Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!

01 sty 2008, 13:55

No widzę, że tu prawie całe towarzystwo jeszcze śpi!!!

A Majka odsypia sylwka i śpi już 1,5 godziny, a tatuś razem z nią. Jak się obudzi to zje obiadek, tata się nią zajmie , a w łóżeczku zalegnie mamusia :-D Muszę troszkę odespać, bo przecież jutro do pracy rano :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

01 sty 2008, 14:24

urmajo cieszę się że Wam się zabawa udała :ico_brawa_01: FAktycznie biedulko odeśpij sobie skoro jutro do pracy idziesz.

A u nas tak jak u Gosi mimo iż byliśmy we dwójkę to było bardzo wesoło :-D

Dopołudnia odwiedziła nas moja mama (tato został w domu bo go grypka dopadła).
Emilka niedawno zasnęła a mój mąż pojechał do rodziców złożyć im życzenia noworoczne.

Widzę że reszta marcóweczek chyba nieźle zabalowała :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-01-01, 16:10 ]
Buuuu ale tu pustki :ico_noniewiem:

Emilka spała ponad 2 godzinki ale kurcze znowu nie ma apetytu :ico_noniewiem:
Jutro idziemy do kontroli, ciekawa jestem co lekarka powie.
A tak poza tym to obsypało Emi. Chyba po antybiotyku bo ja nic nowego nie jadłam, a Emi też wiele nie je :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
nana
Śmigam już bez trzymanki po forumku

01 sty 2008, 18:14

No ładnie jaka cisza,wszystkie odsypiają,jak to w nowy roczek...
Szczerze to ja tez się kimłam,skożystałam z okazji, ze mały spał ponad 2 godz.Teraz mój mężuś szykuje deserki owocowe z bitą śmietanką,a ja klik,klik...
Agatko co ja widzę :ico_szoking: Emi wysypało--------czyżby trzydniówka??????Kiedy dokładnie Emi dostała temperaturę i gdzie ją wysypało(i cio to)?Biedulka :ico_placzek:
U mnie też biedny Maksiu co jakiś czas ma :ico_chory: dochodzi nawet do 38,5 :ico_olaboga: i bolą go niektóre te bomble :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
urmajo

01 sty 2008, 19:24

no pospałam 1,5 godzinki i mogłam dłużej, ale jakoś mi sie juz nie chciało. Czuje się dobrze.

Aga26 a gdzie Emi wysypało? Jak na trzydniówke to trochę za krótko miała tę gorączkę, ale może to jakiś inny wirus. Majke też dopadło cos jakis czas temu.

A tu dziś noworoczne pustki. Rozumiem, że dziewczyny leczą kaca.

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

01 sty 2008, 19:27

Gosia to nie jest trzydniówka tylko nasiliły jej się zmiany ze skazy białkowej :ico_placzek: Biedulka najgorzej jest na lewej rącze. Ma całą w chrostkach od ramiona aż do łokcia, poza tym pojedyncze plamy na plecach, nóżkach i koło uszka.
Sprawdzałam już ten Lacidofil tak jak mówiła urmajo ale nie ma w nim serwatki.
Może tak zareagowała na antybiotyk :ico_noniewiem:

A Emi zjadła przed chwilką prawie cały deserek czyli jakieś 150 ml :-D

nana Michaś szaleje raczkując ?? Bo moja Emi nawet nie tak bardzo. Fakt faktem że jek już zacznie raczkować to leci jak opentana ale ogólnie póki co woli siedzieć. Aha no i próbuje wstawać przy meblach :ico_szoking:

Awatar użytkownika
urmajo

01 sty 2008, 19:35

Biedna Emi. To bardzo prawdopodobne, że mała zareagowała w ten sposób na bactrim. Smaruj ją i życzę szybkiej poprawy. Znam ten ból , ja to zawsze się załamuję, jak po dłuższej przerwie nagle Majkę obsypuje, bo jak nie ma dłużej zmian to jestem pełna nadziei, że mała z tego wyrośnie. A przy każdym wysypie ta nadzieja pryska jak bańka mydlana :ico_placzek:

Awatar użytkownika
nana

01 sty 2008, 22:19

Michu miał SPAć,A ON SOBIE DRZEMKę STRZELIł I nonono...W sumie rozbudził go troszke Maksiu który szalał przy smarowaniu chrostek,ale cóż...Zjemy kolacje i sprobuję jeszcze raz!
Aga no tak,to raczej będzie po Bactrim :ico_noniewiem: A co do raczkowania to tak jak EMI też woli siedzieć,a najlepiej to podciągać się przy czym się da :ico_haha_01: i lubi laczki jak widzi gdzieś na choryzoncie to śmiga do nich i gryzie,hi,hi,hi
A właśnie miałam ci się pytać Aguś-po jakie mleko idziesz do lekarki żeby ci zapisała,przecież mała pije cycusia
bo jak nie ma dłużej zmian to jestem pełna nadziei, że mała z tego wyrośnie.
NAPEWNO-BąDZ TAKIEJ NADZIEI :-)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 sty 2008, 22:31

urmajo, znam ten ból mam to samo wszystko bym dała zeby jula juz wyrosła z tej skazy ech.....
a ja stawiam dzis wszystkim Obrazek bo moja dziewczynka Dzis pierwszy raz powiedziała MAMA az mi łezka zakreciła sie w oku

[ Dodano: 2008-01-01, 21:40 ]
i oczywiście cos mocniejszego Obrazek

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

01 sty 2008, 23:20

Gosia jak robię Emi kaszkę to na mleku. Tylko nie dostaje Bebilonu Pepti tylko Isomil.
A po dzisiejszym usypianiu na bank zaczynam odstawiać ją od cycka. Pogryzła mnie do krwi i tak się zawzięłam że zasnęła bez cycka. Zrobiłam błąd bo dałam jej soczek a mogłam zrobić mleko ale poprawie się jutro.
Emi odstawiała mi cyrk ponad godzinę. Płakała, kwiczała, piszczała i wogólę. Ale wytrzymałam i nie dałam cyca. Wypiła soczek i wkońcu zasnęła. Pewnie będzie się często budzić bo se nie pojadła :ico_noniewiem: ale w nocy przynajmniej jest śpiąca i nie gryzie.
Brak spacerków i bycia na świeżym powietrzu też zaczyna wychodzić.

gozdzikvgratulacje dla Juli za to cudowne słowo :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
nana

01 sty 2008, 23:29

Witaj w klubie AGATKO :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Michu też teraz jeszcze nioe śpi bo czeka na cycusia!Z auważytłam dziewczyny, ze jak dostaje rano,popołudniu nic i dopiero wieczorem tak jak zaczęłam robić tak stoje przy swoim,to cwaniak własnie nie idzie spać i tak jakby nazgania tego jednego cycka za popołudnia!!!Już naprawdę chciałabym definitywnie przestać,ale ten piernik nie tyka butli i chyba wswzystkiego już próbowałam-wykożystałam nawt męża,który jest teraz z nami w domku i goła nonono...Nie tyka butli i juz,to jak miałabym mu podać mleko zastępcze :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-01-01, 22:31 ]
PRZASZAM... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: DLA JULECZKI ZA PIęKNE SłOWO DLA MAMUSI :ico_prezent: :ico_prezent:
A gdzie Becia i inee dziołchy??

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”