Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

17 maja 2010, 11:15

K pojechał z papierami do żłobka, a ja gotuje zupke dla chłopaków.
Maks zasnął na podłodze :ico_brawa_01: a Olek bach bach w kompa z mamą robi :-D
Niki znowu temp ide jej podać nurofen
bidulka!!
Magda33, ty dzielna jesteś już 3 tydzień :ico_brawa_01: ale to leci!!! Ja też zaraz do pracy i nie będe mieć tyle czasu dla chłopaków, ale wiem że się przyzwyczaimy!!!

[ Dodano: 2010-05-17, 11:16 ]
Magda33, podaj przepis na pizze, bo jak była pyszna to ja też chce!! Mam ten od Wioli ale może coś pokombinuje!!!

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

17 maja 2010, 11:30

Magda33, podaj przepis na pizze, bo jak była pyszna to ja też chce!!
Madziu, ja robiłam wg przepisu z bloga matikasi, ale już wklejam :-D pizza

Składniki:
40 dag mąki
2 dag drożdży
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki oliwy
1 szklanka ciepłej wody
dodatki
żółty ser
sos pomidorowy lub ketchup
bazylia
oregano

Drożdże przełożyć do garnuszka,łyżkę mąki, 3 łyżki ciepłej wody, wymieszać. Mąkę wsypać do miski, dodać sól. Gdy drożdże się rozpuszczą wlać je do mąki, dolać wodę i oliwę. Wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy podrośnie rozwałkować lekko podsypując mąką. Palcami ukształtować trochę wyższe brzegi. Placek ponakłuwać widelcem. Pizzę wyłożyć na wysmarowaną olejem blachę, zostawić na 10 minut, aby lekko podrosło. Układać dowolne składniki. Piec ok 25 minut w 200 stopniach

[ Dodano: 2010-05-17, 11:31 ]
już 3 tydzień ale to leci!!!
oj leci niesamowicie szybko, sama jestem zaskoczona, bo myślałam, że bez Zosienki, to czas będzie mi się dłuzył, a tu taka niespodzianka :-D

[ Dodano: 2010-05-17, 12:29 ]
ale tu dzisiaj cisza :ico_placzek:

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

17 maja 2010, 13:43

juz jestem i ja :)
oblatałam sie rano po miescie - byłam w wulkanizacji naprawić koło od wózka, dziwnie sie na mnie patrzyli :ico_haha_01: 5 zł :)
dorobiłam kluczyk do auta - 100 zł :/ a dlatego że mam z jakims immobilajzerem czy jak to sie tam zwie czy pisze...
pizza mmm chyba zrobie w sobote :) dostałam prodiż (czy prodziż jak kto woli ;-) ) od babci - stary ale działa, zastąpi mi piekarnik :)
pozniej zrobie może olisi fotki w huśtawce to wam prześle...
a w sumie to nie, bo nie zabrałam dziś ze sobą kabla od lapka - zepsuła mi sie końcówka, musze kupić nową i przelutować, ale dopiero jutro a bateria juz prawie pusta :ico_noniewiem: no chyba że coś pokombinuje i zrobie prowizore na wieczór... (chociaż na tej prowizorce to juz rok lece, ale zawsze piotrek robił, no ale moze i mnie sie uda, a jutro wkoncu musze zrobic z tym porządek) kolejne 10 zł no ale nie 50 :ico_noniewiem: co kupujecie maluchom na dzien dziecka? ja nie mam pomysłu :(
i czy bedzie przegięcie jesli do tego celu użyje pieniędzy Oliwki z bożego narodzenia? spłukałam sie całkiem :(

Awatar użytkownika
wiolaw
Trzy tysiące lat minęło...

17 maja 2010, 14:00

witam

jestem już obrobiona , teraz kawkę piję a Loluś śpi na mnie :ico_oczko:

magduś81, ciasto w mojej pizzy jest miękkie i średnie , mnie bardzo smakuje i reszcie też smakowało :ico_oczko:

tylko wiesz nie wiem czy nie zapomniałam dopisać 2 łyżek oleju :ico_haha_02:

magdy przepis jest bardziej pracochlonny , bo trzeba wałkować i czekać aż wyrośnie , ja czekam tylko na drożdze w mleku żeby wyrosły a reszta to wymieszać , na blaszkę , farsz i do piekarnika na okolo 30 min

Magda33, dobrze że Zosienka przyzwyczai się do rozstań z tobą to w żłobku już nie będzie jej tak ciężko , a widzisz sama jak czas leci :ico_haha_02:
niech już się cieplo robi, to przynajmniej te nasze dzieciaczki nie będą tak chorować
ja to wogóle nie czuję że to wiosna ,
a za dwa tyg mam komunię Ali i planuję na dworze i jak narazie to czarno to widzę :ico_placzek:
wiolaw, no to wesoły wieczór był
oj wesoły , ale u nas to taki dom otwarty i tyle ludzi to norma i nie ma dnia żeby nikogo nie było , a już jak ciepło jest to grile na kolację to norma ,
wogóle podwórko pelne dzieci jest :ico_oczko:
a Loluś jest bardzo towarzyski , zresztą i w domu i w salonie ciągle są ludzie :ico_haha_02:
Niki znowu temp ide jej podać nurofen i kolejne smarowanie buzki zrobić
biedna Nikusia , zdrówka życzę

a co do bigottki to racja że o nas zapomniała :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2010-05-17, 14:06 ]
czy bedzie przegięcie jesli do tego celu użyje pieniędzy Oliwki z bożego narodzenia? spłukałam sie całkiem
myślę że nie , przecież to dla niej :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Magda33

17 maja 2010, 14:07

ja czekam tylko na drożdze w mleku żeby wyrosły a reszta to wymieszać , na blaszkę , farsz i do piekarnika na okolo 30 min
to następnym razem robię Twoją pizzę :-D
jak narazie to czarno to widzę
miejmy nadzieję, ze do tej pory się rozpogodzi :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2010-05-17, 14:08 ]
czy bedzie przegięcie jesli do tego celu użyje pieniędzy Oliwki z bożego narodzenia? spłukałam sie całkiem
to i tak pieniążki przeznaczone dla Oliwci, wiec nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia :-)

Awatar użytkownika
wiolaw

17 maja 2010, 14:21

Magda33, widzę że już na dobre jesteś ogarnięta w pracy , bo coraz więcej czasu na foruka masz :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Magda33

17 maja 2010, 14:38

już na dobre jesteś ogarnięta w pracy , bo coraz więcej czasu na foruka masz
to prawda :-D

Awatar użytkownika
matikasia

17 maja 2010, 15:36

Witam się. Już po 15, a ja dopiero usiadłam. Jak T jest w pracy to już od rana forum, oglądanie ulotek co w sklepach, a dziś nic:) ale po 10 poszliśmy na miasto, rynek, biedronka, poczta, lody. Wróciliśmy o 14. Nie kupiliśmy tej zjeżdżalni bo malutka jest. Ja jeszcze może być kupiła, bo Milcia by miała, ale T się uparł, że w wakacje zrobi lepszą, wiekszą. No zobaczymy co będzie z obietni.

Co do prezentów na dzień dziecka, to Mati dostał już dziś ogromną wywrotkę do piaskownicy i tam jest wiaderko, łopatka, konewka, a Milence nie wiem co kupię. Może po prostu zapas słoiczków.

Pizza Mikusi jest na blogu, ale już widziałam, że i tu wklejona. Super :ico_brawa_01:

Isia u nas też słabo z kasą i wszystko co trzeba Milence kupowałam jej z kasy z chrzcin. W końcu to na nią.

Edulita oby Niki szybko wyzdrowiała. Precz choroby.

U nas dziś już ładnie i słonecznie. Mati biega przed domem z kolegami. Milenka na kocyku, ale jeszcze też wyjdziemy. Na razie kuchnię muszę ogarnąć.

Wiolaw to u was faktycznie pełna chata ciągle. 20 osób :ico_olaboga: to jak komunia :ico_haha_01:

Do nas też dziś znajomi przyjdą, ale tak 17-18. Poznaliśmy ich na osiedlu tydzień temu, ale bardzo fajni są.

Magduś
Ty to masz wesoło. Jeden śpi, jeden bryka:)
:ico_brawa_01: za gadanie

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

17 maja 2010, 17:25

dzieki dziewczyny, chyba uzyje jej kasy i kupie jej jakąś fajną zabawke
a wogóle chodze dzis wkur... na maksa, najpierw zasilacz do lapa (jakos se zrobiłam, moze do jutra pochodzi), potem sie okazało ze kluczyk nie pasuje :ico_zly: niby sie kręci ale tylko ciut ciut, jakis szczegół pewnie nie dorobiony :ico_zly: potem zgubiłam portfel - znalazł sie w mamy aucie a na koniec oli była taka marudna a ja musiałam węgla przyniesc, wiec spaliłam tyle drewna że hej - co by mi w piecu nie zagasło.... no ale przyniesione, w domu cieplutko, pranie powieszone, tylko zmywać mi sie nie chce :ico_noniewiem:
a pisałam do bigottki ostatnio - nie odpisała mi

magduś81 co to za zabawke chłopcy mieli ostatnio na fotce - chce coś podobnego kupic....

[ Dodano: 2010-05-17, 17:37 ]
znalazłam - dziewczyny który najfajnieszy http://www.allegro.pl/item1028192705_st ... iecka.html http://www.allegro.pl/item1028233840_li ... kubus.html http://www.allegro.pl/item1028309078_si ... k_4w1.html ?

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 maja 2010, 19:03

dziewczyny wpada z oferta :-D

Wiko dostal na roczek fontanne playskool a mamy identyczna juz wiec wystawiam na allegro - jakby któras byla zainteresowana to daje link - wystawilam 30 zl taniej :-D - nówka nie otwierana

http://www.allegro.pl/ite...skool_nowa.html

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”