Takie przysiady pomagają też wpasować się główce, a przy porodzie pomaga
przy rozwarciu moja koleżanka która rodziła na początku sierpnia powiedziała, że jak zrobiła przysiad to aż poczuła jak się robi rozwarcie
kurde to chyba zacznę ćwiczyć te przysiady, poczytam o tym sobie póxniej, bo szczerze ja już chcę mieć maluszka po tej stronie brzuszka hihihihi. Jakaś umordowana się czuję, aż mi wstyd czasem że marudzę, ale jakoś już mnie ciąża nie cieszy. Hmmm nie sprawia satysfakcji jak wcześniej, nie chce wyjśc na wariatkę jakąs.
Szykam prezentu dla małego sąsiada:):):) już się doczekać nie mogę aż Kasię do domu wypiszą, może już dziś, a wstępnie na poniedziałek wtorek jesteśmy umówieni na odwiedziny Olivierka i mamusi:)
A i o tej spermie, ze wpływa na rozwarcie musze poczytać bo zaskoczyło mnie to, to że trzeba już w ostatnich tyg najlepiej z kondomem to wiem, by nie przenikły żadne zarazki, oraz jak już czop zaczyna odchodzić by ogółem zaniechać seksu, ale o spermie wpływajacej na rozwarcie nie słyszałam.
[ Dodano: 26-08-2011, 13:29 ]
"Do kiedy można?
Wiele par obawia się, że seks w ostatnich tygodniach ciąży może wywołać przedwczesne skurcze porodowe. Rzeczywiście, może się tak zdarzyć, ale tylko w przypadku, kiedy w ciąży pojawiają się powikłania np. odklejenie się łożyska lub wtedy, kiedy spodziewacie się bliźniąt. W przypadku zdrowej ciąży nie ma mowy o przedwczesnym porodzie wywołanym stosunkiem seksualnym. Lekarze zazwyczaj nie zabraniają seksu nawet w ostatnich dniach przed terminem porodu. Często jednak Wasza obawa przed porodem lub krzywdą dziecka, nawet podświadoma i zupełnie irracjonalna, może być powodem do zaprzestania stosunków. Pamiętajcie, że im bardziej udane życie seksualne w ciąży, tym bogatszy będzie Wasz związek, zarówno przed, jak i po narodzinach dziecka. Pragnienie akceptacji i bezpieczeństwa, jakie odczuwa kobieta w ostatnich miesiącach ciąży, może zostać zaspokojone właśnie dzięki udanemu pożyciu intymnemu.
Tuż przed porodem
Aktywność seksualna uwalnia oksytocynę, czyli hormon wywołujący i podtrzymujący akcję porodową. Z tego powodu czasem zaleca się przyszłym rodzicom odbycie stosunku, jeśli poród się opóźnia, a oni są zmęczeni czekaniem. Płyn nasienny zawiera prostaglandyny, które czasami mogą przyspieszać dojrzewanie szyjki macicy (nie obawiaj się, że stanie się to zbyt wcześnie – na taką ilość prostaglandyny, jaka znajduje się w spermie, szyjka macicy staje się wrażliwa dopiero po 38.-39. tygodniu prawidłowo rozwijającej się ciąży).
Co zamiast seksu
Jeśli odczuwasz spadek pożądania, możecie odnaleźć łączącą Was bliskość np. podczas przytulania lub masażu. Starajcie się być kreatywni w wymyślaniu tego, co może Wam zastąpić stosunek seksualny. Możecie nawzajem pieścić się ustami, leżąc na boku naprzeciwko siebie. Spokojna, powolna pieszczota może sprawić Wam prawdziwą satysfakcję. Wspólne głaskanie, muskanie się wargami i zmysłowe pieszczoty dłońmi mogą Wam wynagrodzić brak penetracji. Jednak, jeżeli odczuwacie pożądanie, nie musicie zaprzestawać uprawiania seksu.
Czy nie zaszkodzi?
Często w tym okresie rodzi się obawa – zupełnie niesłuszna, że częste stosunki i orgazm mogą zaszkodzić dziecku. Pamiętajcie, że malec jest chroniony przez wody płodowe i czop śluzowy i jest absolutnie niemożliwe, by stosunek seksualny miał na niego jakikolwiek wpływ. Skurcze, jakie możesz odczuwać podczas orgazmu, dziecko odczuwa jako przyjemne kołysanie. Jeżeli krępujesz się kochać z partnerem, a jednocześnie odczuwasz silny popęd seksualny, możesz spróbować zaspokoić się sama. Nie miej wyrzutów sumienia – przyjemność, jaką sprawisz sama sobie spowoduje, że obudzą się Twoje zmysły i dzięki temu, być może z większą odwagą pomyślisz o pieszczotach z partnerem."
źródło: internet
i wszystko rozumiem z tą spermą teraz hihihihi
oj musze mojego zagonić dziś chyba, bo w sumie mówi, ze już jakoś nie ma chęci, nie czuje pociagu seksualnego, ale jak trzeba to pomoże:)
[ Dodano: 26-08-2011, 13:34 ]
"Czujesz się zmęczona ciążą? Masz dość bólu nóg i pleców, a upały dają się mocno we znaki? A może termin porodu tuż tuż, a maleństwo nie spieszy się z opuszczeniem wygodnego brzuszka? Choć twoje ciało wie najlepiej, kiedy jest gotowe na poród, możesz go wywołać naturalnymi sposobami. Sprawdź, jak przyspieszyć poród.
Krok 1: Olej rycynowy
Wypij na czczo dwie łyżki oleju rycynowego. Dzięki niemu jelita będą pracować lepiej, a to może wywołać skurcze macicy. Nie można jednak wykorzystać tego sposobu zbyt wcześnie; macica musi być miękka, przygotowana już do porodu.
Krok 2: Pij herbatkę z liści malin
Herbata z liści malin stymuluje pracę mięśni macicy i pomaga szyjce szybciej otworzyć się na rozwiązanie.
Krok 3: Łykaj wiesiołek
Dostępny w kapsułkach, również stymuluje rozwarcie szyjki macicy. Można użyć także tabletek dopochwowych. Do stosowania po 38. tygodniu ciąży.
Krok 4: Seks
Połącz przyjemne z pożytecznym. Znajdźcie wygodną dla ciebie pozycję i współżyjcie. Sperma zawiera prostaglandyny, dzięki którym organizm kobiety uwalnia oksytocynę – hormon powodujący skurcze macicy. Dodatkowo, stymulowanie szyjki macicy oraz sutków może pomóc w pojawieniu się skurczy.
Krok 5: Spaceruj
Idź na spacer, zwiedzanie lub zakupy. Ruch pobudza organizm i wzmacnia mięśnie. Ponadto, gdy stoisz, główka dziecka naturalnie naciska na dno miednicy i szykuje szyjkę macicy do otwarcia.
Krok 6: Sprzątaj
Pewnie brzmi to kuriozalnie – podczas ciąży miałaś nakaz oszczędzania się, a tu sprzątanie miałoby pomóc? Tak! Niejedna zmęczona swoim stanem kobieta po umyciu podłóg czy chodzenia po schodach szybko pojechała na porodówkę.
Krok 7: Akupresura
Wykorzystaj działanie akupresury poprzez naciskanie punktów stymulujących pracę mięśni macicy: czubki kciuków i palców wskazujących oraz okolice wewnętrznych kostek.
Rady
Mówi się, że dziecko jest jak jabłko – kiedy dojrzeje, samo spadnie. Bądź cierpliwa i poczekaj, aż dziecko będzie gotowe do rozwiązania.
Jeśli naturalne metody wywołania porodu zawiodły, a termin porodu minął, zgłoś się do lekarza."
źródło: internet
jedna z Was pisała o tych liściach maliny, hihi, kurde że nie mam czegoś takiego:)