Awatar użytkownika
megi5566
Trzy tysiące lat minęło...

17 maja 2009, 10:56

Czesc Dziewczynki :ico_kawa: :ico_kawa:
Ja jak zwykle po nieprzespanej nocy :ico_sorki: z kotem sie bawilam z godzinke, szczescliwy jak nic, ze ktos sie nim interesuje o 3 rano :-P

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 maja 2009, 13:07

Cześć dziewczynki, ja juz po szkole, o mało nie zemdlałam w sali, duszno, ja bez śniadania i aż mnie potem oblało, ciemno przed oczami, dyrka chciała po karetke dzwonic, przesiedziałam jedna godzine przy oknie z batonikiem w ręce i wypuściła mnie do domu i kazała po Przemka zadzwonić :ico_oczko:

teraz już ok, idziemy na grilla na obiadek, zrobiłam suróweczkę, posiedzimy na świeżym powietrzu
Cos mnie ostatnio zaczelo niepokoić ale myślałam, że to jednorazowa przypadlosc, niestety znow w nocy mnie to dzisiaj dopadło :ico_zly: CZY WY TEZ CZUJECIE JAK ŚPICIE BÓL W BIODRACH, w górnej czesci uda-łączniea z pośladkiem ;-d- JAKBY SKURCZ?????? czy to moze byc efekt uboczny np poszerzania się miednicy, czy to poprostu skurcze w dosc nietypowym miejscu? Bol jest taki że normalnie się budzę i nie mogę się obrócic z boku na bok- i jak zwykle budze mojego meza ze nie mogę spac :-D
mam to samo od jakiegoś miesiaca, tyle ze mnie to łapie nawet podczas spaceru, mam wrazenie "poluzowanego stawu" bo czasem mi cos przeskoczy i iść dalej nie moge

najgorzej jest w nocy, nie mogę lezeć na plecach wogóle, bo już potem z bólu ruszyć sie nie moge, musze lezec na którymś boku, nie mam problemu tylko z siedzeniem

moja ginka dała mi skierowanie do ortopedy bo twierdzi ze to dużo za wczesnie na rozejscie się miednicy, no i ten ból kosci ogonowej ją niepokoi, podejrzewa ze u mnie to moze być wada kręgosłupa na dolnym odcinku

pozwoliła mi chodzić częściej na basen, zeby odciazyć ten kręgosłup i rzeczywiscie pomogło, czuje ten ból coraz rzadziej i lepiej śpię po basenie

Katka bede sie rozgladać za pieskiem, dałam znac teściowej ona tam mieszka bardzo blisko :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-05-17, 13:08 ]
oczywiscie stawiam ogromne lody z truskawami za 100-dniówkę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 maja 2009, 13:21

ogromne lody z truskawami za 100-dniówkę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
mmm, ja się piszę jak najbardziej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: mi jeszcze tylko dwa tygodnie zostały :-D

Awatar użytkownika
sierpniówka
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

17 maja 2009, 18:13

powiem wam szczerze babeczki, że wczoraj miałam stracha... bo małego nie czułam, rano latalam to rynek, zakupy pozniej obiad... ale po obiaku polozylam sie jak zwykle i czekałam.... czekałam ... czekałam i nic :( pozniej dopchalam się serkiem straciatella... żeby mlodego pobudzic ... nic... minely 2 h a ja nic nie czuję... mowie do meza by przyniosl mi loda... mysle slodkie, zacznie kopac.. nic ... Mąż ucho przystawial i mowi ze kopie a ja tego nie czułam!!! byl naprawde malo aktywny!!
Na szczescie dzis wrocilo wszystko do normy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
betina
4000 - letni staruszek

17 maja 2009, 18:32

michal nie kopie od 3 dni dziwnie sie czuje brzuch ciagle twardy jutro ide do lekarza

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 maja 2009, 06:14

czesć laseczki :-D witam sie ze śniadankiem

wstałam godzinę temu, wziełam prysznic, Przemka wyprawiłam na delegacje
a teraz jem śniadanko
za godzine przyjedzie po mnie koleżanka, bedziemy załatwiać pare spraw w Bytomiu

sierpniówka, betina, coś wasze szkarabki lubia Was denerwować, ech moja Amelcia jest baaardzo aktywna, skacze w brzuszku przynajmniej 5 razy na godzinę, czuję ją od rana do wieczora i nie wyobrażam sobie nie czuć juz tych kopniaczków, bedzie mi tego brakowało po porodzie

wczoraj na grillu zrobiliśmy sobie strzelnicę, strzelaliśmy do tarczy z punktami
ja zajełam 3 miejsce :ico_brawa_01: a Przemcio 2 :ico_nienie:

Awatar użytkownika
betina
4000 - letni staruszek

18 maja 2009, 07:45

witajcie
nie pisalam wczesniej o tych kopniakach bo nie chcialam sie stresowac ciagle wmawialam sobie ze pewnie Michalek spi i tez probowalam z lodami,czekolada i milionem innych rzeczy i nic -sadze ze zdarzenie u lipcowek sprawilo ze zaczelam sie bac i denerwowac a to przeciez takze zle na dziecko wplywa
wieczorem ogladalam z K film i poczulam nie kopniaka a ruchy delikatne ale byly i az ze szczescia lzy mi polecialy
tak czy inaczej wybieram sie do gina po raz ostatni do tego starego niech mi puls zbada chociaz bede spokojniejsza i powiem mu wprost ze chce skierowanie na usg z nf bo nigdy nie mialam a mi sie nalezy musze zaczac dbac sama o swoje prawa

[ Dodano: 2009-05-18, 07:47 ]
ps.dzisiaj wkraczamy w 3 trymestr :ico_brawa_01:
uslysze serduszko Michalka i bede miala 2 powody do swietowania-musze zaliczyc w centrum jakies pyszne lody :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 maja 2009, 08:14

Ja te się melduję z olejnym tygodniem :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
Beata_Tychy
Wodzu
Wodzu

18 maja 2009, 08:49

dobryyyyyyyyyyyyyyyyyy
ja tylko :ico_kawa: i jeszcze poleze w wyrku

Wczoraj byłam na Aniły i Demony-fajne super extra--wysiedziec dla nas w kinie bylo straszne mlody sie wiercil skakal mnie plecy bolaly, no normalnie owsiki mialam :)
a co do filmu to kumpela co z nami byla a czytala wszystko odnego i po Kodzie Leonarda zawiedzina na maxa byla
to tym razem szok ale mowi ze niespodziewala sie zetak fajnie to wyjdzie
wiec polecam :)

wracam na sniadanko do wyrka musze T. pogonić ze my juz glodni
T. dzis na 11 idzie do pracy wiec jeszcze zakupy mi zalatwi z rana
leceeecee bede jak mojego wygon ie do roboty :P

[ Dodano: 2009-05-18, 08:49 ]
Renia0601, betina, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

za kolejne okienka i trymestry

Awatar użytkownika
sierpniówka
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

18 maja 2009, 10:49

dzien doberek, wlasnie zjadłam i popijam herbatkę :)
betina, Renia0601, brawka za kolejny tydzień :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: W sumie już niewiele zostało prawda?:) A ja coraz barzdiej boję się tego jak to bedzie ... a o porodzie nie wspomne ..
wczoraj jak się kąpałam to moiwlam misiowi, ze jak zemdleje z bólu- na to on mi to cię ocucą :-D faktycznie :ico_haha_01: facet mnie pocieszył:)

betina, idz idz do lekrza, ja wiem , ze jak przez 2 dni nie naliczysz w ciagu dnia 10 ruchow dziecka to powinno się podjechac do lekarza... nawet mam taka tabelkę, gdzie powinnam zaznaczac do której godizny kazdego dnia poczułam 10 ruchów :-)

Beata_Tychy, my chcielismy w sobote isc na Anioły i Demony, ale tyle ludziów było, że skorzystamy z promocji SRODY W ORANGE i pojdziemy w srode o połowę taniej :D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”