Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 gru 2009, 20:59

Hejka,
U nas nadal zimno i mroźno. Na zakupach byłam i trochę zmarzłam, aż mnie brzuch pobolewał, ale w domu się zagrzałam i teraz już ok.
Mąż kąpie Krystka i pewnie zaraz będzie spał mały bo w dzień nie spał i już słabiutki był. A M. Przyszedł z wiadomością że teraz 2 dni ma wolne bo ktoś nie dotrzymał terminów i eraz mają przestój a w piątek mają pracową wigilię :) Mam nadzieję że jakieś bony będą bo paczka dla Krystka napewno.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 gru 2009, 21:52

lilo - sliczny brzuszek i jaki okazaly,a Ty bez zmian :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

gehem...s - nie forsuj sie za bardzo :ico_nienie:

Ja mam mezusia w pracy,poszedl na nocke.No i czuje,ze mnie cos lapie :ico_placzek: Juz wypilam herbatke ze swojskim miodkiem i cytrynka,zobaczymy co dalej :ico_chory:

lilo

17 gru 2009, 09:40

U Anusiek lepiej,KTG dobre,humorek jej sie poprawil.Poobserwuja ja jeszcze ze dwa dni,ma miec badanie krwi jeszcze i na weekend do domku,jesli sie nic nie zmieni
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
mielismy dzisiaj sniadanie adwentowe, byly symboliczne prezenty, a kolezanka z grupy grala koledy na skrzypcach.
Oooo - jak miło :ico_brawa_01:
za skonczony 36 tydzien
:ico_brawa_01:

iw_rybka, zdrówka, mam nadzieję że nic się nie rozwinie :ico_sorki:

Ja dziś stawiam za rozpoczęcie 9. miesiąca :-D

ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 gru 2009, 10:41

Witam w mroźny,zimowy czwartek.U nas całą noc padał śnieg i teraz nadal pruszy.Widok mam piękny,a wyjść nie mogę bo ślisko jak nie wiem,a jeszcze nie było u nas dozorców z piaskiem.No a ja muszę na pocztę się jakoś dostać,choć mam ją 2 bloki dalej to poczekam na popołudnie na męża i razem się przejdziemy,bo muszę do rodzinki kartki powysyłać.Ostatni moment na to.
gehem...s - nie forsuj sie za bardzo :ico_nienie:
Wczoraj na wieczór faktycznie kręgosłup strasznie mnie bolał po tym sprzątaniu,mimo że co chwilę robiłam odpoczynki.Nie tak że hej siup wszystko na raz robiłam :ico_nienie: Dlatego sprzątanie w 2 pomieszczeniach zajęło mi cały dzień.
Dzisiaj tylko pościeram kurze w sypialni i zmiotę podłogę,bo kot pełno żwirku zawsze nanosi po całej chałupie i tylko panele się rysują. :ico_zly: No i w łazience umycie wanny i zlewu i tyle.Więcej nie robię,bo kręgosłup nadal pobolewa.To też sobie rozłożę na cały dzień,bez przemęczania. :-D
Juz wypilam herbatke ze swojskim miodkiem i cytrynka,zobaczymy co dalej :ico_chory:
A masz czosnek w domu?Na mnie najlepiej działa,choć niedobre to jak nie wiem.Rób sobie z nim kanapeczki i może żadne choróbsko cię nie ruszy. :ico_sorki: No bo na sam poród być chorą to nie bardzo. :ico_nienie:
Moją siostrę też coś złapało,ale to ją z nóg zwaliło normalnie.Dziś ma iść do lekarza.Jak ona chora będzie to ja nie wiem jak wigilia będzie wyglądać.Z maseczką na buzi raczej nie wysiedzę :ico_puknij:
Gratuluję,czyli ja już jutro :ico_brawa: Fajowo :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2009, 11:13

dzien dobry wszystkim :-)
:ico_brawa_01: i poprosze kawalek z tego ostatniego ciasta :ico_oczko:

iw_rybka, i jak sie czujesz? Mam nadzieje, ze szybko sie wykurujesz :ico_sorki:

ja od dzisiaj jestem w domku. To nawet lepiej, bo brzuch mnie prawie caly czas pobolewa, najbardziej jak wstaje z siedzenia, ide do wc albo dzidzia sie kreci. A dzisiejszeej nocy co najmniej 2 razy budzilam sie z silniejszym bolem, takim jak podczas wrednej @
U Was tez jest to taki permanentny bol teraz na etapie opuszczania sie brzuszka?

wczoraj nastawilam zakwas na barszcz, mam nadzieje, ze mi wyjdzie :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 gru 2009, 11:29

lilo, dzieki,trzymam sie w ryzach ale czuje,ze rozklada mnie - zobaczymy kto wygra :ico_oczko:

Gratuluje rozpoczecia 9 miesiaca :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Widok mam piękny,
- zazdroszcze :ico_sorki:
bo kot pełno żwirku zawsze nanosi po całej chałupie
- ja mojemu podlozylam taki kawalek wykladziny pod kuwete i przewaznie sie na niej zatrzymuje zwirek,ale wiadomo,ze czesc w lapkach tez wyniesie :ico_zly:
No bo na sam poród być chorą to nie bardzo. :ico_nienie:
- no wlasnie,wieczorem mierzylam temperature ale cale szczescie nie mam :ico_olaboga:
iw_rybka, i jak sie czujesz? Mam nadzieje, ze szybko sie wykurujesz :ico_sorki:
- dzieki,trzymam sie dzielnie :ico_brawa_01:
U Was tez jest to taki permanentny bol teraz na etapie opuszczania sie brzuszka?
- chyba wlasnie i u mnie tak jest,bo brzuch codziennei nizej,i kilka razy dziennie bole mnie dopadaja,dodatkowo te krzyzowe :ico_zly:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2009, 11:36

kilka razy dziennie bole mnie dopadaja,dodatkowo te krzyzowe
mnie prawie caly czas troche brzuch pobolewa, a kilka razy dziennie robi sie sie ten bol bardziej nieprzyjemny, krzyz tez czasem zaczyna pobolewa

[ Dodano: 2009-12-17, 10:37 ]
trzymam sie dzielnie
to dobrze, ze sie nie pogarsza :-) troche czosnku i innych domowych srodkow i oby szybko przeszlo :ico_sorki:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 gru 2009, 13:35

ja mojemu podlozylam taki kawalek wykladziny pod kuwete i przewaznie sie na niej zatrzymuje zwirek,ale wiadomo,ze czesc w lapkach tez wyniesie :ico_zly:
Ja mojej też dywanik podłożyłam i troszkę zatrzymuje,ale nie wszystko niestety.To kot syberyjski i ma długaśną sierść ,na łapkach również stąd aż takie problemy z tym żwirem. :ico_zly:
no wlasnie,wieczorem mierzylam temperature ale cale szczescie nie mam :ico_olaboga:
No to chociaż tyle.Kuruj się kochana.Masz być zdrowa bo niedługo się z dzidziolkiem zobaczysz. :-D

Ja od jakiegoś czasu mam problem ze skórą na brzuchu.Jest strasznie napięta,jeszcze jak mi sie te twardnienia pojawiają to już w ogóle masakra.Dziwnie to zabrzmi ale skóra mnie boli,to już jest chyba jej kres wytrzymałości,a bęcek nadal rośnie :ico_olaboga: Nic nie pomaga,mimo że smaruję się 2 razy dziennie. :cry:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 gru 2009, 14:02

troche czosnku i innych domowych srodkow i oby szybko przeszlo :ico_sorki:
miejmy nadzieje,ze wystarczy :ico_sorki:

geheimnis, ato faktycznie,jak to taki siersciuszek,to juz rozumiem.

A mnie tez slkora boli i nawet rozstep mi sie nowy zrobil :ico_szoking: Wszystkie mam biale,po Andrzejku a ten jest buro-czerwony :ico_olaboga: A jak mam taki twardy,to mam chec sie podrapac,ale nie wolno,bo wlasnie wtedy robia sie rozstepy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 gru 2009, 14:21

geheimnis, ato faktycznie,jak to taki siersciuszek,to juz rozumiem.
No zachciało mi się sierściuszka to teraz mam :-D Sporo sprzątania przy takim kocie.
A jak mam taki twardy,to mam chec sie podrapac,ale nie wolno,bo wlasnie wtedy robia sie rozstepy :ico_noniewiem:
Mnie też korci żeby podrapać,ale staram się powstrzymywać.Czasem jednak nie wychodzi :ico_wstydzioch: Podejrzewam ze jeszcze kilka rozstępów mi wyjdzie,skoro jeszcze 5 tyg przede mną.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2009, 18:07 przez geheimnis, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”