julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

16 paź 2011, 14:08

Martalka, to aż w 30TC jest pierwsze USG? :ico_szoking: A czy nie powinno się zrobić obowiązkowo w 12 TC i 20 TC? :ico_noniewiem: Tak przynajmniej pamiętam :ico_noniewiem: Ale oczywiście trzymam kciukasy z Twoją wizytę - wszystko na pewno będzie dobrze :-)

Karuś, śliczny ten kombinezonik - będzie pasował do czapy :ico_oczko: My mamy niebieską czapę do naszego niebieskiego i też wygląda bosko :-D No i pokaż no nam się w nowyh ciuszkach!!! Tak to z nami teraz jest - ciuszki kupujemy dla Maluszków, a o sobie często nie myślimy. Mnie Mąż dzisiaj wysyła na zakupki - może wypatrzę coś fajnego :ico_oczko:

goździk, Dawidek jajka zajada chętnie. Tzn sadzonych mu jeszcze nie dawałam, ale gotowane i jejcznice je. A Bartoszek lubi może szpinak? ja gotowane łączę ze szpinaczkiem i ślicznie wchodzi :ico_oczko: A swoją drogą super, że Twój Synio lubi kasze - samo zdrowie :ico_brawa_01:

Magdalena, ja Ci też współczuję nocek! U nas jest podobnie...Ah to ząbkowanie :ico_olaboga:

Tak tu ostatnio gulaszowo się zrobiło, że i ja wczoraj musiałam zrobić gulasz wołowy - uwielbiam wołowy gdy mięsko jest takie mięciutkie - wyszedł taki smaczny że Mąż zjadł 2 porcje i narzekał że więcej nie ma. Dawidek też chętnie zajadał. A dziś mamy kaczuszkę pieczoną z jabłkami i cisto marchewkowe wg przepisu Karuś :-D (a co czasem można zaszaleć) Ciasto wyszło bardzo dobre, a Mąż szukał gdzie w nim są marchewki bo ani nie widać było ani nie czuć :ico_haha_01: Już zostaly resztki, a początkowo wyglądało tak:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Tylko następnym razem dodam mniej cukru bo dla mnie za słodkie, ale to też myśle może być związane z rodzajem marchwi (ta była słodziutka)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2011, 14:22

my po spacerku pogoda zrobiła sie śliczna :-D :-D :-D
A Bartoszek lubi może szpinak?
mówisz ze szpinak mu zapodać z kasza
to moze byc ciekawe połączenie na pewno spróbuje
a dajesz świeży czy mrożony ?
Smakowicie to ciasto wygląda :ico_haha_02: az by sie zjadło
wczoraj musiałam zrobić gulasz wołowy - uwielbiam wołowy gdy mięsko jest takie mięciutkie -
własnie ja czesto robie z wieprzowego bo wołowe mi nie wychodzi takie mięciutkie nie wiem czy to kwestia mięsa :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
karo-22

16 paź 2011, 17:07

Juluś, marchewki rzeczywiście nie czuć i nie widać :-) Dla nas ten przepis jest akurat :-D Szukaj intensywnie przepisu dla mnie :ico_oczko:

Martalka, pisz jak tam po wizycie, ciekawa jestem jak zostaniesz przyjęta :-) Ja aż nie mogę sobie wyobrazić takiej oszczędnej opieki...USG dopiero w 30tc?? A można samemu iść i zrobić prywatnie, czy nie ma do takich badań dojścia??

gozdzik, Julci chodziło o jajko ze szpinakiem, a nie kaszę :ico_oczko:

Nasz Nikoś też chętnie je jaja :-) Zjada i jajeczniczkę i jaja gotowane z chęcią.

o to obiecane fotki w nowych ciuszkach :-D

Sukieneczka jest czarna w szare kropeczki:))
Obrazek
A tutaj Juluś widać troszkę naszych pomarańczowych mebli:)))) Ale musicie koniecznie przyjechać i podziwiać na żywo:D
Obrazek

Obrazek
A tutaj sweterek i spodziany rurki:)
Obrazek

Obrazek

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

16 paź 2011, 17:25

Witam
karo-22, piękne foteczki wyglądasz pięknie noi pomarańczowe meble zupełnie w moim stylu ponieważ ja mam hokery w tym kolorze przy barku w aneksie kuchennym :-)

julchik22, ale ciasto chętnie bym zjadła

gozdzik, mój Jasio uwielbia jajecznice więc ja nie pomogę

Ja jutro do pracy mały do babci i dzień jak co dzień. A za tydzień idziemy na wesele już 4 w ty roku jak zrobię foteczki to może wam się pokarze.

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2011, 18:14

nie nie, pierwsze usg 30go dnia tego miesiąca :D to będzie jak w polsce, okolice 12 tc :D
A później ok 20-24 (??) jakoś tak. :D
Pani położna usilnie mnie namawia na Poród Domowy :ico_oczko: Nawet wpisała to do karty :ico_oczko: bo potem idę pod opiekę innych położnych, i chyba chce, żeby one mnie przekonały.
Sama nie wiem. Niby mam stracha, ale 3 porody naturalne, bez komplikacji, szybkie... to czemu nie w sumie? zobaczę. Ponoć nawet w ostatnich 2 tyg przed porodem mogę zmienić zdanie :ico_olaboga:

[ Dodano: 16-10-2011, 18:15 ]
Karo, faaajnie wyglądasz :D
Zazdroszczę zakupów.

ja też ciasto bym zjadła. Ale ponieważ nie mam formy, zrobię babeczki :ico_haha_01:

NICOLA_1985

16 paź 2011, 21:02

hej laseczki
Magda super focie, synusie słodziaki no i jaka super mamusia :ico_brawa_01: :-D
Karo gratki za zakupuki, super fociaki , ale laska no ja się nie mogę napatrzeć :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-D

ja też byłam na zakupach kupiłam sobie dwa sweterki różowy i taki jakby kremowy :-) też jestem w trakcie zmiany garderoby , teraz dałam mamie żeby mi opchnęła trochę moich ciuchów w których nie chodzę i zbieram na białą śliczną kurteczkę :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: albo niebieską w tally weijl , i spodnie sobie musze jakieś sprawic ale najpierw muszę trochę schudnąć bo moja waga niebezpiecznie zaczyna się zbliżać do 60...... :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_olaboga: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: nie wiem czemu.. jem cały czas tyle samo czasami nawet nie jem prawie nic a zaczynam grubnąć coraz bardziej :ico_noniewiem: masakra jakaś.... :ico_noniewiem:
od jutra dieta tylko owoce warzywa i zupy... + woda do picia i zaczynam ćwiczyc bo nie mogę na siebie patrzeć :ico_placzek:

[ Dodano: 16-10-2011, 21:03 ]
Martalka za granica podobno porody domowe to jest norma..
ale na pewno czwarty poród będzie błyskawiczny :-)

[ Dodano: 16-10-2011, 21:06 ]
co do jajek to mój Krystian je tylko w wersji sadzonego bo ani jajecznica ani na twardo ani na miękko nie przechodzi.. a z ziemniaczkami i sałatą zieloną jak najbardziej.. :ico_oczko:

[ Dodano: 16-10-2011, 21:10 ]
my dzisiaj mieliśmy gości moi rodzice przyjechali pozniej jeszcze dojechała kuzynka z męzem i siostra mojej mamy z mężem (rodzice tej kuzynki), kuzynka wzięła sobie mój wózek (bolderka) bo w grudniu rodzi chciałam dać jej za darmo ale uparła się ze mi za niego zapłaci, dałam jej też ciuchy , a ona dzisiaj przywiozła mi koszule na krótki rękaw dla mnie taką elegancką i kombinezon dla Krystianka ale jest na rozmiar 86 więc w zasadzie taki na styk ale w zasadzie jest pożyczony dla nas więc jakbym z niego nie skorzystała to jej go oddam dla jej malucha :-)
zmykam oglądać filmik :-)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2011, 21:58

my dopiero niedawno przyjechaliśmy do domku byliśmy u kuzyna mojego mężusia
Dzieciaki sie tak super bawiły ze czasem zapominałam ze ich mam :ico_oczko: :ico_oczko:
karo-22, wyglądasz cudnie w tej sukience :-)
bardzo udany zakup :ico_haha_02:
kolorki w domku macie bajeczne - strasznie mi sie podobają
gozdzik, Julci chodziło o jajko ze szpinakiem, a nie kaszę

hehehe jak ja to czytałam :ico_wstydzioch: to nie wiem jakieś zamroczona byłam :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:
ja przeczytałam drugi raz to faktycznie chodzi ewidentnie o jajo ze szpinakiem :ico_haha_01: :ico_haha_01:
Pani położna usilnie mnie namawia na Poród Domowy
powiem Ci ze warte rozważenia choc gdzieś tam strach sie przewijałby mi po głowie
ale tak jak piszesz czasu jeszcze sporo jest a za przemawiają spokojne porody

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

16 paź 2011, 22:01

hej hej
Dzionek na plusik, błogie lenistwo, hehe w kościele poznaliśmy fajna rodzinkę, po mszy zawsze jest herbatka i ciasteczo więc tam pogadaliśmy, ale oni nas jeszcze zaprosili do siebie do kawiarni tam chyba ze trzy godzinki byliśmy, gadaliśmy, jedliśmy pyszne naleśniki i piliśmy nutella latte hehe wynalazek ale dobreeee. No i mamy nowych znajomych :-D
...no a to cieszy będąc na emigracji :ico_oczko:
kombinezonik z H&M :-D
to musze się rozejrzeć! :ico_sorki:

a legginsy bardzo lubię, do tuniki do krótkiej spódnicy :-D
Ale nic nie wyjaśnione, chyba taki niesmak już zostanie, no cóż życie... :ico_oczko:
może nie było okazji, warunków do pogadania na ten temat, ale może kiedys taka się trafi i sobie wyjąsnicie, trzymam kciuki żeby tak się stało...bo to łatwei się żyje... :ico_oczko:

Martalka czyli jestes w ciązy...
a czemu dopiero w 30 tc masz USG?

Ja miałam w 12 tyg, potem w 20 i w 30 :ico_haha_02:

No tu opieka jest inna ale ja niepowiedziałabym że gorsza,(zresztą prawde mowiąc ja innej niż tu to nie znam ) ja byłam bardzo zadowolona ze swojej połoznej która prowadziła zarówno pierwszą jak i druga ciażę, no i z lekarzy w szpitalu też.

gozdzik, mój Antos lubi jajka, jak był mały to robiłam mu na miękko a potem "dzibałam w szklance , potem dodawałam mu troszkę wędlinki, czy jakiejś kiełbaski, teraz już normalnie wcina na miękko, lubi też sadzone, zwane przez niego "jajeczko jak słoneczko" :ico_oczko:
Nie przepada tylko za jajkiem na twardo...
Leonkowi jeszcze jajka nie dawałam, ale mam zamiar .
Magdalena, ja Ci też współczuję nocek! U nas jest podobnie...Ah to ząbkowanie :ico_olaboga:
no dziewczyny, nocka była ciut lepsza, wczoraj, zobaczymy jak dziś, ale zęba jeszcze nie ma... :ico_noniewiem:

julchik22, ciasto wygląda pysznieeeee!

karo-22, ładne ciuszki !

kaczorek, śliczne masz foto syneczka w podpisie :ico_brawa_01:

NICOLA_1985, najlepszą metodą na schudnięcie jest jeść cześciej a regularnie...bo takie nie jedzenie niczego w ciągu dnia a potem zjedzenie czegoś więcej wieczorem powoduje tycie...wiem bo to przerabiałam...ale tak to własnie jest, czasem człowiek zupełnie nie ma na to czasu...a wieczorem spokój cisza...relaks, idealny moment, nie? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2011, 22:29

aż się cofnę stronkę czy napisałam 30tc czy że pierwsze usg mam 30go paźdź. Bo to drugie miałam na myśli.
Magda, ja nie narzekam na opiekę tutaj. Muszę przyznać, że czuję się bardzo zaopiekowana po dzisiejszej wizycie :D Jedyny minus jest taki, że będąc w PL miałam już za sobą 1 usg i widziałam już serduszko. Teraz póki co ciąża jest... jeszcze nierealna dla mnie... taka jakby nie moja... a oni mi już o porodzie :ico_olaboga: :-D
A inna sprawa to to, że opiekę szpitalną w PL kiepsko wspominam, zwłaszcza porodowo i poporodowo, albo "wspieranie karmienia piersią" (takie hasełko, puste jak bęben).

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

16 paź 2011, 22:46

(takie hasełko, puste jak bęben).
dokładnie, ja to tylko wiem jak jest w PL z opowiadań, bo sama rodziłam wszystkie moje dzieci :-D w Anglii.
Wsparcie przy karmieniu piersią było naprawdę super, do mnie akurat przyszła Polka która tam w szpitalu własnie była od tego , do tego połozne które poprostu dawały z siebie wszystko. Przychodziły na kazde karmienie i pomagały, wspierały. Ja po cesarce nie miałam od razu pokarmu w piersiach więc tym bardziej było ciężko :ico_noniewiem:
pierwsze usg mam 30go paźdź. Bo to drugie miałam na myśli.
no to jak 30 pazdziernika to już niedługo!!!!

Ja w drugiej ciazy, też pojechałam prywatnie na to najpierwsze USG do PL kliniki i tam mi już 8 tc zrobili ... w drugiej ciazy byłam strasznym nerwusek, i ciągle wydawało mi się że coś złego może się stać :ico_puknij:

Wróć do „Przedszkolaczki”