Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

03 gru 2009, 17:11

Powiedzcie mi babeczki, czy to mleko dostanie się bez recepty?
- tak,ale wowczas jest drozsze,a jak dostaniesz recepte od pediatry,to jedno wyjdzie ok 9-10 zl.My tak bralismy dla Andrzejka.

Edulita - przykro mi z powodu dziewczynek.oby katar szybko minal i Idka wyzdrowiala :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

03 gru 2009, 17:25

Magda33, teoretycznie nie można, bo jest tylko na receptę ale można się umówić w aptece, ze receptę dostarczy sie w późniejszym terminie ale wtedy trzeba zapłacic pełną cenę. A jak się bierze receptę od lekarza to ttrze zwrócic uwagę żeby lekarz zaznaczył an recepcie "P" (przewlekłe) bo inaczej trzeba płacić pełną cenę (u mnie 22zł)

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

03 gru 2009, 18:02

dziękuję dziewczyny za info, mam nadzieję, że się uda kupić bez recepty.

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

03 gru 2009, 22:26

Czesc kochane moje :-)
dzisiaj nie dałamrady wejśc nawet na chwilke ale to dlatego że chłopaki ciągle chciały się bawić :ico_brawa_01: super było!!!

Jutro doczytam co tam u was a dzisiaj wpadłam się tylko przywitać i ide spać!!!
Magda33, koniecznie załatw sobie recepte ale już nie podawaj ZOsi tego mleka bo będzie coraz gorzej z tym uczuleniem. Ale nie dziw się jak ZOsi mimo wszytsko będzie wychodzić to uczulenie bo organizm będzie usuwał to mleko. Moim chłopakom zeszło dopiero po 3 tygodniach całkowicie.
Mleko Bebilon Pepti kostuje 22.30zł za puszke a na recepte połowe ceny.
No i niestety Zosia będzie się musiała przyzwyczaić do tego mleko bo jest specyficzne. U nas na początku był problem ale teraz jest już bardzo dobrze i chętnie jedzą :ico_brawa_01:

Uciekam spać buziaczki!!!

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

03 gru 2009, 22:34

hmm ciekawe, ze piszecie, ze można je kupić bez recepty bo u nas absolutnie nie można. Mój kuba już 2 lata pije bebilon pepti i parę razy zapomniałam wcześniej załatwic recepty i w żadnej aptece nie chcieli mi go sprzedać bez recepty. W jednej tylko załatwiam sobie, ze doniosę za kilka dni. A ceny mleka są rózne , bo droższe jest na zwykłą receptę, a połowe tańsze na refundowaną. Możliwe zeby takie różnice były?

Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

03 gru 2009, 22:46

My kupujemy nutramigen i też bez recepty się nie da choć wcześniej sprzedawali :ico_noniewiem: ale ostatnio dostaliśmy recepte bez P i zapłaciłam normalną cene :ico_zly: teraz już pilnuje aby było zaznaczone że przewlekle
Ida narazie spokojnie zobaczymy tak się boje jak tylko zapłaczeże z powrotem wyjdzie na wierzch :ico_noniewiem: a Nikoli temp nie spada poniżej 38 :ico_chory: ciekawe jak noc nam minie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Magda33

03 gru 2009, 23:20

Magduś81 Piotr bez probemu kupił Bebilon Pepti bez recepty, zapłacił 22,23 pln, ale jutro umówię się do pediatry i poproszę o receptę. Akurat jutro będę z małą na USG bioderek w Enel Med, a do pediatry też tam chcę się umówić, więc wszystko za jednym zamachem. Bebilon Comfort odstawiłam i już podajemy Pepti - Zosi smakuje - szybko i bez problemu wypiła 90 ml :ico_brawa_01: wie, że to dla jej dobra :ico_oczko: i o dziwo usnęła po nim szybciutko :-D
Madziu, w tym tygodnu to chyba nici ze spacerku :ico_noniewiem:

Edulita to trzymam kciuki żeby Idzie przepuklinka nie wychodziła żeby minęła gorączka Nikoli.

Zosia coraz częściej się do nas uśmiecha :ico_brawa_01: , a jutro dostanie ode mnie z frmy swoją pierwszą paczkę mikołajkową...a wszystkie słodycze zje tatuś, bo Zosia za mała, a ja nie mogę, bo karmię piersią, trochę, ale zawsze coś :ico_oczko:
Idę spać dopóki Zosia śpi. Trzeba korzystać z takich chwil. Dobranoc.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

04 gru 2009, 00:30

Magda33, widze,ze Zoska bez problemu wypila,ale gdyby kiedys marudzila,to ja troszke slodzilam to mleczko glukoza i maly dawal sie oszukac i pil :ico_oczko: A pozniej bedzie juz latwiej,bo bedziesz mogla dodac kaszke i tez smak bedzie lepszy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-12-03, 23:31 ]
edulita, zycze spokojnej nocki :ico_sorki:

Awatar użytkownika
mikusia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

04 gru 2009, 09:36

Witajcie
jakoes niemoge sie tutaj do was wbic :-D czytam was codziennie i czekam na dobry moment chyba

unas z piersiami juz troszke lepiej fakt dzis w nocy byl ostatni antybiotyk i juz sie boje troszke zeby to zapalenie nie wrocilo :ico_placzek: bo 4 zapalenia nieprzezyje :ico_noniewiem:
i mam wizyte w poniedzialek u gina chce go poprosic o tabletki na zasuszenie pokarmu chociaz niechce z nich skorzystac ale lekarz idzie na 2 tyg na urlop a boje sie ze znow to wroci a psychicznie po tamtych zapaleniach jestem wykonczona i niechce sie tulac potem po szpitalach zeby mi z łaska cos wystawili :ico_nienie:

wiem ze karmienie jest najlepsze ale ja juz niemam sily sie meczyc teraz bralam juz drugi raz antybiotyk i bylo oki ale wcoaz niemoge brac tabletek
takze chcialabym zuzie karmic chociaz do 6 miesiaca ale co ma byc to bedzie
poki co niepoddalam sie ale psychika siada niestety :ico_placzek: :ico_placzek:

corketarsza tez wykarmilam na butli i jest zdrowa i nawet ma teraz w wieku 6 lat lekka nadwage :ico_szoking: bo ma 120cm wzrostu i 25kg wagi :ico_szoking:

byla wczoraj unas peilegniarka srodowiskowa zrobila wywiad
zadawala pytania wazne ze mamy jzu z glowy

no i musimy odstawic kosmetyki Nivea bo malutka uczulaja
najpierw miala wysypke podejrzenia o tradzik niemowlecy,potem uczulenie na nabial odstawilam wszystko z jedzienia,wkoncu w niczym malutkiej niekapalam iw szystko jej zeszlo
bylsimy nawet wporadni dermatologicznej i lekarka powiedziala ze dzieci do 2 miesiecy maja prawo miec sucha skore i wysypke ze dopiero po 2 miesiacach zycia skorka dziecka dochodzi do siebie
no i przez ostatnie dwa dni po kapieli wyprubowalam znow ta oliwke i znow ma krostki na glowce i na buzce
takze odstawiamy Nivea nawet ta pielegniarka powiedziala ze Nivea uczulaja bo sa perfumowane choc napisane ze hypoalergiczne
no i chyba kupimy kolekcje Oilatum :ico_noniewiem:

edulita, zycze zdrowka dla coreczek oby szybko sie uwas unormowalo i zeby wiecej chorobsk juz nieprzyplatalo sie :ico_brawa_01: :ico_oczko:

Magda33, super ze mleczko Zosi smakuje to najwazniejsze
i afjnie ze macie paczki dla dzieci w pracy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

wlasnie mialam pytac od kiedy mozna dziecko wkladac do lezaczka?
bo tu ostatnio byl taki temat a nie bardzo wiem

moja Zuzia tez juz puszcza malutkie usmieszki
Wiki jest przeszczesliwa z siostrzyczki i wszystkim opowiada jaka jest grzeczna Zuzia i ze sie nia opiekuje
bardzo mnie to cieszy

ide zjesc sniadanko

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

04 gru 2009, 10:12

mikusia1, ja juz wkładam ale na chwileczkę - jak muszę zęby umyc albo obiad zjeść. Ale mój nie lubi, drań malutki. Dobrze, ze chociaż na kanapie obok mnie choć chwilę poleży.

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”