Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2007, 22:38

:ico_olaboga: ale sie porobiło prawie wszystkie dzieciaczki sie pochorowały
Becik trzymamy kciuki zeby Amelci przeszła ta temperatura moze faktycznie ida jej zeby trzonowe
Aga26, ja tez robiłam Julce okłady na główke jak miała goraczke

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

28 gru 2007, 22:43

Emi przed chwilką zasnęła. Temperatura spadła jej po niecałej godzinie do 37,4 więc nie podawałam jej nic innego.
Mam nadzieję że noc będzie w miarę spokojna...

Nawet mimo gorączki humorek jej dopisywał. Dopiero wieczorem zaczęła marudzić ale myślę że się skumulowały ząbki i gorączka a do tego zmęczenie.

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

28 gru 2007, 22:49

--------------------------------------------------------------------------------

aga dobrze robi okład tak jak urmajo pisze

aga nie sądze ,żeby zęby kupe robi normalnie jest taka inna zblizona do rozwolnienia

no cuż lekarz jak lekarz dziwny to on zawsze był ,ale diagnozy jego sa zawsze sprawdzalne z moimi przemysleniami urmajo-on sie mnie pyta po ile dziecko goraczki miało ?, a ja tez jej nie miezyłam zawsze widze ,że jak juz ma (sprawdzam na dotyk ) to aplikuje cos - no to wtedy od mnie zrugał ,że dziecku powinno sie mierzyc temp. 2x dziennie rano i wieczorem!!!! normalnie az sie spociłam cała na twarzy z nerwa

dziś juz nie miała gorączki w dzien . i nawet cos zjadła -objadku nie wychafowała , tylko deserek jabłuszko kaszki tez OK no i kolacji o dziwo tez nie ,zobaczymy jak nocka

aga pytałam sie o syropki to PRAWOŚLAZOWY no i jeszcze ewentualnie FLAWAMED resztaodpada bo są od roku w zwyz , do tego WITAMINKI -mysle ,że u Emi szybko przejdzie i bedzie OK

gozdzikowa kuruj Juleńke - co za paskudny wirus panuje w tej Polsce -znajomi tez przyjechali z Angli z malutkim synkiem 3,5 miesiecznym ,żeby na świeta go ochrzcić i tez w wigilie sie im juz rozchorował no i oni razem z nim ,a jutro juz znowu wracają do Angli (dobrze ,że chrzciny mieli w niedziele i mały ochrzczony ufff....... tylko ciekawe co dalej? )

rozmawiałam z gosią na skypie troszke mnie podniosła na duchu i jest mi lepiej i razniej :-) dzieki ci dobra kobieto :ico_sorki:
Ostatnio zmieniony 28 gru 2007, 22:56 przez Duszka, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
nana
Śmigam już bez trzymanki po forumku

28 gru 2007, 22:52

Aga26, biedactwa :ico_placzek: ale się porobiło :ico_olaboga:
Ja podaje panadol,ale w tedy kiedy ma powyzej 38,a tak to dziecko powinno samo walczyć z chorubskiem!!!Ale wam kazał Emi obserwować i co jutro jest sobota,to tylko pomoc doraźna?
NAKAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WSZYSTKIE DZIECIASZKI I RODZICE ZROWIEJA W NOWY ROK TRZEBA WEJść ZDROWYM!!!

[ Dodano: 2007-12-28, 21:57 ]
BECIA cieszę się, ze przyczyniłam się do poprawienia ci chumorku :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: :532: :532:

[ Dodano: 2007-12-28, 22:00 ]
A wiecie udało mi się dziś z cycem-dostał tylko 3x,rano o 6 popołudniu i na sen!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Zawzięłam się i już :ico_nerwusek:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

28 gru 2007, 23:00

nana jak byliśmy u lekarza to Emi jeszcze nie gorączkowała. Mam nadzieję że się nie pogorszy i że z gorączką nawet jak będzie to nie trzeba będzie jechać na ostry dyżur tylko do poniedziałku wytrzymamy no i w poniedziałek pójdziemy na kontrolę.

Strasznie mi żal tych naszych dzieciaczków. Aż się serce kraje jak widzę jak ją to męczy :ico_placzek:

becia cieszę się że Mela już się lepiej czuje. Mam nadzieję że u Was wszystko już idzie ku lepszemu. A z tymi ząbkami to wiesz, każde dzieciątko ma inne objawy...

No i na to wygląda że w tym roku Sylwester znowu będzie w domu. Ale nieważne. Najważniejsze żeby Emilka wyzdrowiała :ico_sorki:

Idę szię chyba położyć bo mnie dalej kręci a niewiadomo jaka będzie ta dzisiejsza nocka :ico_noniewiem:

Spokojnej nocy marcóweczki

[ Dodano: 2007-12-28, 22:02 ]
nana, gratuluję wytrwałości :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
nana

28 gru 2007, 23:04

Dobrej i spokojnej nocki życze ci Agatko,żebyscie wszysty jutro wstali w lepszym zdrowiu!

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

28 gru 2007, 23:07

a ja w świeta se nie wypiłąm ni lampki wina (czuwałam cały czas nad małą ) wiec teraz sie wyluzowuje przy browarku :-D :ico_zdrowko: zdrówko nasze i maluszków :-) by tez stary rok poszedł precz!!! a nowy przyniósł nam wiecej sił i zdrowia :ico_oczko:
Ostatnio zmieniony 28 gru 2007, 23:08 przez Duszka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nana

28 gru 2007, 23:07

Aga a boli cie jeszcze gardło??Bo mam swietny i skuteczny lek do płukania gardła stary ale jary-GARGARIN.a WOGóLE DLA WSZYSTKICH PROPONUJE ZAJ.....STY LEK HOMEOPATYCZNY L-52(Są TO KROPLE).Bieze sie to przez 3 dni,ale postawiaja na równe nogi,sprawdziłam to ja mega przecież zawalona i mój maż też/polecam rewelka!!

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

28 gru 2007, 23:11

Gosia dziękuję. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.

Wam również życzę spokojnej nocki :-)

Becia przyłączam się do toastu jeżeli mogę oczywiście :-D

[ Dodano: 2007-12-28, 22:15 ]
nana już mnie nawet nie boli gardło. Psikałam Tantum Verde a Gargarin to znam już od dawna :-) i zawsze go stosowałam. Od jakiegoś czasu nie mam migdałków więc i bardzo gardła płukać nie muszę :ico_oczko:

Już mi niby lepiej ale jakaś taka rozbita jestem :ico_noniewiem:

Dobra uciekam... Do jutra :-)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 gru 2007, 10:02

Witajcie u nas nocka spokojniejsza
nana, Super ze ci sie udało z cycolem :ico_brawa_01: oby tak dalej ja tez zaczełam ograniczac Julci karmienie piersia ale marnie to idzie jak przez dzien je mniej to w nocy nadrabia :ico_noniewiem:
Aga26, jak tam samopoczucie po nocce ?
beatris75, i jak Amelka lepiej juz

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”