Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

12 wrz 2008, 13:38

witajcie po strasznej nocy....pomijając fakt,że wczorajszy bilans jedzeniowy (czytaj-to co weszło i nie wyszło) to słownie-jedna bułka...zwymiotowałam również obiad. Mój Pio troche sie tym wystraszył i podjął temat porodu :ico_noniewiem: czy mam torbe gotową itp....i kazał mi najpóźniej w przyszłym tygodniu wziąć sie za to porzadnie, mimo że mu poprzysięgłam ze nic sie nie bedzie jeszcze długo działo :-D
z tego wszystkiego miałam dziś cholernie realistyczny sen, ze odeszły mi wody. Ale miałam pietra :ico_olaboga:
a noc....ta zgaga mnie wykończy :ico_olaboga:
no nic-spróbuję wrzucic w siebie jakies śniadanie....buziaczki!!!

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 wrz 2008, 13:44

witajcie po strasznej nocy....pomijając fakt,że wczorajszy bilans jedzeniowy (czytaj-to co weszło i nie wyszło) to słownie-jedna bułka...zwymiotowałam również obiad.
mnie tez cos dzisiaj muli, rano po sniadaniu paw mnie przywital a teraz na sama mysl o jedzeniu to :ico_olaboga: :ico_olaboga: az dziwne

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2008, 14:01

sarenkaja tez robie pasemka jasne-dokladnie odrost i moze cos doloze ciemnego zeby za jasno nie bylo-kurde ale na moich wlasach to 3 h siedzenia :ico_olaboga: mam nadzieje ze dam rade :ico_sorki:
ale mam juz odrosty a z reszta nie chce byc juz brazowa chce z powrotem moje piekne blond pasemka
ja na poczatku ciazy pofarbowalam na braz i sie wogole nie czulam jak mnie fryzjerka 2 tyg pozniej zobaczyla to powiedziala ze ona watpi ze mi teraz blad chwyci bo nie chce zamocno rozjasniac zeby mi nie popalic wlosow...ale sie udalo i wyszlo ladnie :ico_sorki: gupi na szczescie :ico_haha_01:
Dziewczyny ja nie mam pojecia co z Agusia1982 :ico_noniewiem: mam nadzieje ze wszystko ok :ico_sorki: ja jej nawet na naszej klasie napisalam wiadomosc ale niestety nie odpisuje :ico_noniewiem:
zirka-bilans przychodow jedzenia do Twojego organizmu bardzo niski a malenstwo teraz potrzebuje jedzonka-moze Ci lekarz cos doradzi jak zapobiegac tym wymiotom :ico_sorki: zeby Twoj kropek nabral cialka :ico_sorki: zadzwon moze do poloznej i powiedz co sie dzieje :ico_sorki:
Miszka :ico_brawa_01: czekamy tu w napieciu :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
miszka
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

12 wrz 2008, 14:21

Juz wrocilam :ico_brawa_01: Niestety,nie rodze jeszcze,glowka niby nisko ale zalecane ,chodzenie po schodach ,siedzenie z wyprostowanymi plecami-to cos nowego i seks-to akurat odpada ,bo moj Artur nie wykazuje zainteresowania :ico_noniewiem: Nastepna wizyta za 2 tygodnie a to wypada juz po moim terminie :ico_placzek: Wypytalam o te streptokoki czy jak im tam :ico_noniewiem: Martus mysle ze to informacja przede wszystkim dla nas.Uzyskalam satysfakcjonujaca odpowiedz.Wiec tak-ona mowi,ze testow nie zlecaja poniewaz 40 do 60%kobiet w ktoryms momencie zycia to ma,ale to jest takie cwane ze dzis to mozesz miec a za 2 dni juz nie,albo na odwrot.To nie jest tak,ze mamy to w pochwie czy odbycie raz na zawsze.Wiec jezeli test wyjdzie pozytywny wcale nie znaczy ze w dniu porodu dalej to mamy.Antybiotyk profilaktycznie podaje sie TYLKO i wylacznie jezeli porod nastapi przed 37 tygodniem ciazy lub wody plodowe odchodza dluzej niz 24 godziny.Inaczej nawet jezeli test jest pozytywny w 35-37 tygodniu ciazy nie znaczy to ze kobieta otrzyma antybiotyk podczas porodu.Dziecko za to przechodzi badania po urodzeniu i nie ma zagrozenia :ico_brawa_01: Ale sie rozpisalam ,ale tak mnie to nurtowalo,ze ja zajechalam pytaniami :ico_brawa_01: I teraz wiem duzo wiecej :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-09-12, 14:22 ]
A i jeszcze jedno-chyba sie zaczniemy sypac powoli :ico_brawa_01: ja tez dzis kupilam farbe i zaraz bede robila wlosy :ico_brawa_01: To jakis znak pewnie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

12 wrz 2008, 14:29

witam dziewczynki ! Ja włoski zrobiłam w środę wiec mam z głowy,mam nadzieje że mała nie będzie miała w planie siedzieć dłużej , najpuzniej do 15 pazdziernika bo mamunia juz bedzie miala centymetrowy odroscik he he he :-D jak ja się jej puzniej pokaże :ico_haha_01: a po za tym wystarczy że jej starsza siostrunia sie troszke zasiedziala to mysle ze ona bedzie bardziej punktualna przynajmniej mam takie pobozne zyczenie :ico_sorki: zirca, mam nadzieje że ci to przejdzie ja do 8 miesiaca w tamtej ciazy tak mialam wiec wiem jak to jest meczace ale jesli cie to pocieszy to pomimo ze 8 miesiecy wymiotowalam to Adunia nie byla ,az taka malenka bo wazyla 2950 i 55 dładia26, podobno im blizej porodu to tak sie dzieje ze dzidzia uciska na zoładek i muli jedna znajoma miala dokladnie pare dni przed porodem tak więc :ico_oczko:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 wrz 2008, 14:47

adia26, podobno im blizej porodu to tak sie dzieje ze dzidzia uciska na zoładek i muli jedna znajoma miala dokladnie pare dni przed porodem tak więc
moze juz nie dlugo :ico_sorki: zmeczona jestem,jedyne czego sie boje ze zacznie sie wtedy kiedy bede sama w domku z piotrek dleko w trasie :ico_szoking:

miszka, ważne ze wkoszystko dobrze z małą :ico_sorki: wiesz jak to jest dzis nic a jutro biegniesz na porodówke :ico_brawa_01:

a mnie muli jak mulilo tak mnie maly cisnie na zołądek ze koniec, a musze jeszcze obiad zrobic,bleeeeeeee :ico_chory:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2008, 15:00

Miszka :ico_brawa_01: widzisz mowilam ze robia malenstwa badanie na ta zaraze :ico_brawa_01: no i pamietaj na nastepne spotkanie z polozna NIE IDZIESZ :ico_nienie: bo juz urodzisz :509:
a z tymi wlasami to moze jakis znak :ico_haha_02:
jakas nadzieje sobie robie ze moze we wtorek cos sie ruszy... :ico_sorki:
dana :ico_brawa_01: no to mala wcale taka malenka nie byla :ico_sorki:
adia :-) ty musisz jutro isc rodzic to moze i my sie posypiemy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 wrz 2008, 15:08

adia ty musisz jutro isc rodzic to moze i my sie posypiemy
matrus byle do wtorku wtedy ide na kontrole do szpitala :ico_sorki: później niech sie dzieje wola nieba :ico_sorki:

tez chce wloski zrobic :-D ale nie wiem jak moze sciac albo zostawic niech rosna,a moze refleksy :-D

[ Dodano: 2008-09-12, 15:10 ]
ide robic ten nudny obiad dal piotr kaszana kapusta i pyry sobie moze usmaże jajko i sorowke zrobie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
slonko2008
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

12 wrz 2008, 15:24

witajcie kochane :) co tu się dzieje :ico_oczko:
Ja dziś mam ochote na makaron na slodko :) i zaraz ide gotować byłam dzis pozałatwiać sprawy w urzedzie i już mam wszystko z głowy, co do fryzurki to ja zrobiłam pasemka 2 tygodnie temu także fryzurka do porodu jest :-D ,
Niestety,nie rodze jeszcze,glowka niby nisko ale zalecane ,chodzenie po schodach ,siedzenie z wyprostowanymi plecami-to cos nowego i seks-to akurat odpada ,bo moj Artur nie wykazuje zainteresowania Nastepna wizyta za 2 tygodnie a to wypada juz po moim terminie
nie martw się kochana raczej to ty juz za 2 tygodnie się nie wybierzesz na to spotkanie :-D A co do zalecen to powiedz chłopowi że takie masz zalecenia i że ma się nie buntować :-D :-D a jak nie chce to trzeba go zmusić :-D :-D ( albo bedziesz musiała biegać po tych schodach )

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2008, 18:10

O jej a ja sie dzis wykoncze, juz mnie tylek boli :ico_olaboga: chyba z 5 raz dzis bylam na kibelku ale nie na siusiu, juz nie mam sily :ico_noniewiem:

miszka to dobrze, ze wszystko ok, a co do tych schodow to wez i wchodz jak ciezko :ico_noniewiem:
A co do tych bakterii to ja przyczytalam zupelnie co innego niz Twoja polozna Ci powiedziala, nie wiem moze tam inaczej na ta patrza.

Moja powiedziala mi to samo wczoraj co przeczytalam w necie, ale mniejsza o to :ico_oczko:

Jakos dzis pusto tutaj :ico_noniewiem:

Moze i ja jutro sie dowiem ile by kosztowaly pasemka na moje wlosy, bo nie moge juz na siebie patrzec :ico_placzek:

mmarta co do tych pasemek to jest racja, ze nie wychodza az taki blond, ja juz kiedys mialam ciemne i wyszly mi z poczatku gdzie niegdzie zoltawe ale nie wygladalo to najgorzej, ale teraz mam juz od skory swoj kolor wlosow a i farba juz nie jest ciemna wyplowiala, bo ja od maja nie farbowalam juz wlosow :-D wiec mysle, ze wyjda dobre

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”