Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

01 gru 2009, 12:10

Witam
Siedze popijam kawke po nieprzespanej nocy i usypim :ico_spanko: Iduś sobie urzadziła noc zabawy :-) kiedy odkładałam ja do łóżeczka to płakała a jak bralam ją do nas do łóżka to śmiała sie i zaczepiala staneło na tym że bawiłyśmy się do 4 w nocy :/ w efekcie rano zaspaliśmy i Niki nie poszła do przedszkola
Za oknem okropna plucha i wogóle zapowiada mi sie dzień do d....y :ico_zly:
No własnie moje chłopaki zaczynają coś "gadać
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ty będziesz miała dzwiek w stereo :-D

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

01 gru 2009, 12:44

Hej :ico_haha_02: A moja Juleczka przespała ładnie noc. Rano o 7 wstała.Nakarmiłam ja i odrazu usenła. Ale za to siedzi do 24. Ja tez troszke pospałam. Milego dnia :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

01 gru 2009, 12:50

Czesc babeczki :-)
Ja dzisiaj sobie robie dzień nic nie robienia oprócz karmienia :ico_brawa_01:
Moje chłopaki dzisiaj raz się obudziły w nocy ale i tak jakoś jestem niewyspana. DLatego odpoczywam
Pogoda dzisiaj deszczowa więc spacerek odpada bo nie chce biegiem wracać do domu.

edulita, jakie cudowne zdjęcia masz!!! Twoje córeczki są prześliczne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

01 gru 2009, 13:01

Witam,
muszę Was doczytać, bo mam spore zaległości. Widzę, że króluje temat zabobonów :ico_olaboga: Ja jeszcze w ciąży od koleżanki, która wydawała mi się rozsądna słyszałam ciągle, że mam nie farbować włosów, bo dziecko będzie rude (hm... nie jest), darła się jak mówiłam, że robię już zakupy dla Zosi, jak powiedziałam, że ciocia wysłała nam paczkę z ubrankami, to powiedziała, że mam jej nie rozpakowywać az do narodzin. Oczywiście ciągle słyszę o czerwonych wstążeczkach :-D

Edulita nie dziwię się, że chciałaś przywalić tej małpie, ale jak to mówią "g...a lepiej nie ruszać, bo śmierdzi"...

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Idy, Maksia i Olusia za pierwsze "pogaduchy" :ico_oczko:

Powiedzcie mi kobiety jak wygląda skaza białkowa :ico_wstydzioch: i czy może wyskoczyć teraz mimo, że od początku podaję Zosi to samo mleko? Może to nie skaza, w każdym bądź razie Zosia od dwóch dni ma na policzkach czerwone krosteczki, podobne do potówek. Trochę ich jest i w zależności na którym boku leży, to ten policzek est bardziej czerwony. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
edulita

01 gru 2009, 13:12

wysypka w postaci suchych, szorstkich plam na policzkach i za uszami moze być dodatkowo w zgięciach łokciowych i kolanowych - ale najlepiej niech obejrzy ją pediatra
Magda33, - najważniejsze ze masz zdrowe podejście ale zabobonów jest tyle ile ludzi wierzących w nie :-D a roznoszą się pocztą pantoflowa jak epidemia :-D niektóre sa śmieszne ale czasami mogą zszkodzić w Antku wkładali kogos na trzy zdrowaśki do pieca :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

01 gru 2009, 13:19

Magda33, czesc kochana :ico_brawa_01:
Powiem ci że u nas ze skazą było tak, że też podawałam to smo mleczko i skaza zaczęła się od własnie plamek i krosteczek na buzce. Najpierw dostał Olek u Maksa było bardzo malutko, do tego doszło spore ulewanie i kolki bóle brzuszka. Po zmianie mleka na Bebilon Pepti u Olusia już cała ta wysypka zeszła u Maksa schodzi jeszcze i co najważniejsze bóle brzuszka przeszły i ulewania też.
Podejdz do lekarza lepiej żeby się to nie rowijało bo szkoda Zosi. Dziecko się męczy jak jest uczulone a mleko dalej podawane.
A może to uczulenie na krem lub coś co stosujesz do buzki????
Ma jakieś inne objawy???

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

01 gru 2009, 13:45

edulita, sliczne Twoje ksiezniczki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-12-01, 15:11 ]
Magda33, raczej to nie skaza,zwlaszcza,ze piszesz,ze pojawia sie na tym policzku,na ktorym lezy,tzn,ze bardziej wyrazna.Moj synek mial skaze bialkowa,pil moje leczkosztucznym wymiotowal.Mial czerwone krostki,ktore tworzyly taka szorstka plamke,mial tez takie "chrupki" za uszkami,takie plamki szorstkie i wygladal jak biedronka.Dopiero jak przeszlam na diete,to skorka doszla do porzadku.Moze to uczulenie na proszek?Albo cos zjadlas?

[ Dodano: 2009-12-01, 15:16 ]
Obrazek

Tu masz zdjecie mojego Andrzejka,juz jak bylo lepiej.Powieksz sobie to zdjecie i porownaj,czy takie krosteczki ma Zoska :ico_sorki:

Awatar użytkownika
edulita

01 gru 2009, 21:07

Twoje córeczki są prześliczne
sliczne Twoje ksiezniczki
dziekuje w imieniu dziewczynek :ico_sorki:
Oj ale tu dzis nas mało :ico_noniewiem: a gdzie Asika, Sabcia, Bigotka i reszta cioteczek ? meldujcie sie dziewczynki choc na chwilkę i dajcie znac że wszystko w porządku

Awatar użytkownika
zaczarowana

01 gru 2009, 21:17

Witam i zgłaszam się jako mamusia listopadowa.
Dziś wyszliśme ze szpitala, trwało to tyle, bo mały miał infekcję, potem szmery nad serduszkiem i dziś się okazało jeszcze że brak jakiegoś przepływu w lewej nerce. W serduszku wyszło że brak ściany między zatokami i coś jeszcze dlatego mamy iść na kontrole z tym jego serduchem za dwa miesiące do kardiologa i na usg z nerkami w ciągu dwóch tyg.
Martwię się, bo za bardzo nie wiem jak mam na to patrzeć...

Awatar użytkownika
edulita

01 gru 2009, 21:24

Witaj zaczarowana, narazie nie przejmuj sie za bardzo my tez mamy szmer nad serduszkiem a podejrzewano u nas mnostwo innych zaburzeń bo Ida to skrajny wczesniak - niestety a dla nas stety nic z tych podejrzeń się nie potwierdziło. Ciesz się synkiem i odpoczywaj teraz po porodzie - ja wierze ze po kontrolach wszystkie podejrzenia zostana odsuniete i pójda w niepamięc

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”