Awatar użytkownika
kasiaa1985
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 sie 2008, 21:44

Fajny pomysł z tym kładem :ico_brawa_01: już widzę Majke w akcji heh

Iwonko a z tym pilnowanem to zależy od nauczycielki, nie można uogólniać...sądzę że wraz z wiekiem dziecka mniej się go pilnuje. Majeczka to 2 latek zatem napewno Panie nie będą się obijały przy takich malutkich dzieciach... zresztą ja tym Panią współczuje, bo będą miały co robić- w 4-latkach ile jest płaczu a co dopiero w maluchach.
Zresztą na sali zazwyczaj jest i pomoc i sprzataczka no i dwie nauczycielki, zatem nie jest tak zle :-) a to że Majcia dostanie czyms w głowe to napewno nie raz i nie dwa- to jest nieuniknione, bo nawet jak jestes z nią sama w domu to wszystkiego nie upilnujesz a co opiero jak masz patrzec na 20 dzieci :-) Będzie dobrze, ważne ze Maja chce być w przedszkolu.

Julia już spi, ja też zaraz sie wybieram :-)

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sie 2008, 07:13

No niby masz racje Kasiu :-) tym bardziej, ze jak na razie to Maja tam rzadzi i co jakis czas kogos czyms walnie :ico_zly: jeszcze taki jeden chłopczyk, który jest o wiele bardziej niedobry, wrecz huligan... ale co sie dziwic jak rodzice tacy sami - przychodza tam oboje i rozmawiaja na całe przedszkole, oczywiscie przechwalając sie gdzie to oni nie pracują itd :ico_puknij: szkoda gadac... aha Piotrek nie dowierzał, ze Maja bije i popycha inne dzieci i wczoraj sie przekonał bo poszedł z nia do przedszkola :-D

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sie 2008, 07:53

Moja kolezanka z pracy wysyła od wrzesnia do żłobka swoją córeczkę, 17-miesieczną i ja sama sie martwie o ta małą bo ona jest taka grzeczniutka i niesmiala, na dodatek tyle młodsza od Mai wiec nie wiem jak ona sobie poradzi... szkoad mi tej dzieczynki

Awatar użytkownika
Natashka
Miss zgubnych kilogramków

26 sie 2008, 08:11

dziendoberek

Iwonko nie ma za co... :ico_haha_02:

moj czort dzis wstal o 6 i od rana znowoz kredki i kredki ja teraz z nim nie moge nic innego robic tylko malowac i rysowac..najlepiej jak tylko siedze i rysuje a on pozniej "koloruje"
zaczynam cos robic w domu a on biegnie i krzyczy ze mam mu dac reke i ciagnie mnie do stolika i do kredek :ico_haha_01: a ja nie lubie rysowac bo po pierwsze nie umiem a po drugie jakos nigdy nawet jak bylam mlodsza nie przepadalam za tym az tak i mi zostalo...no ale coz trzeba sie zmusic

ja na prawde bardzo bardzo zaluje ze to prywatne przedszkole_zlobek gdzie pracowala moja przyjaciolka zamykaja i robia z niego normalne panstwowe :ico_zly: juz mialam plana zostawiac tam na kilka godzinek dziennie Oskara a tu nic a w poblizu niczego takiego niestety nie mamy :ico_noniewiem:

Oskar uwielbia dzieci ale tez czasem jak juz jest z nimi to zaczyna zabierac zabawki, wyrywac...czesto wystarczy ze wytlumacze ale czasami nie....a w domu sie dzieli prawie zawsze :ico_noniewiem: w piaskwonicy juz tez bez problemu sie dzieli zabawkami ..

za niedlugo jak wypije kawke idziemy an sapcerek bo slonko swieci i trzeba wykorzystac ze nie pada... :ico_noniewiem:

Iwonko za ile tego quada kupilas??? bo tez chcielismy cos takiego kupic malemu ale na razie orientowalisdmy sie tylko na allegro i te co nam sie podobaly kosztowaly ok 500 zl :ico_puknij: a nie chcemy mlodemy takiego drogiego kupic bo wrzesien zabija nas z wydatkami, moja szkola 1700, ubezpieczenie i przeglad samochodu jednego, urodziny malego a gdzie reszta :ico_olaboga: no i teraz jeszcze musze liczyc te comiesieczne wizyty u ortodonty, co prawda zwykla wizyta 60 zl ale co jakis czas beda mi luk wymieniac i to juz 150 zl :ico_noniewiem: ach ach w totka chce wygrac i nic :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Gabrysiu Emilka na pwno super sobie poradzi w przedszkolu tym bardzoej ze jeszcze rok zostal i sie przez niego na pwno zmieni, usamodzielni sie jeszcze bardziej! zobaczysz bedzie dobrze i jej sie spodoba...
a moze tak wszystkie poslemy dzieci do Kasi :-D

Awatar użytkownika
Natashka

26 sie 2008, 08:28

u nas ostatnio caly czas byla beznajdziejna pogda, az deprechy jesiennej prawie mozan bylo juz szujkac po katach :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

oby jeszcze chociaz ten wrzesien troche sie rozpogodzil...
jakos nie wyobrazam siobie zimy i jesieni...juz na sama mysl lapie dola :ico_haha_01:
chyab musze sie wyprowadzic w jakis cieplejszy klimat :ico_haha_01:

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sie 2008, 12:48

natalia, ten kładzik kosztował 170zł i jak Maja wcisnie guzik to jedzie sam... nie trzeba kupowac baterii bo w komplecie jest ładowarka i sie ładuje jak telefon czy laptop...

Awatar użytkownika
Natashka

26 sie 2008, 13:23

a moglabys zrobic jego zdjecie?? i jak mozesz napisac gdzie go kupilas? bo moze u nas bedzie taki sam sklep :ico_haha_01:

ja widzialam tylko takie pojazdy w ktorych trzeba bylo wciskac pedal gazu aby jechaly i wlsnie o takim myslalam dla Oskiego... z 5 miesiecy temu siedzial na takim na placu zabaw i prawie juz siegal do tego pedalu wiec teraz by juz zapewne dal rade bez problemu..ale wciaz jeszcze nie wiem

ja juz ogatrnelam wszystko, cala chatke i 2 lazienki,pranko drugie sie suszy, rano wypralam maskotki malego, wszystkie ktore nie graja :ico_haha_01: ...zostaly mi kurze u mnie i prasowanie ktore na jutro sobie chyba zostawie , obiad skonczony...odpoczynek mi sie nalezy a co!!! :ico_haha_01: tymbardziej ze maly jeszcze spi...pewnie z 30 minut pospi jeszcze..zasnal o 11 po spacerku...

dobrze ze z rana ruszylismy na dwor bo teraz slonce zniknelo i znowu pochmurno, ale licze ze po obiedzie pogoda bedzie jeszcze taka ze damy rade wyjsc

Gabrysiu trzymam kciuki za pogode, obyscie mialy jak napiekniejsza

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sie 2008, 13:43

Natalia, wieczorem wrzuce fotke :-) a ile Ty juz dzis zrobilas :ico_szoking: ja zaliczylam 3-godzinne spotkanie w pracy, potem jeszcze jedno krótkie, teraz musze jeszcze cos napisac a w domu obiad do zrobienia - dzis piers z kurczaka, ziemniaczki i marcheweczka z groszkiem :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Natashka

26 sie 2008, 13:49

ale to akurat moja praca Iwonko hehe..ty masz prace po za domem ja niestety tylko w domu na etacie :ico_oczko: wiec trzeba cos robic by nie zwariowac

dlatego tez ide scierac te kurze...a potem musze zrobic wzor naszych faktur na kompie... :ico_noniewiem: i zaniose do ksiegowej czy ma jakies obiekcje,dzieki Bogu ksiegowa specjalnie wzielismy taka blisko domu :ico_haha_01:

Czort spi ..chyba dociagne do 3 godzin :ico_oczko:

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sie 2008, 13:54

Natalia, Ty taka porządnisia, gdybym weszła do mojego mieszkania to padłabys na zawał :-D ja myje podłogi raz w tygodniu podobnie ( tzn co drugi tydzien ja bo podzililismy sie z P. ze jedno myje w jednym tygodniu a drugie w drugim) jak scieranie kurzy :ico_wstydzioch:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”