suszarka :-/
Tylko ten sab simplex...

Awatar użytkownika
aniafs
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 lis 2009, 17:46

wiesz moja położna mówiła ze takie kolki wcale nie muszą być winą nieodpowiedniej diety lecz stresu mamy... nie wiem ile w tym prawdy
ja tez tak słyszałam...że kolka nie w brzuszku a w główce maluszka jest...nadmiar wrażeń, stres najbliszych i ból brzuszka gotowy :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-11-28, 16:46 ]
Tylko ten sab simplex...
polskim odpowiednikiem Sab simplex jest Bobotic

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

28 lis 2009, 18:07

megi5566, dziękuje bardzo :-D

A my przeszliśmy całkiem na butle i jest poprawa :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2009, 18:16

co do plamek z tyłu głowy- to jest tzw "uszczypniecie Bociana" to jest pozostałosć po porodzie
moj wik ma z tylu glowy a mialam cc wiec raczej to nie pozostalosc po porodzie, co do naczyniakow jestem innego zdania bo znam dziewczyne co jej corke w ostatniej chwili uratowali, tyle ze ona miala ciezki przypadek, ponad 200 na calym ciele ale lekarze zbaatelizowali i kazali czekac az zejda a sie okazalo ze byly przerzuty na organy wewnetrznei w berlinie podjeli sie leczenia, co prawda 1 to nie 200, ale lepiej dmuchac na zimne, Wiko ma na buzi w pachwinie i na plecach i z tym w pachwinie juz byly problemy bo zrobily sie na nim rany, W gdansku dr Wyrzykowski przepisuje tabletki na to kosztuja ok 3 zl, tej dziewczynce po tyg. zeszla polowa.

a tak wogle to witam , musze teraz do was czesciej zagladac jak juz tak blisko mnie jestescie :-D

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 lis 2009, 22:03

hej mamusie
wiem ze pewnie zajete bardzo jestescie ale mam pytanko,
moja szwagierka ma dzidzie w tym samym wieku co wasze maluszki i jest zalamana, natasza caly czas placze, ja nie iwem co jej poradzic bo mi trafilo sie grzeczne dziecko :ico_sorki: przynajmniej do 6 miesiaca bylo grzeczne,
poradzilam jej viburkol w skarajnych sytuacjach , mala np budzi sie o 6 rano i potrafi plakac na zmiane z marudzeniem do 11 :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
az wierzyc mi sie nie chce ze moga to byc kolki ,ja o kolkach nic nie wim ale z tego co slyszalam sa o regularnych porach , byla z mala u lekarza i ta jej powiedzila ze poprostu ma wymagajace dziecko :ico_puknij: i nic nie poradzila, sama nie wiem jak jej pomoc , napiszcie prosze czy macie moze jakies cudowne sposoby albo jakies podejrzenia dalczego malutka cigle marudzi :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2009, 22:09

megi5566, wiem ze kolki to trudny dla was czas

uwierz u mnie zaczely sie po 3 miesiacu i trwaly tak okolo 2,5 mies... caly dzien noszenie i placz nie moznosc zrobienia kupki.... i bolacy brzuszek a probowalas esputicon czy plantex??? u nas dzialala suszarka albo wlaczony odkurzacz.... no i duzo takze czopkow glicerynowych bo koleczka rowniez wiaze sie z niemoznoscia wydalenia kupki... zycze wytrwalosci

p.s przez kolki tak malej zostalo noszenie i placz ale juz mija :)

az wierzyc mi sie nie chce ze moga to byc kolki ,ja o kolkach nic nie wim ale z tego co slyszalam sa o regularnych porach , byla z mala u lekarza i ta jej powiedzila ze poprostu ma wymagajace dziecko :ico_puknij: i nic nie poradzila, sama nie wiem jak jej pomoc , napiszcie prosze czy macie moze jakies cudowne sposoby albo jakies podejrzenia dalczego malutka cigle marudzi :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Adka mi tez tak mowiono a kolki byly ktore rozdraznily dziecko i ze absorbujace no bo bylo wlasnie przez koleczki ktore wymeczyly Klaudie:(

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2009, 22:09

adka, u nas na kolki jedynym lekarstwem byl wlączony odkurzacz, wik tak usypial a jak go wylączalam to byl placz. A lekarka to faktyczie rowna babka, ale na temat lekarzy to ja sie nie wypowiadam - szkoda slow

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 lis 2009, 00:27

oj widze babeczki ze jak nie mamy swojego watku to skaczemy w gosci gdzie sie da :-D :-D :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 lis 2009, 08:10

zapomnialam napisac z epodobno na uczypniecie bociana pomaga posmarowanie dziecku pierwszym okresem po porodzie .....

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

29 lis 2009, 15:35

zapomnialam napisac z epodobno na uczypniecie bociana pomaga posmarowanie dziecku pierwszym okresem po porodzie
:-/ :-/ :-/ :-/

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”