Hej
Dawnoooo mnie nie było
Widzę,że wątek przeniesiony na roczniaki
Witam nową koleżankę !!
Tak długo mnie nie było,bo trochę się u nas działo.
Nie wiem czy pamiętacie jak Wam pisałam,że jedną nóżkę Martyś źle stawia i w końcu postanowiłam się tym zająć,bo było coraz gorzej i prawie codziennie jeździłam do lekarzy,bo różne badania trzeba było zrobić i okazało się po prześwietleniu,że mała ma krzywą miednicę i asymetrię...
Ortopeda powiedział,że asymetria i napięcie mięśniowe, które miała jak była mniejsza nie zostały doleczone i przez to,że rehabilitantka przerwała rehabilitację ta miednica się wykrzywiła i jak Martyś chodziła to coraz bardziej się krzywiła.
Jeździłam do Krakowa na rehabilitację i do nas w mieście chodzę i już widać poprawę,bo plecki trzyma prościej i nie przewraca się cały czas na tą nóżkę ale jak biedna się nacierpi przy ćwiczeniach to masakra...
Teraz chodzimy już tylko raz w tygodniu na ćwiczenia i w domu codziennie muszę ją rozciągać,a na nóżkę po każdych ćwiczeniach ma zakładany plaster, żeby utrzymywał stópkę w odpowiedniej pozycji przy chodzeniu...
Za 2 tygodnie kontrola u ortopedy i zobaczymy co dalej.
Wystarczyło trochę dłużej z nią ćwiczyć jak była mała i nie było by żadnego problemu,a ta głupia ci*a mówiła mi,żebym nie wymyślała chorób dziecku ...
Poza tym dopatrzyli się na szyjce u Martysi jakiejś przepukliny,która powiększa się, więc mamy skierowanie do prokocimia do Krakowa
termin dopiero na 28 maj ale cała jestem w nerwach jak się to leczy itp
A u Karolci zakończyliśmy leczenie ząbków i za 2 miesiące tylko na kontrolę musimy jechać,a 25 czerwca wizyta u ortodonty w sprawie aparatu.
Chciałam jeszcze postawić zaległe
z okazji urodzin dziewczyn !!
No i ząbki nam idą hurtem,bo już ma 11 a 3 przebijają się
Może wieczorkiem uda mi się wkleić jakieś zdjęcia z urodzin i nie tylko