Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lis 2007, 11:40

melduje sie :ico_oczko: ale sie rozpisałyście ja dziś też jadę na zapis i badanie mam nadzieję że w końcu coś się ruszy :ico_noniewiem: A mój mąż sobie wymyślił przez całą ciąże imię dla dziecka było wybrane a wczoraj nagle zmienił zdanie i ma być Miłosz :ico_noniewiem: ja już w ogóle nie rozumiem tych facetów :ico_puknij: i tak sie zastanawiam czy to ja jestem w ciąży czy on :ico_noniewiem: bo to on najbardziej przezywa :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Jola_85
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

04 lis 2007, 13:40

Czesc dziewczyny przepraszam was,ze sie wtracam,ale mam do was pytanko czy wiecie moze co sie ze mna moze dziac...
Od 3dni strasznie bolą mnie piersi-taki piekący ból,boli mnie brzuch razem z kroczem,ze ledwo chodze-ruchy dziecka czuje,do tego strasznie spuchly mi nogi i rece i strasznie bolą,miewam tez czasami zawroty głowy....Czy wiecie co to moze byc?Nie chce z byle czym gnac do lekarza dlatego pytam was,poniewaz wy juz na półmetku jesteście...

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

04 lis 2007, 15:41

Ja też się melduję i sprawdzam czy może sutuacja sie jakaś rozwiązała ale widzę że nie :ico_noniewiem: . U mnie dziś spokojnie jak na razie żadnych skurczy ale sie ciesze bo do jutra muszę wytrzymać bo czekam na aparat

Trzymajcie sie kochane :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: damy radę (chyba :ico_noniewiem: )

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

04 lis 2007, 21:33

Jola ja bym się jednak udała do lekarza na twoim miejscu, alebo chociaż zadzwoniła. Mnie też bolały piersi i brzuch, ale tych opuchlizn nie można lekceważyć, a jak jeszcze to wszystko na raz występuje. Może to nic poważnego, ale lepiej dmuchać na zimne i dobry lekarz to zrozumie.

Ja też byłam dziś w szpitalu na kontroli. Nawet jakieś skurcze wyszły na ktg, ale ja ich kompletnie nie czułam, no i raptem do 50 skakały, więc w sumie nic się niestety nie dzieje. A najlepsze, ze rozwarcie mi się zmniejszyło!!!!! :-D Z 2 na 1,5 (pewnie dzisiejsza pani doktor miała grubsze palce niż przedwczorajsza :ico_haha_02: ). Trochę załamana tym jestem bo już się spodziewałam ze 4 cm, a tu taka zasadzka. No dajcie spokój 2 dni pracowałam nad tymi skurczami i rozwarciem a ty postęp zerowy. Dziś się obijam i leżę, bo taką mam ochotę, mam dość tego bezsensownego ponaglania, które i tak nie działa. Przestałam się cieszyć już zupełnie i mam wrażenie jakby koniec wcale nie miał nastąpić i miałabym już zostać taka brzuchata. Oswoiłam się z tą myślą. Pomału przyjmuję do świadomości, że niestety Kubusia trzeba będzie wywoływać, no cóż trzeba się z tym pogodzić.

[ Dodano: 2007-11-05, 07:18 ]
Witajcie z rana :ico_haha_02:
Muszę sie z Wami podzielić wiadomością: w nocy moja koleżanka, która miała termin na 3,11 urodziła córeczkę i wyobraźcie sobie kruszynka miała 49 cm i ważyła 2609 - 2 dni o terminie!!! Maleńka nie? Musi być super, taka laleczka.

Katka
Wodzu
Wodzu

05 lis 2007, 10:09

witajcie listopadóweczki

kilolku ja tez zerkam na radosne w poszukiwaniu informacji o Twoim rozdwojeniu...
Jak przysżłam pierwszy raz na forum, to Ty byłas na etapie staranek i testowania :-)

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

05 lis 2007, 10:40

kilolku ja tez zerkam na radosne w poszukiwaniu informacji o Twoim rozdwojeniu...
Jak przysżłam pierwszy raz na forum, to Ty byłas na etapie staranek i testowania :-)
Pamiętam, pamiętam jak razem na starankach przeżywałyśmy te testowania.
Tylko teraz mój kapryśny synek za nic nie chce wyleźć :-D

marzenus
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

05 lis 2007, 10:52

Witam Was moje drogie widzę że te co powinny już sie rozdwoić wcale nie mają ochoty na to, no chyba nie czekacie na nas i wtedy hurtowo wszystkie sie rozsypiemy.

Awatar użytkownika
Agnieś81
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

05 lis 2007, 10:54

Witajcie już nie tak z rana :-D
Muszę ponarzekać. Wczoraj miałam kiepski dzień :ico_olaboga: Od rana Jasiek działał mi nerwy, nie obyło się bez klapsów (czego oczywiście bardzo żałuję). Cały dzień chodziłam napięta. Wszystko mnie drażniło, nawet mój mąż, chociaż starał się mnie unikać (no właśnie :ico_nienie: :ico_nienie: ). Ja już mam dosyć swojego brzucha. Jest mi z nim strasznie ciężko, tym bardziej, że jak na razie nie ma nikogo, kto mógłby mi pomóc. I muszę wszystko sama. A z Jaśkiem nie jest to łatwe...

marzenus
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

05 lis 2007, 11:08

Agnieś nie tylko ty masz dość swojego brzucha, ale nie ma wyjścia trzeba to przeżyć dobrze będzie ale rzeczywiście masz nie za bardzo jak nie masz pomocy. Ja mieszkam w domu gdzie nas jest 7 a niedługo 8 osób oprócz tego moi rodzice zawsze na weekendy zabierają Adriana do siebie. Także na pomoc nie mogę narzekać zawsze ktoś się znajdzie. Pozdrawiam gorąco

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

05 lis 2007, 11:14

Ja już mam dosyć swojego brzucha. Jest mi z nim strasznie ciężko, tym bardziej, że jak na razie nie ma nikogo, kto mógłby mi pomóc. I muszę wszystko sama. A z Jaśkiem nie jest to łatwe...
Mam to samo, też mi ciężko , a Zuzka taka marudna, wczoraj byłyśmy na imieninach u mojej mamy, a ona cały czas płakała bo chciała gruszkę a babcia nie miała, a jedzenia było full i moje dziecko nic nie zjadło tylko stękało.
Mi się wydaje, że nasze dzieci wyczuwają, że juz niedługo pojawi się rodzeństwo, bo każdy kto nas tylko spotka, to się pyta o Maluszka w brzuszku. Zuzka w nocy mi dziś wstała, przyszła do sypialni, położyła się w śrpdku i cały czas nie trzymała za rękę.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”