Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

02 sty 2008, 18:45

Aga ja mam 6 smoczkow i zadnego Macius nie ciumka :( on sie nimi bawi gryzie i to mu sie podoba ale nic wiecej, ja mam smoczki aventu salikonowe slyszalam ze sa najlepsze, a co do kupna to sa wiekowo wiec nie ebdziesz miala problemu tylko ze u mnie sprzedaja po 2 bezsens :(
Gocha znikla chyba dzis ma duzo pracy :)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sty 2008, 19:19

moja Juleczka też tylko bawi sie smoczkiem

Awatar użytkownika
karolina24

02 sty 2008, 19:22

a mojemu sie pomieszalo caly dzien szalal spal 40min a teraz jak zasnal to spi juz prawie 1,5 h obudze go kolo 19 bo przeciez o ktorej pojdzie spac :)
i chyba sie wezme i poprasuje :( ale mi sie niechce :( a Wy co robicie ???

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sty 2008, 19:43

ja tez mam prasowanie ale tak jak Tobie tez mi sie niechce a tu drugie juz sie suszy na suszarce :ico_olaboga:
i zamiat prasowa to ogladam pierwsza miłość

Awatar użytkownika
karolina24

02 sty 2008, 19:56

gozdzik, nie prasuj poczekaj az wyshnie i wszystko wyprasujesz ja tak robie a teraz ide wyprasowac Maciek jeszcze spi, a kilka minut temu wchodze do niego (on spi w lozeczku) a on lezy na brzuchu znaczy takjakby siedzial i spal na kolanach tak sie zlozyl wydaje mi sie ze przez sen chcial usiasc i wstal i padl na przod i lezal troche na kolanach troche na koldrze szok ale go polozylam normalnie i spi dalej

Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!

02 sty 2008, 19:59

witajcie.

Ja już dzisiaj byłam w pracy.

U nas nocka .... kilka pobudek na piciu ( dziś woda była w butelce ).

Cieszę się bardzo , że dzieciaczki zdrowieją. _DOMI_ współczuję grypy żołądkowej, koszmarna choroba.

Aga26 nie martw się tak bardzo tym spadkiem apetytu, pewnie wszystko niedługo wróci do normy. A co do smoczka my od początku używamy Aventa. Maja używa go tylko do zasypiania.

ogromne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Juleczki i Maciusia za postępy w mówieniu.

A co do odstawiania od piersi to Aga ma rację, nie da się tego bezboleśnie zrobić z dnia na dzień. Nie byłoby to dobre ani dla mamy , ani dla dziecka. Trzeba po prostu jak najbardziej redukować ilość karmień,a w końcu zrezygnować zupełnie. Nie znaczy to jednak, że jest to proste i łatwe. Aga potrafię sobie wyobrazić ten ból po ugryzieniu, pewnie aż łzy stanęły Ci w oczach, co?

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

02 sty 2008, 20:28

a to MELA O 24 w noc Sylwestrową, :ico_haha_01: wypiła toast z nami oczywiście z korkiem zasneła

Obrazek

Awatar użytkownika
nana
Śmigam już bez trzymanki po forumku

02 sty 2008, 20:41

Heloo!
Ale napukałyście :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_haha_02: Ja dziś troszkę zalatana,bo miałam jeszcze dziś w domku mężusia to trzeba było go wykorzystać,hi,hi w niektórych pracach domowych!Poza tym,popołudniu piekłam serniczka na jutro bo ponoć ma mnie odwiedzić kumpelka.A tu prosze ni stąd ni z owąt przyjechali teście i zleciało czasu :ico_noniewiem:
Aguś-wiem że źle ci z odstawieniem od piersi/wiesz to wygoda,przyzwyczajenie i więź z dzieckiem :-) Ale czym później tym gorzej!A z tym ugryzieniem,to znam ten bół Michaś tez mnie tak ugryzł,że musiałam sobie smarować maścią Bepanthenem/szybko goi naprawdę :ico_brawa_01: Jestem z Tobą :-D Co powiedziała doktorowa!A co do apetytu,to spokojnie,nic jej niebędzie-dzieci na ząbki tez tak reagują,inne na chorobe,każde dziecko inaczej...Aaa co do smoczka to Michał od samego początku zadnego nietolerował i niebrał-do teraz też tak jest!DZIECKO BEZ SMOCZKOWE :ico_haha_01: I co do smoczków,to jedne dzieci lubia-lateksy,a inne sylikonowe-musisz wyczuć,ale zacznij od silikonowego.Maks też późno zaczął brać ale wolał Nuka i chyba są fajniejsze,ale to rzecz gustu!
urmajo, biedulko już w pracy :ico_pocieszyciel:
karolina24, jestem,dzięki za troske :-D
Becia,jak tylko dzieciaki położę to coś wkleję oki :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
urmajo

02 sty 2008, 20:59

Maja już wykąpana, nakarmiona i śpi.
Ja idę na kolacyjkę, pooglądam tv i idę spać, bo muszę jutro wstać o 5:30 :ico_olaboga: , żeby pojechać na badania do zaświadczenia lekarskiego potrzebnego do pracy.

nana miałas dzis dzień pełen wrażeń, co?

becia świetna fotka małej imprezowiczki.

Aga co powiedział lekarz?

Awatar użytkownika
nana

02 sty 2008, 21:25

A wlaśnie jutro w dzień dobry TVN jest "Jak odstawić bezstresowo dziecko od cycusia"-w sam raz dla nas na czasie-tylko dla mnie dodatkowo powinni jak nauczyć pić z butelki :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
Karola sorki :ico_brawa_01: dla Maciejki za piekne słowo MAMA!!!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”