spinka jestem ortoptystka (leczenie zeza i niedowidzenia u dzieci) ale pracuje jako optyk
A studia skonczylam jeszcze inne bo ochrone srodowiska, pomiesznie z poplataniem
Niestety nie znalazlam pracy w pierwszym zawodzie, a szkoda bo bardzo to lubilam. Mialam przez rok praktyki po wiekszosci szpitali w Krakowie, ale wtedy nie patrzylam w strone porodowek niestety
Ale pare rzeczy mysle ze mi sie ze szkoly przyda bo mialam pediatrie i pierwsza pomoc u dziecka (chociaz to akurat srednio pamietam) Szkoda ze nas nie uczyli praktycznej opieki nad noworodkiem, to mialabym mini-szkole rodzenia
[ Dodano: 2008-03-26, 12:41 ]spinka pisze:Tuska ja jestem na zwolnieniu od 16 października, ale wtedy to mi jeszcze zakład pracy płacił, tzn płacili mi do końca roku i z zakładu pracy PIT dostałam, jakoś dziwnie u Ciebie
A ja jestem od 15 pazdziernika to prawie tam samo
MI pracodawca placil przez 30 pierwszych dni, potem przejal mnie ZUS. Tak jest w malych firmach - ponizej ilus tam racownikow, nie wiem dokladnie ilu. W duzych firmach (powyzej 100 pracownikow) do konca pracodawca ci placi (i ZUS mu zwraca) Tak zrozumialam z tego co czytalam w internecie, ale moze to tez zalezy od pracodawcy?