Awatar użytkownika
mk22
maniakogadacz
maniakogadacz

16 kwie 2007, 18:49

Hej Mamusie!
Bylismy dzisiaj na badniu krwi- zrobiłam te Igg i test na mleko krowie. 3majcie kciuki żeby okazało się, że mały nie jest alergikiem!!!
A co do ząbków to u nas dalej pusto--Oskar ma już prawie 7 miesięcy i ani śladów zębów???
Maritko skarbi pisz jak się czujesz nasz ciężarówko:) :ico_ciezarowka:
zadroszcze Wam że dajecie juz chrupać dzieciakom

Awatar użytkownika
Maritta
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

16 kwie 2007, 19:13

i ja na sekundę, bo Bartek przyszedł i zajmuje się jeczydupką :-D

MK - ja słyszałam, że testy uczuleniowe u maluchów wychodzą fałszywie, że dopiero po roku można robić i dlatego Lila nie miała robionych - już sama nie wiem :ico_noniewiem:

żółtko mam podawać ale zapominam :ico_wstydzioch: i jeszcze nie dałam, nie wspominając święconki :ico_oczko:

i spóźnione życzonka dla Joachimka - :ico_tort: :-)

[ Dodano: 2007-04-16 ]
no i MK - czuję się super fizycznie, psychicznie średnio ale to tak zawsze na wiosnę - przesilenie czy jak?? :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
ania29
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

16 kwie 2007, 19:41

Hej
Joluś byliśmy w Jarosławcu nad morzem.
Co do testów to Maritta ma racje wychodzą zle, a wiem bo mo siostrzeniec miał robione jak miał roczek i wyszło ok, a na buzi miał skorupe.Po trzech latach dopiero wyszło że ma uczulenie na jajka, śmietane...

buziaki dla Jasia i :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 kwie 2007, 20:14

Dzięki Aniu :ico_buziaczki_big:
ja na chwilkę u nas chrupki też Jaś je, ale daję mu kilka na dzień, dosłownie 3, żeby nie przesadzać, a wpiernicza je, aż miło, oczywiście wszystko brudne bo chrupki krótkie i szybko się kończą, a opcji przekładania jeszcze nie opanował :-D
MK ja trzymam kciuki, będzie ok :ico_haha_01:
Marittko dobrze, że czujesz się dobrze, psychicznie my Ci pomożemy :-D
idę spać razem z Jaśkiem, bo jak mnie ma czekać znowu taka noc jak dzisiaj to ja dziękuję, ciekawe czy mi się uda :ico_oczko:
szukam też krzesełka do karmienie, czy któraś ma drewniane, bo się tak zastanawiam, różnica w cenie jest znaaaaczna
i jeszcze jedno pytanie jak tam kolor oczów u Waszych dzieciaczków, bo u nas jeszcze się nie zmienił, może zostaną już Mu szaro-niebieskie????????
no pół roku temu powoli zbliżałam się do finału po 13 godzinach na porodówce :-D

Awatar użytkownika
Sosna
Trzy tysiące lat minęło...

16 kwie 2007, 20:18

Wszystkiego naj.... !!! dla Bartłomieja, Jana i Maksymiliana :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

ja daje flipsy, mała ma teraz tyle śliny, że szybko kawałeczki znikają :-)

Riterko, udanej nocki :ico_spanko: , ja dodatkowo mam męża w łożu (zwykle śpimy osobno) i dziś na pewno się nie wyśpię.... nie zboczone myśli.... mam b. lekki sen :(
Marittko, hormony szaleją, a na teścia zawsze można coś znaleźć :)
MK. trzymam kciuki :580:
Aneta, 6h nieźle, ja byłam na 3 spacerach :ico_puknij: hehe, w sumie też by było 6h
Kocico, nio szczena opada, jesteś jak wino .... (nie mówię o "patykiem pisane")

Awatar użytkownika
aaneta25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

16 kwie 2007, 20:40

Dałam dziś Mojemu Skarbusiowi flipsa i dosłownie drugiego mi prawie z ręki jadł tak mu posmakowały.Widać,że próbuje gryźć tymi swoimi 7 zębami.Dobry trening te chrupki.

Riterko---u nas Joachimek jak się urodził miał oczka ciemno granatowe potem mu pojaśniały i teraz ma po mężu niebieskie,ja mam szare.I napewno już mu się nie zmienią.

Joachim śpi..i ja idę się położyć.Po tych 6 godzinach na podwórku tak się dotleniłam,że padam z nadmiaru tlenu :-D A tak bez żartów to poprostu jestem zmęczona.

Awatar użytkownika
Sosna
Trzy tysiące lat minęło...

16 kwie 2007, 21:04

co do oczu, to Zuzia ma na razie w moim kolorze, a kolor ten jest niedookreślenia.... wielu próbowało :-D ... do dowodu podałam niebieskie, a co :P

Awatar użytkownika
Kocica_26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 kwie 2007, 21:06

Tak mi dzisiaj długo otwiera te strony na tik taku, że zapominam co miałam pisać :ico_noniewiem:

Mk, trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło ok :ico_oczko:

Aniu, w Jarosławcu latem byliśmy :-D Pyyyyyszne lody tam dawali, a w ciąży mogłam je tonami jeść :-D :-D :-D

Riterko i inne dziewczyny chcące dawać chrupki. Podobno są też takie fajne długaśne chrupeczki, które tak szybko nie znikają w tej malutkiej rączce :ico_haha_01:

Maritko trzymam kciuki za stan psychiczny :-D Jak się bedziesz wkur**iać to gadaj do nas my z chęcią posłuchamy i pocieszymy :-D Nasza ty kochana :ico_ciezarowka:

Sosna jak o tym winie przeczytałam to od razu o jabolu pomyslałam :ico_smiechbig:. Ale się nie gniewam, bo kiedyś namiętnie takie smakołyki próbowałam i tyż smakowało :-D :-D :-D

A w ogóle to gdzie jest Liv (pewnie w Ojczyźnie się byczy :ico_oczko: ), Kasiulka znów zniknęła, Asiapanda (pewnie biznesem zajęta :ico_olaboga: ), Gosia się odezwała i znów jej nie ma, Anetka też zaginęła :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: Kochane, gdzież Wy???? Tylko Ela usprawiedliwiona, bo u rodziców siedzi i neta nie ma :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

Achaaaaaa, a te oczy to u nas się jeszcze nie zmieniły. Hubcio ma szaro-niebieskie. Ja mam zielone lub zielono-szare a mój mąż..... nie wiem jakie :583: Jakieś takie pomieszane...chyba szare :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
mk22
maniakogadacz
maniakogadacz

16 kwie 2007, 21:18

hej,hej
Słuchajcie ale mówicie o tych testach z krwi czy tych testach co się na skórze robi? bo mnei nic lekarka nie mówiła że mogą wyjść błędnie. Dowiedzcie się proszę...
A tak w ogóle to wywołałam wilka z lasu bo pojawiła się pierwsza szpileczka:-) wystaje odrobinę dolna lewa 1.
Marittko kochana główka do góry, jak ci smutko zaglądaj albo pisz do nas:) a i konicznie daj znac jak tam po wizycie u lekarza no i na kiedy masz termin?:)

Awatar użytkownika
felicity001
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

16 kwie 2007, 21:21

U nas pogoda piekna - Ola juz zdrowiutka i tez co chwile na dworku jezdzi wozem - ze mna albo z babcia, albo z ciocia :-D Fajnie tu w Polsce = tyle rak do opieki nad Ola :ico_brawa_01:

Co do oczu - moja ma chyba po mnie = bo brazowe - aczkolwiek na starosc mi troche zzielenialy :ico_oczko: wiec az tak podobnych nie mamy...(ale w dowodzie mam piwne :ico_haha_01: )

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”