To zalezy jak na chwile obecna sie czujesz, ja na 2 tygodnie przed porodem bym nie szła. My bylismy zaproszeni z moim M. na slub i wesele 27 sierpnia tego roku i poszlismy tylko na slub. Z racj że ja popuchnieta jestem, sierpień był bardzo goracy, i co ja będę z takim bębnem robila. Chyba tylko siedziała i jadła bo tańce musiałabym sobie odpuścić. Ponadto wesele to wydatek nie mały. Kasa do koperty ok500zł fryzjer, jakas kosmetyczka, kupic sukienkę, kwiaty dla Pani mlodej. Itd. my mamy dośc wydatkow na chwile obecna a 1000zł sie przyda.Dziewczyny proszę o radę. Mamy zaproszenie na Ślub i wesele na 1 października. Problem w tym, że to dość daleko ok. 2 godz. w jedną stronę, no i to jest 2 tygodnie przed moim terminem. Musimy potwierdzić już obecność i nie wiem co zrobić, zdecydować się czy odmówić. Boję się, że będę już zmęczona, albo zacznę tam rodzić . Dodatkowo niezręcznie jest, gdyż to ślub szefa mojego R. i jemu bardzo zależy na obecności.
Może idzcie tylko na ślub kupicie jakis prezent i tyle, bo 2 tyg przed porodem to spore ryzyko jak dla mnie. Tym bardziej daleko od domu.