Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 gru 2007, 18:35

wpadłam do was na chwilke czytam a tu :ico_olaboga: jakies chorubska panuja masakra
moja Jula tez chora ma katarek i zaczeła pokaszlywac niestety zaraziła sie od mojgo m :ico_placzek: co zrobic tak mi szkoda tych naszych maluszków

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

26 gru 2007, 19:48

gozdzik, ja właśnie tego się najbardziej boję, że zarazi się od mojego męża.
Wiem że to głupie ale kupiłam mojemu mężowi takie maseczki jak noszą lekarze i chodzi wi niej po domu :-) Emilce się to bardzo podoba :-D

My właśnie z Emilką wróciłyśmy do domu. Teraz szaleje z tatą na puzzlach a ja zaraz pójdę i postawię wode na kaszkę. Jestem taka zmięta że pewnie pójde spać razem z Emi

Awatar użytkownika
nana
Śmigam już bez trzymanki po forumku

26 gru 2007, 21:08

Becia,no tak to jest to ze nie macie pediatry na miejscu,a widzisz byłaby jak znalazł!!!A można wezwać pogotowie???Biedulka ta nasza Amelusia :ico_placzek:
Aga26, no to ładnie gdzie nie słysze tam chorubska dopadaja :ico_olaboga: te maseczki są dobre,tylko czy teraz jeszcze pomogą?A Ty kochaniutka juz masz grypo pochodne obiawy za wczasu juz weź sobie rutinoscorbinwapno i wit.C :-)
gozdzik, biedna nasza Julka też chora,jejku masakra :ico_olaboga: A KYSZ,PASZSłA CHORUBSKA!!!
Mój Michaś też jeszcze pokaszluje i zielonki leca mu z nosa,ach szał ciał...

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

26 gru 2007, 21:53

nana, wiem że troszkę za późno te maseczki ale zaszkodzić nie zaszkodzą. Poza tym mój P kicha co chwilę więc przynajmniej nie zapluje mi wszystkiego dookoła :-D
Kochana a ja już od południa aplikuję sobie zapobiegawczo Ascorutical i Vit C :ico_oczko:

A Milka właśnie się kąpie. Wymasowałam jej receptory w stópkach i zobaczymy jak to będzie. Póki co jest ożywiona, zjadła całą michę kaszki i mam nadzieję że tak pozostanie :-D

Becia oczywiście cały czas trzymamy mocno kciuki za Amelkę

Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

26 gru 2007, 22:54

witajcie.

:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: co tu się dzieje?
Niech wszystkie choroby pójdą preczzzzzz. Niestety moja Maja też ma katar i zaczyna pokasływać. :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Musimy sie wziąć w garść i zacząć zaklinać te choroby. Najbardziej potrzebne to zaklinanie jest chyba małej Amelce. Becia kuruj ją i jak najprędzej do lekarza, bo może sie skończyć zapaleniem płuc i wtedy szpital murowany.

Na szczęście widzę na wątku tez jakieś pozytywne akcenty. Wielkie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Emi za raczkowanie.

Aaaaaa no i spóźnione ale szczere najlepsze życzenia dla Krzysia na te 9 miesięcy :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

No i po świętach. Było miło, mimo chorób. Prawie w ogóle nie siedzieliśmy w domku, tylko cały czas po gościnie.

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

26 gru 2007, 23:21

Faktycznie ten koniec roku strasznie chorowity jest. Mam nadzieję że wraz z Nowym Rokiem odejdą precz wszaystkie choróbska :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

urmajo my też mieliśmy zaplanowene goszczenie się całe święta ale niestety poukładało nam się inaczej. Dzisiaj mieliśmy jechać na roczek do przyjaciela Emi ale musieliśmy to przełożyć na inny dzień.

[ Dodano: 2007-12-26, 22:45 ]
Puściutko tutaj. Pewnie wtulacie się w swoich mężów :ico_oczko: a ja nie mogę :ico_placzek:

No nic idę się chyba położyć spać. Dobranoc marcóweczki :-)

Jutro może się tutaj troszkę ruszy :ico_oczko:

Buziaki :ico_papa:

Awatar użytkownika
nana

26 gru 2007, 23:54

A ja własnie bedę zasiadać do kolacji,fajna godzinka co nie,sru tam :ico_haha_01:
Aga ja nic nie mam do maseczek,myslę że nieuraziłam cię(moze źle sie wyraziłam)ale rzeczywiscie niemusisz sprzątać jak kicha :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
świeta, świeta i po świetach,tyle latania, roboty, zachodu,a tu myk,myk i nie ma śladu!
I za chwilę mamy nowy roczek i bez chorób MA BYć I JUż!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A właśnie dziołchy co robicie w sylwestra,bo my raczej biała sala :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

27 gru 2007, 00:10

nana, no co Ty nieobraziłam się. Nawet na myśli mi to nie przyszło :-D

A co do sylwestra to mamy zamiar jechać w góry gdzie znajomi mają chatkę (i małe dziecko :ico_oczko: ) i zorganizować sobie ze znajomymi i dziećmi sylwestra :-) Ale co z tego wyjdzie nie wiem bo wszystko zależy od tego czy będziemy zdrowi. A jak to nie wyjdzie to podobnie jak u Was białą sala :ico_oczko:
Ale nie martwie się bo w zeszłym roku mieliśmy też sami spędzić sylwestra a przed północą było nas 11 osób :-D

nanuś smacznego :-D ja zmykam. Dobranoc :-)

Awatar użytkownika
nana

27 gru 2007, 00:45

Agatko dziekuję :-) super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: taaakkkiii wyjazd,bombka sparawa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Będę trzymać kciuki, żeby sie udało :ico_oczko:
DOBRANOC DZIEWCZYNY :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
kasiamiś
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

27 gru 2007, 08:48

Witajcie Marcówki
wy tu piszecie o choróbskach :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: no i moja niunia właśnie wczoraj złapała katar i kasłała wczoraj troszkę dałam jej syropek dziś jest troche lepiej mam nadzieje że będzie lepiej, nieweim czy to nie zewzględu na to że wyżynają sie jej dwa nowe ząbki na górze jeden już się przebił więc w sumie to niunia ma już 3 ząbki :-D wspołczuje wam z powodu tych choróbsk mam nadzieję żę wszystkie dzidzie wyzdrowieją przed nowym rokiem.
Obrazek

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”