Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2010, 08:59

witajcie kochane :-)

jagódka a po urodzeniu w szpitalu jak ortopeda badał to wszystko było ok? czy tez msuieliscie pieluszkować? bo nam w spzitalu profilkatycznie kazali, ze niby jakiś mały luzik na jednym bioderku, ale ortopeda na usg potem absolutnie nic nie stwierdził. Ale teraz sie troszkę pomęczycie a potem bioderka bedą jak ta lala :ico_brawa_01:

a u nas na szczepienie po gruźlicy nawet uwgao nie zwracali :ico_noniewiem: chociaż Tymkowi nic sie z nią nie działo z abardzo -Jadze się brzydko goiła, mocno ropiała. ale też nie było to przeciwskazaniemd os zczepienia. zresztą - wszytsko od lekarza zależy, ajkiego ma hopla akurat :ico_oczko:

ja właśnie wczoraj zakupiłam dady pieluszki i od rana testujemy :ico_haha_01:

quanchita a najważniejsze, ze Malutka zdrowa, waga na tym etapie moze szybko sie zmienić a pozat ym - taka moze być juz jej uroda - szczupła modelka z niej wyrosnie :ico_brawa_01:

zborra miałam sie pytać - jak Ty ważysz Młodego na wadze łazienkowej? :ico_noniewiem: przecież ani połozyć bo się nie zmieści ani posadzić :ico_noniewiem: ja wczoraj weszłam sama a potemz tymkiem - różnica była 5,9 kg, ale taka waga łazienkowa nawet elektroniczna jednak ma 0,5 kg błedu w tolerancji :-)

a jakie plany na dzis kochane? ja domówkę robię, bo osttani tydzień jestem tu gosciem :-) musze poograniać, część już za mną, potem obiadek, po jagę i na popołudniowy spacerek :-) [/b]

[ Dodano: 2010-04-29, 09:08 ]
haha - zdjecie sprzed chwili - Tymek z pełna koncentracją i całą paletą min - skupiał się na swoich paluszkach :-D jakby liczył :-D

Obrazek

[ Dodano: 2010-04-29, 09:14 ]
ale super suwaczki sie moim dzieciakom zgrały :ico_brawa_01: Tymek ma same 2 a Jaga 3 :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2010, 09:27

eve.ok, każdy co ją badał to mowil ze ok
zresztą ortopeda tez nie straszyl ale cos jest więc trzeba pieluszkować i juz

po wizycie w poradni audiologicznej wszystko ok

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2010, 09:51

jejuś...co to jest poradnia audiologiczna? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

29 kwie 2010, 09:52

ja wczoraj weszłam sama a potemz tymkiem - różnica była 5,9 kg, ale taka waga łazienkowa nawet elektroniczna jednak ma 0,5 kg błedu w tolerancji :-)
eve ja też tak robię! I błędu raczej nie ma bo przed wizytą u lekarza ważyłam Jolkę i wyszło 4500 a w przychodni 4550 więc różnica niewielka.
Zresztą sprawdzałam naszą wagę na torebce cukru... idealny 1,0 kg

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 kwie 2010, 10:21

jejuś...co to jest poradnia audiologiczna?
badają słuch

[ Dodano: 2010-04-29, 10:22 ]
Qanchita ja też jeszcze pieluchy 2 używam,ale mam już zakupione zapas 3

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2010, 10:31

to u was tak rutynowo słuch badają? :ico_noniewiem: u nas tylko w szpitalu i wsio :ico_noniewiem:

quanchita no to na przyszły raz zweryfikuję swoją wagę i zważe na niej naszą metoda Młodego przed wizytą u lekarza :-)

a u nas dzisiaj odmiana o 180 st :-) Tymek chrapie, ze hej - i to w dzień :ico_haha_01: zdążyłam łazienkę wypucować, strerte prania obrobić, kawusię wypić a on grzecznie przez sen się uśmeicha :ico_haha_01:
lecę łepek zmyć :-)

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2010, 11:13

hej!
eve.ok, fajny smyk!!!
no ja go kładę....a jak się za mocno rusza to ważę się z nim i mi raczej dobrze waży
Qanchita, toś miała nockę....pewnie dziś też będziesz miała zawirowania z piersiami. czy zjadła wszystko???
i udanych zakupów!!!!! oby się coś fajnego udało zdobyć!
jagodka24, cieszę się, że wszystko gra!

plany miałam -spacerowe
ale książę coś chyba się nie dojadł i zaraz muszę go dopełnić i wtedy zmykamy na dwór bo się duszę w domu
nocka taka se...mały się zakrztusił, apotem wpadł w histerię i musiałam godzinę podchody do karmienia robić....fak, fak, fak...
a teraz przemawia coś zawzięcie do miśków w huśtawce...
spadam, zajrzę wieczorem
przyjemności!

a! pieluchy koniecznie muszę 4kupić, bo w nocy 2razy się przesikał znów :ico_zly:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2010, 13:11

mała miala dodatkowo badane bo mialam opryszcze w ciazy i zapalenie ucha

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

29 kwie 2010, 16:28

Zakupy nieudane :ico_noniewiem:
Mała cały czas marudziła, nie mogłam się skupić na ciuchach. :ico_noniewiem: Przymierzyłam dwie spódnice ale albo źle się układała na moim sflaczałym brzuchu fason nie ten :ico_zly: Czasami się po prostu nienawidze:/
Bluzkę sobie kupiłam zapinaną i też już nie jestem zadowolona bo żeby cycki zmieścić musiałam wziąć rozm. 44 i jest mi w ramionach za szeroka :ico_zly: Wyglądam jak sierota :ico_puknij:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2010, 20:11

Qanchita, :ico_pocieszyciel: przykro mi...
najczęściej tak jest...jak człowiek chce i musi coś kupić, to nonono wychodzi...
a na brzuszek kup sobie pas poporodowy! super ściśne i człowiek w obcisłej bluzce wygląda fajnie! polecam...

jak dzionek minął laski? u nas pięknie, bo na powietrzu ciągle...
tylko po kąpieli młody znów się krztusił i wył...ale w końcu coś tam zjadł i śpi
matko, tylko ja za nerwowwa jestem i się zaraz wkurzam jak on tak robi...bez sensu...

przede mną teraz prasowanie...ale muszę to szybko zrobić i iść wreszcie do łóżka....
dobranoc

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”