Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

01 sty 2008, 23:40

Gosia a może spróbuj ze strzykawki. Moja Emi kiedyś tak jadła :ico_oczko: teraz ze strzykawki dostaje tylko leki ale lubi pić ze strzykawki :ico_oczko: .

Ale tak czy inaczej to duuuużo nerwów będzie mnie kosztować odstawienie Emi od cycusia.
A najgorsze jest to że źle się z tym czuję że jej nie dałam cyca :ico_placzek: Aż mi się łezka w oku zakręciła :ico_placzek: Mam wrażenie jak bym była złą mamą :ico_placzek: :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-01-01, 22:43 ]
Dobra nie zasmucam już Wam
Idę spać :ico_spanko:

Dobranoc marcóweczki

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sty 2008, 13:00

Witajcie marcóweczki nocka mineła nam z licznymi bobudkami na cycola ech powiem wam ze juz pomału mam dosc tych nocnych karmień :ico_noniewiem: ale powiedziałam sobie ze bede karmic Jule piersia do roku ale jak widze ze wy juz zaczynacie walke z odstawieniem dzieciaczków od cycoli to juz sama nie wiem czy nie powinnam wczesniej jej oduczać

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

02 sty 2008, 13:56

A już myślałam że strajkujecie i nikt tutaj nie zagląda :ico_noniewiem:

gozdzik ja też chciałam karmić Emi do roku ale staje się to zbyt uciążliwe i bolesne więc powoli zacznę ją oduczać. Nie da rady odstawić dzieciątka z dnia na dzień od piersi więc myślę że z miesiąc nam zejdzie minimum zanim ją całkowicie oduczę cyca.

A u nas nocka z pobudkami. Tak jak przeczuwałam Emi była głodna i już przed 1 się obudziła. Później jeszcze 2 pobudki i spanie do 8 rano.

Rozregulowało się jej całkowicie jedzenie :ico_placzek: od rana zjadła pół miseczki kaszki (góra 120 ml) i więcej nic. Przed chwilką ją położyłam to troszkę pocycała i to tyle :ico_noniewiem: Boję się że jak tak marnie będzie jadła to wpadnie w anemię :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sty 2008, 14:12

moze to chwilowy spadek apetytu

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

02 sty 2008, 14:17

gozdzik mam taką nadzieję. A Juleczka jak się czuje ?? Przeszedł jej katarek ??

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sty 2008, 14:27

jeszcze ma ale jest juz duzo lepiej jutro idziemy do kontroli i mam nadzieje ze juz wszystko bedzie dobrze

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

02 sty 2008, 14:35

Będę trzymała kciuki :-) My dzisiaj idziemy do kontroli.

[ Dodano: 2008-01-02, 13:37 ]
Strasznie tutaj pusto dzisiaj :ico_noniewiem: Niby po nowym roku miało się tutaj ruszyć a tutaj jest gorzej niż przed świętami :ico_nienie:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sty 2008, 14:46

no tez myslałam ze marcóweczki zaczna cześciej ten nasz wateczek odwiedzac ale niestety jak panowała tu cisza tak trwa dalej :ico_placzek:
Agus koniecznie daj znać co wam powiedziała pani doktor my tez z Juleczka mocno bedziemy trzymac kciuki

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

02 sty 2008, 14:50

witajcie Marcoweczki
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z NOWYM ROKIEM :) MOC BUZIAKOW I USCISKOW DLA WAS I WASZYCH DZIESIASZKOW

my pojechalismy w poniedzialek kolo17 do mojej siostry i wroclismy wczoraj kolo 20 kapiel i spanko i dopiero teraz mam czas hehehe
sylwek hmmm troche kiepsko z Maciusiem bo byl w domu mojej siostry tesciow pierwszy raz i chyba czul ze nas nie bedzie bo tak plakal niechcial nic zjesc i usiasc nawet na foteliku, i zasnal bez kaszki spal cala noc troche w nocy kaszlal ale spal :) moja mam czuwala nad nim :) a ja sie bawilam troche potanczylam pojadlam popilam :):):):) fajnie bylo bylo z 10osob fajnie :) glowa nawet nie bolala a wypilam ze 4 drinki :) (mojej produkcji a robie nie kiepskie :))
a rano we wtorek budzimy sie patrzymy Macius nie spi bo obudzil nas swoim gaworzeniem i nagle patrzy w nasza storne i wola MAMA ale to juz tak jakby wiedzial co mowi bo wczoesniej mowil mama ale to takie moim zdfaniem bylo bezwiedne a teraz tak jakby mnie wolal :)
Juz sie lepiej czuje tylko kaszel zostal, a wogole to bylismy dzis u lekarza pani doktor osluchala i nic nie stwierdzila gardziolko biale posluchala czysto takze tylko ten kaszel ktory niewiadomo skad jest,
Gratulacje dla Michasia za raczkowanie
Aga nie przesadzaj jak dziecko ma mniejszy apetyt to nie znaczy ze zaraz dostanie anemii nie przesadzaj poporstu nie ma ochoty jesc
ide do Macka bo spal 40 min i juz sie wyspal hmmmm buziaki

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

02 sty 2008, 14:52

Oczywiście że napiszę co nam na wizycie powiedziała pani doktor :-)

A Wasze dzieciaczki używają smoczka ?? Bo Emi nigdy nie chciała smoczka, zawsze go albo wypluwała albo się nim bawiła.
Gdzieś wyczytałam że smoczek jest przydatny przy odstawianiu od piersi. No więc spróbowałam i Emi śpi ze smoczkiem :ico_szoking: miałam w domu jedynie taki dla noworotków z Aventu no i taki jej dałam.
Chyba zaryzykuję i kupie jej smoka tylko nie wiem jakiego :ico_noniewiem: Lepiej kupić z Aventu czy z Nuka, Silikonowy czy lateksowy ??
Może macie większe doświadczenie to poradźxie proszę :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”