Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

22 lut 2008, 18:58

Już tylko 4 godzinki i odbieram mężusia z lotniska :ico_brawa_01:

Teraz tak sobie siedzę przed kompem i nagle poczułam pod skórą taką małą fajną twardą nózię :ico_brawa_01: :-D Tak inaczej jak zwykle. Strasznie wyraźnie. W szoku jestem.

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

22 lut 2008, 22:42

Witajcie kochane,
Monia cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze noi brawa za świetne wyniki :-D :ico_brawa_01:
Słoneczko, nie martw się na pewno z malutką wszystko będzie dobrze, grunt to pozytywne myślenie :ico_haha_01:
co do prania i prasowania też się nie przejmuj - zdążysz, a jak coś to męża i syna zatrudnisz do pomocy :ico_oczko:
Asika fajne żelazko, też nad jakimś myślę, bo my mamy takie już wysłużone, no ale zobaczymy może mi mąż kupi np. na dzień kobiet hehe
Edit ja też chcem sms'ka z wieściami - zresztą sama będę pisac - bo ciekawa jestem :ico_haha_01:

my byliśmy dziś u gina, niestety szyjka mi się skróciła - miałam wykład na temat też że nic mi nie wolno, nie dośc że nic nie robię to już w ogóle, masakra :ico_olaboga: dziewczynki spore te Wasze maluszki, ale w sumie i wzrost rodziców itp czynniki na to wpływają, mój mały waży 1800 g.
ja przytyłam ok.11 kg od początku ciąży, od ostatniej wizyty nie przytyłam nic, no ale jeszcze trochę do końca mi zostało.
Następna wizyta 14 marca, mam skierowanie na badanka i zakaz robienia prawie wszystkiego, prasować mogę, ale z umiarem poza tym nic ehhh ja oszaleję :ico_noniewiem:
Mój mężu miał miec wolny weekend a ty kole 16 tel. z pracy i się po weekendował bieda, tyle że choc niedziela wolna, bo jakby znów miał robic całe 7 dni to chyba by mi biedak padł w przyszłym tyg. bo ileż można :ico_puknij:

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lut 2008, 09:46

heja wpadlam sie tylko przywitac i zaraz jedziemy do tesciow.trzymajcie kciuki :ico_haha_02:
Myszka_, daj sygnałka bo przelozylam karty do innego tel i nie mam tu twojego numerku :ico_zly:
mamamonia, pewnie sie przytulasz juz z mezusiem :-D :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
słoneczko4
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

23 lut 2008, 10:09

edit53, dzis Wielki dzień , :-) :-) :-) ,pewnie nie mozesz sie juz doczekać.

asika82
4000 - letni staruszek

23 lut 2008, 10:16

Witam!
Ale u nas w nocy wiało i padało, jak huragan normalnie!
Myszka jak smsa od Edit dostaniesz od razu nam napisz, koniecznie !!!!

Awatar użytkownika
słoneczko4
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

23 lut 2008, 10:20

Myszka_ pisze:Słoneczko, nie martw się na pewno z malutką wszystko będzie dobrze, grunt to pozytywne myślenie
co do prania i prasowania też się nie przejmuj - zdążysz, a jak coś to męża i syna zatrudnisz do pomocy

Staram się myślec pozytywnie ,na tym etapie i tak nic nie mozna zrobić.
Troszke marni z nich pomocnicy na codzień ale jak przyjdzie co do czego to mam nadzieje ,że się wykażą :ico_haha_01:
Myszka_ pisze:my byliśmy dziś u gina, niestety szyjka mi się skróciła - miałam wykład na temat też że nic mi nie wolno, nie dośc że nic nie robię to już w ogóle, masakra dziewczynki spore te Wasze maluszki, ale w sumie i wzrost rodziców itp czynniki na to wpływają, mój mały waży 1800 g.
ja przytyłam ok.11 kg od początku ciąży, od ostatniej wizyty nie przytyłam nic, no ale jeszcze trochę do końca mi zostało.

Moja szyjaka skraca sie już od 28 tygodnia, jak byłam w czwartek powiedział ,że już jej praktycznie nie mam , ale rozwarci też , więc się nie denerwuj , ale tak jak lekarz mówił odpoczywaj .Pewnie ,że na wagę dziecko składa sie pare czynników , przede wszystkim ty jesteś drobnej budowy.Najważniejsze ,że wszystko jest ok :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Dla Was.

[ Dodano: 2008-02-23, 09:30 ]
asika82 pisze:Ale u nas w nocy wiało i padało, jak huragan normalnie!

U nas też wiało przez całą noc, strasznie :ico_zly: :ico_zly:

Awatar użytkownika
Myszka_

23 lut 2008, 12:33

Witajcie,
słoneczko4 pisze:Moja szyjaka skraca sie już od 28 tygodnia, jak byłam w czwartek powiedział ,że już jej praktycznie nie mam , ale rozwarci też , więc się nie denerwuj , ale tak jak lekarz mówił odpoczywaj

wiem, wiem i ja do ego podchodzę spokojnie, ale mój mężu się wczoraj od gina nasłuchał i wykłady mi potem robił, jaka to ja jestem niedobra bo zamiast siedzieć na nonono, to ja sobie ciągle zajęcia szukam - jasne bo 2 razy na tydz. wyzamiatam i prasuję, to nie ma co ale się narobię, no ale mój Piotrek to troszku panikarz jest, noi martwi się bardzo o nas, to siedzę grzecznie i se nie fikam, żeby sobie nie nagrabić u niego :ico_oczko:

u nas też wiucha jak cholera, a rano tak kole 6 wiało i lało, że masakra!!
Teraz nie pada, słonko świeci i nawet niebieskie niebo widać gdzieniegdzie, ale straszne jest to wiatrzysko, niby jest ciepło, ale drzewa do połowy wygina :ico_szoking: !!

Awatar użytkownika
Magda Sz.
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

23 lut 2008, 13:25

Czesc dziewczyny :-D
Nie przepracowujcie sie tak bo naprawde cos kiepsko z waszymi szyjkami :ico_szoking:
Edit ja tez jestem ciekawa co tam wyjdzie na usg :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Myszka_

23 lut 2008, 14:15

Mam pytanie do dziewczyn które mają problemy z szyjką
macie przy tym jakieś dolegliwości??
Idę poleżeć, bo coś nie bardzo dziś jestem :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
słoneczko4
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

23 lut 2008, 15:22

Myszka_, mnie czasem zaczyna boleć podbrzusze albo napina sie cały brzuch, czasem jak ide po zakupki lub z pieskiem to mam uczucie ciągnięcia w dół .Wówczas trzeba koniecznie poleżeć i po odpoczywać , bo to może oznaczać ,że skraca się szyjka i może zacząć się rozwierać.Ja obecnie biore Aspargin 3X1 .Jeszcze przez 3 tygodnie póżniej mam zacząć sprzątać - takie zalecenie od gin. ,żeby nie czekac do terminu ,najważniejsze ,żeby skończyć 37 tydzień np. 37 +1 wówczas dzidzia nie bedzie wcześniakiem.Bo rozwój płuc jest do końca 35 tygodniaa 38 tydzień to już ciąża donoszona.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”