Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

10 paź 2008, 07:19

hej z rana
u nas nocka spokojna, biegunka sie skończyła. Wczoraj były tylko 3 normalne kupy. Dzis czeka mnie sprzątanie i gotowanie dla Mariusz na tydzień. Wieczorkiem pakowanie i rano po pobudce Ali jedziemy do Wielunia

Widze że się dziwicie że nam wystarcza. Mu po prostu musimy jakoś wyzyć. Gwoli ścisłości mamy do rozdysponowania całe 2000 :-)
1320 idzie na mieszkanie i rachunki
150zł na telefony
30zl na miesieczny Mariusza
70zł na mój karnet na baseny i fitness
razem wychodzi 1550zł
to są standardowe comiesięczne wydatki teraz dojdzie jeszcze 100zł na Mariusz angielski, więc reszty nam zostanie 350zł. Plus do tego całe 48zł zasiłku rodzinnego więc powiedzmy że mamy 400zł.
Dla siebie raczej nic nie kupujemy. Do kina, restauracji czy na piwo też nie chodzzimy. Raz w tygodniu biorę 50zł i to musi mi starczyć na wszystkie doraźne zakupy (chleb mleko itp), raz w miesiącu (chociaż ostatnio raz na 6 - 8 tygodni) jedziemy do marketu na duże zakupy (pieluch, kaszki, mąka cukier proszek kosmetyki itp). Ciuszki Alicji kupuję w lumpiku, nowe dostaje od licznych ciotek i chwała im za to. Raz na jakiś czas musimy zatankować naszą fiestkę. I tyle.
Nie mamy z kim podzielić się wydatkami więc jakoś egzystujemy. Jeszcze nie zdarzyło nam sie zebyśmy chodzili głodni czy brudni. Nie musze mieć kasy żeby być szczęsliwym. Ważne ze jesteśmy razem i że sie nie kłocimy. Mariusz zaufał mi że potrafię prowadzić dom i na tym sie jeszcze nie zawiódł.

Awatar użytkownika
KUlka
4000 - letni staruszek

10 paź 2008, 09:08

hejak !!!
Ewcik jeszcze raz wielki pokłon :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: za to ze tak dajecie rade ... a powiedz mi na czym staneło w koncu z kupnem mieszkania ???

Zborra poczekaj jeszcze chwile a nie bedziesz wiedziała gdzie rece włozyc ... zaraz andrzejki swieta sylwester ...... moze jeszcze kiedys sobie jakas solarke gdzies wsadzisz ??czy nie ma szans ??

u nas mgły straszeczne .... a dzis wieczorem mam babski wieczorek wiec musze sprzatac ...

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

10 paź 2008, 09:14

KUlka, no właśnie stanęło. Wprawdzie ceny mieszkań we wrocławiu dosyć mocno spadły, ale pensje są bez zmian. U nas zarabia tylko Mariusz, więc to trochę za mało żeby dostać kredyt.

kate_k82
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

10 paź 2008, 09:33

Ewcik jesteđ wielka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

no a tzm mopim autkiem to wasnie sie zastanawiamy, bo ta praca ma polegac na wyjazdach w trase no i musi autko byc bezpieczne i ekonomiczne

Mat dzis zrobil sobie pobudke od 1 do okolo 2.30 zaczal si bawic super

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 paź 2008, 09:41

hejka

u nas dzis pogoda paskudna :ico_olaboga: wiec siedzimy w domu..buu..
zaraz musze sobie kawke strzelic co mnie troche obudzi..
ze tak dziecku sie nie nudzi, cały czas biega tam i spowrotem, kuka w tv i piszczy, ost chyba wyprobowuje swoja skale głosu :ico_haha_01:

ewcik :ico_brawa_01:
dla mnie byloby to nie wykonalne, same zakupy dla Milci ile kosztuja, tzn te w supermarkecie, choc juz teraz nie trzeba az tyle mleczka czy kaszek i juz nie kupuje gotowych dan a i tak ponad 150 m-cznie

[ Dodano: 2008-10-10, 09:48 ]
a no i kate w koncu sie pojawiłas..ja sie ciesze ze wam sie udao kryzys przetrwac i jest fajnie i ze dostaniesz prace fajna, strzel se jakies seicento lub matiza, małe w miare komfortowe i na pewno ekonomiczne..no i pokaz Mata i siebie jak sie zmieniliscie przez ten długi czas co tu nie zagladałas...i popraw sie kobitko, bo na ciebie brakuje, no przynajmniej mi :-)

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

10 paź 2008, 10:31

witam sie z rana i ja,pogoda niezle sie zapowiada,mamy dzis w planach tylko zakupy wlasciwie....i wizyta w przychodni bo czas sie znow umowic...zeby mi postawili jakas diagnoze co do tych boli w roznych miejscach...dobra nie zaczynam od nowa bo zawsze placzem sie konczy...

Ewcik,udanego tygodnia u rodzicow zycze,jestes bardzo gospodarna i :ico_brawa_01: i :ico_sorki: Ci za to!!!

Lady,no to masz wesolo jak Mulka tak sobie piszczy :ico_haha_01:

Kulka baw sie dobrze dzis wieczorem!!!

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 paź 2008, 12:17

no i widze ze dzis wszystkie zajete na maksa, tylko mi sie nudzi jak zwykle :ico_haha_01:
Mila chyba znow nie pojdzie spac, juz sie powoli do tego przyzwyczajam :ico_noniewiem:
zaraz bede kroic ziemniaki na frytki, bo dzis to do fileta z dorsza serwuje na obiad... :-)

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

10 paź 2008, 12:35

oj widzę że weekendowo juz sie zrobiło.
Ja dziś na obiad mam fasolkę po bretońsku, muszę jeszcze zrobić sos do spagetti z zamrozić żeby Mariusz miał co jeść jak nas nie będzie. W zamrażalniku są już ruskie pierogi, kopytka, kluski z mięsem, naleśniki z serem, dziś wrzucę fasolkę, bo pewnie całej nie zjemy i zrobię jeszcze ten sos więc będzie miał co chłop jeść. :-)
My zaraz na spacerek się chyba wybierzemy,pogoda nie za ciekawa, ale trochę powietrza nam nie zaszkodzi

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 paź 2008, 12:36

Ewcik, tak naprawdę to mnie to nie dziwi, bo nie raz tak żyłam, a może i gorzej teraz też mamy około 2500 miesięcznie i żyjemy we czworo, no tylko mieszkanie tańsze mamy, ale za to Kacper potrzebujący, a to książki, a to zeszyty, nie mówiąc już o ubraniach, bo rośnie jak na drożdżach, a na niego to ciężko coś w lumpeksie wypatrzeć. Jak człowiek musi to wygospodaruje tak, że na wszystko wystarczy :-D

A my już po małym spacerku, co prawda Karol się trochę smarka, mnie boli gardło, no ale myślę że nic więcej nam nie będzie. Teraz zabieram się za obiadek, ale jeszcze coś specjalnie dla May i Hani :)))

http://pl.youtube.com/watch?v=Ket_wE21_PE

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 paź 2008, 12:50

witam się i aj, dzisiaj dośc późno

przedewszym wielkie :ico_brawa_01: dla Ewcika jest pod ogromnym wrażeniem. :ico_sorki:

kate fajnie, że wpadłaś. Pokaż Mata

Kulka udanego wieczoru zycze

ladybird23, trzymam kciuki, żeby się odezwali. :-D

ja dzisiaj padam... roboty miałam w pip i jeszcze troche! zaczęłam standardowo o 5, a skończyłam o 11... ale to dlatego ze dzisiaj dostałam trzeci serwis i musiałam zaznajomic się z produkatami, gzie leżą itp. i jeszcze z magazynu mi przywiezli 3 palety i miałam z nich zrobić 1!! :ico_szoking: zrobilam 2 bo inaczej sie nie dalo.

nie mam zadnych planow na weekend... :( mąż nie przyjeżdza, szkoły nie mam, pracy też nie, więc tylko modle się o łądną pogodą :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-10-10, 12:52 ]
Sikorka, karolek super mówi :ico_brawa_01:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”