Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

04 lip 2008, 18:24

Hej dziewczyny
jutro idę na wesele i ciągle coś mam do załatwienia i nie mam czasu na pisanie.
Kupiłam sobie wczoraj sukienkę a dziś buty. Teraz tylko modlić się żeby Krystianek dał nam się pobawić.
W dzień nie będzie problemu ale noce ostatnio są znów nie ciekawe. Ciągle chce się do mnie przytulać. a jak mnie nie ma to od razu płacz.

eve81, Krystianek też ma krzywe zęby. Dwie górne jedynki rosną nie dość, że z wielką szparą to jeszcze każdy w inną stronę :-D Mam nadzieje, że się wyprostują.

mama_zuzi1980, zdjęcia śliczne. Naprawdę śliczna z Was rodzinka. A wózek boski
Zaraz chyba kogos opieprzę.Jakis dureń jeździ na skuterze pod oknami
Mam to samo. Taki dosłownie 7 letni chłopczyk u nas na osiedlu dostał skuterek i ciągle jeździ tam i z powrotem pod naszym blokiem. Szału można dostać.

Zmykam. Odpiszę jak będę znów miała chwilkę. I postaram się wkleić zdjęcia w niedzielę
z wesela

NICOLA_1985

04 lip 2008, 19:08

właśnie skończyłam czytać idę teraz wykapać Karolinkę i jak ją położę spać to napewno tu zagladnę i cośik naskrobie :-) mam tylko nadzieję, że dzisiaj pójdzie spać o noralnej porze bo wczoraj był wrzask i poszła spać dopiero o 23.00..

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lip 2008, 20:12

mama_zuzi1980, hihi,ale Nelcia wypięta i dumna w swojej nowe furce :-D Zdjęcia rewelacyjne, widać,że wypoczywacie- uśmiechnięci, zadowoleni i chuda Kasia... :-)

Boże,jak dobrze,że juz piąteczek, ufff....

Ja to chyba przytyłam :ico_wstydzioch: Normalnie parę tygodni tem wyglądałam lepiej niż przed ciążą, a teraz jakiś brzuchol, bleee...A Wy mi tu o bikini piszecie, załamka... To my z Ulą założymy sobie osobny wątek i się poużalamy... :ico_placzek:

eSKa
4000 - letni staruszek

04 lip 2008, 21:33

Ja jak zwykle króciutko
Mamo Zuzi zdjęcia naprawdę świetne, taka szczęsliwa rodzinka :ico_brawa_01: Nell - cukiereczek kochany , widac ze włoski to ma po siostrze chodzi mi o ten cudny kolor. Ty to jestes stworzona do rodzenia dzieci wiesz, bo takie śliczne te twoje dzieciaczki że szok po prostu :-) Mamusia oczywiscie też laska jak się patrzy.

Lalka oj biedna ty, może przemywaj te oczy rumiankiem co? I na razie może zrezygnuj z siedzenia przed kompem bo to jeszcze pogorszy, ale jak już się wyleczysz to koniecznie musisz nadrobic zaległości :ico_oczko:

Aniu ja trzymam kciuki żeby Krystianek był grzeczniusi a wy żebyscie się wytańczyli i spędizli miłe chwile we dwoje, wogóle taka impreza to przywołuje tyle wspomnień mmmmmm. I koniecznie potem wklej fotki.

Kicia oglądałam twoje fotki na fotosiku i ty to super laska jesteś, brzuch to masz cos jak ja :-D i strój identyczny jak mój zeszłoroczny,
ja ciągle myśle nad tym strojem z allegro bo cholernie mi się podoba nawet męzusiowi wpadł w oko :ico_brawa_01: ale nie wiem czy ryzykować bo u mnie zawsze jest problem zeby dopasowac odpowiedni stanik :ico_placzek:

Eve napisz mi czy ta lampka na owady była dobra i skuteczna? bo ogląałam sklepach ale ta twoja najbardziej mi się podoba. Chyba zamówie.

i juz zapomnialam co jeszcze :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2008-07-04, 21:35 ]
Ja to chyba przytyłam
Ja juz przestałam sie ważyc :-D ale wydaje mi sie ze z tygodnia na tydzien jest mnie więcej :ico_zly: Choc wcale nei jem aż tak duzo.

[ Dodano: 2008-07-04, 21:37 ]
aha , przeciez mialam wam napisać że dzis obnizylismy Olkowi łózeczko na maxa bo jak rano pojechalismy do pracy a mama zeszła na dół to Olo stał w łóżeczku :ico_brawa_01: Albo pupa zrobiła się lżjesza albo on nabrał więcej sił że potrafi ją unieść :-D

[ Dodano: 2008-07-04, 21:49 ]
Mamo Zuzi zapomniałam jeszcze o twoim a raczej Nelciowym wózku, super sie prezentuje na tym zdjątku w lesie, przypadł mi do gustu :ico_oczko: szkoda tylko że cena nie jest ciut niższa :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-07-04, 21:51 ]
Dobra uciekam stąd bo mnie komary zjedzą , chyba przyleciały do światła monitora bo lampy mam pogaszone , nie wiem skąd u nas tyle tych krwiopijców :ico_zly: :ico_zly:
Do jutra dziewczynki papa

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

04 lip 2008, 22:18

Kicia10, obejrzalam zdjecia na fotosiku, moze rzeczywiscie powinnas usunac je stamtad tez, wiesz zboczencow w necie niemalo :ico_olaboga:
masz rację,też tak pomyślałam i już je usunęłam. :ico_sorki:
i ty to super laska jesteś
dzięki :ico_wstydzioch:
ja ciągle myśle nad tym strojem z allegro
wiesz ja taki widziałam dziś w sklepie :-D na stronie są chyba podane wymiary to można dopasować rozmiar no ale wiadomo to nie to samo co przymierzyć na siebie.
Olo stał w łóżeczku :ico_brawa_01:
brawa wielkie dla Olusia :ico_brawa_01:
jutro idę na wesele
ja miałam dac odpowiedz do końca czerwca i zapomniałam ale chyba nic sie niestanie a poza tym to nie wiem czy pujdę z Ł czy sama :ico_noniewiem: bo Ł jeszcze nie wie czy przyjedzie a wesele mamy 9 sierpnia.

NICOLA_1985

04 lip 2008, 22:27

no już jestem Karolinka zasnęła dzisiaj o normalnej porze i nawet bez marudzenia. fajnie zasypia juz sama dobrze że nie musze jej juz nosić i bujać na rękach bo to było trochę uciążliwe zresztą ona ciężka sie robi wazy chyba teraz prawie 8 kilo.
jeszcze co do pampersów to te happy wytrzymały próbe w nocy - nie przelały ale to tylko dlatego bo Karolina w nocy za duzo nie siusia choć zdaza sie że nasika dośc sporo wiec jeszcze może sie zdazyc niestety wpadka ale jesli tak sie wydazy to kupie paczke pampersów chocby tylko po to żeby mieć spokojne noce póki nie skonczy sie ta mega paczka happy..
dzisiaj troche poszalałam kupiłam se 3 bluzeczki i białe materiałowe spodnie a Karolince sukieneczke i kapelusik :-D
jutro jedziemy kupić cos mojemu S jakies koszulki i krótkie spodenki.
Pogoda sie zrąbała wiec ze spacerku nici.. weekend ponoć tez ma byc beznadziejny. a szkoda myslałam ze pojedziemy na basen.
co do strojów kapielowych to ja mam jeszcze z przed ciąży jeden materiałowy a drugi z usztywnianym staniczkiem i falbankami. zawsze miałam mały biust ale jakoś wolę ten strój bez usztywnianego biustonosza bo czuję sie swobodniej. i jakos się nie przejmuje. a co do brzucha to mam okropny cały w rozstepach ale powtarzam se ze nie ja pierwsza i nie ostatnia. widziałam nie jedna dziewczynę z takim brzuchem jak ja wiec skoro ona sie nie przejmowała to po co ja mam sobie tym głowe zawracac.
byłoby super gdyby moje problemy skonczyły się na rozstępach na brzuchu.. ale niestety mam jeszcze gorsze problemy.. ale nie bedę was zanudzac opowiesciami o moich problemach i dolowoac sie na wieczór.
Eska co do przewijaka .. ja mam straszne problemy z Karolina ona nie ulezy spokojnie ani na przewijaku ani na łózku ani nigdzie indziej przy przebieraniu pampersa a tym bardziej przy zmianie ubrań.. to co ja sie nagimnastykuje z nią to chyba tylko na aerobiku bym sie mogła bardziej zmeczyc :ico_oczko:
a komarów nie mam za duzo chyba jeden moze jest bo mnie ugryzł ale poza mna nikt inny nie ucierpiał za to muchy mnie wkurzaja ostatnio jedna była tak złosliwa cała noc mi spac nie dawała az rano sie wkońcu wkurzyłam przyczaiłam sie na nia i dostała odemnie porządnego klapsa - nie przezyła go :-)
strój kapielowy ekstra sama bym taki chciała tylko chyba nie miałabym za bardzo na co góry założyc :ico_oczko:

ulamisiula super fotki Benio taki fajny duzy chłopak i jak super bawi sie kolejką :-)

Mama Zuzi moja Karolina tez ma takie jazdy że nie moge jej zostawic samej nawet na sekunde,zaraz wrzeszczy do wc nawet ja musze brać ze soba, czasem jestem zła bo mam probmel zeby zrobic obiad czy posprzatać bo nie usiedzi sama nawet chwilke, zdaża jej sie owszem dzien dobroci dla mamusi i i lezy spokojnie i sie bawi na macie albo w łózeczku, ale najczesciej cokolwiek moge zrobic tylko gdy śpi nieraz"wychodze z siebie i staję obok" czasem zostawiam ja na minutke zeby cos zrobic i muszę znosić te wrzaski ale zaraz serce mi peka i biore ja na rece. albo na kolana i sie z nia bawię. wszystko jest ok póki obok niej siedze i sie z nia bawie albo do niej gadam a jak tylko znikne jej z pola widzenia to zaczyna się wrzask. nie wiem czy to ja cos źle zrobiłam czy to rzeczywiscie ten okres "zakochania w mamie" i minie za jakis czas.
super fotki fajnie razem wygladacie wszyscy tacy uśmiechnieci i zadowoleni :-) a Ty jaka szczuplutka laska :ico_brawa_01: i to po 2 dzieciaczków!

eve81 mojej Karolinie tez rosna krzywo ząbki ale nie sądzę żeby to było od smoczka bo Karolina dostaje smoka własciwie tylko do spania a i tak go wypluwa w nocy i musze go szukac gdzieś pod podusza albo pod łóżeczkiem.

ja zmykam na filmik jak bede miec jutro czas to zajże do was.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2008, 22:31 przez NICOLA_1985, łącznie zmieniany 1 raz.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lip 2008, 22:31

Najpierw brawa dla Ola za dzwigniecie pupy :ico_brawa_01: No moja dzwiga jak sie moich rak trzyma,ale tak sama to jeszcze za ciezka ta pupa :-)
No ze strojem to zawsze male ryzyko ze stanik bedzie nie taki jak trzeba, hmmm, nie wiem co ci radzic...
A wozio fakt rzuca sie w oczy, kazdy sie oglada co to za ufo jedzie :-D A kosztowal 1300 juz z parasolka, moskitiera, folia, torba. No troszke kaski to jest, ale jaka jestem zadowolona to szok :-)

Eve, nie, jestesmy u moich rodzicow na Dolnym Slasku, tzn jestem tylko ja i dzieci bo J. po 3 dniach pojechal na Pomorze remontowac chate na nasz przyjazd. My dojezdzamy za tydzien.

Ania, baw sie dobrze na weselichu, zeby maly dal Wam sie wybawic!!! Trzymam kciuki!!!

Lalka, oj bidna jestes, ja czesto miewam zapalenie spojowek, nosze soczewki , siedze przy kompie no i czasem mam efekty.... Wystarczy masc z antybiotykiem do oczu, jak masz okazje to jedz do szpitala niech cos ci dadza, bo to zwariowac mozna , szal pal po prostu.... :ico_olaboga: Ale wiesz, najwazniejsze to myj czesto rece, bo to sie latwo zaraza i zebys Hani nie poczestowala jak ja kiedys Zuzie :ico_puknij: oj dzialo sie wtedy!

Kocurka, Ula, dziewczyny ja plaski brzuch mam w genach, mama tez taki ma mimo ze biodra ma niezle :-) Za to nie chcialybyscie miec moich nog, no szczuple sa, ale cellulit to jest zmora, walcze i sa efekty, ale wiem ze nic mi nie pomoe na dlugo, musze caly czas uwazac, smarowac, takie gowno ze szok. To juz lepiej byc grubszym i miec gladka strukture skory....

Ula i ty nie wyglupiaj sie z jakimis tabletkami, to cholerstwo jest, lepiej zainwestuj z ruch, moze jakis AB-toner na brzuszki? Kurde mam gdzies stary moj tutaj u rodzicow w piwnicy, ale chyba juz by sie nie nadawal do uzytku, bo tak bym ci poslala. Kilka rurek i zaglowek ale brzuszki staja sie przyjemnoscia :-D

A w ogole to BAARDZO dziekuje za komplementy !!! Kochane jstescie :-)

A mi Olo to bardzo NEll przypomina na tym zdjeciu na NK na nocniku, az mamie pokazywalam i ona na pierwszy rzut oka pomylila Ola z NEll, tyle ze Olo ma ciemniejsza czuprynke :-)

[ Dodano: 2008-07-04, 22:38 ]
czy to rzeczywiscie ten okres "zakochania w mamie" i monie za jakis czas.
tak mysle, tylko czas i cierpliwosc nas uratuje :-) ;-)

A w ogole to cera mi sie speprzyla bo wode zmienilam no i mam , ehh, musze znow Oilatum pouzywac...

aaa, a jutro ide do cyrku z Zuzia, ja nienawidze cyrku a raczej tego jak mecza tam zwierzeta, tak mi ich szkoda :ico_placzek: ale wszyscy tu ida i Zuzia blaga ze chce tez pojsc wiec sie zmusze i potem poplacze sobie za te biedne zwierzatka...

eSKa
4000 - letni staruszek

05 lip 2008, 13:17

A mi Olo to bardzo NEll przypomina
wiesz że o tym samym pomyślałam jak oglądałam wasze zdjęcia :-D

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

05 lip 2008, 18:30

ale tu cisza :ico_szoking:
ja wlasnie z roboty wrocilam i padam na pycholka
a tu jeszcze synu wola
uciekam

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lip 2008, 21:47

Dzień dobry! :-) Wieczór....
Kupił M. wózio dla Zuzi! Dobrze mieć takiego faceta, bo wiecie, ja to mam ochotę, bo to ten co nam się podobał, no ale dostaliśmy tą parasolkę od teściowej, no i niby mamy, więc może to zbytek mieć dwa. Ale mamy, jestem mega zadowolona, śliczny jest i Zuzia zadolwolona.
Taki jest http://www.allegro.pl/item391189772_woz ... rowka.html
mamy turkusowy i jest o wiele ładniejszy w realu. A kosztował 274, więc nie taki znowu majątek, chociaż zawsze to pieniądz.

Moja siostra z facetem kupili mieszkanie niedaleko nas :ico_brawa_01: Oglądaliśmy dziś. Zupełnie pusto narazie, ale fajniutko, pamiętam jak my cieszyliśmy się z naszego. Tylko ceny teraz takie,że głowa boli :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-07-05, 21:52 ]
Zapomniałam o jeszcze jednym powodzie mojego dobrego dnia! Byłam w mega szmateksie (2 godziny!!!) i mam mnóóóóóstwo ciuchów, wszystkich obkupiłam, a Zuzia najbardziej skorzystała. Ceny są tam po prostu śmieszne, a ciuszki fantastyczne, a dziś jeszcze za pół ceny. Wydałam 42 złote, a mam chyba ze 20 sztuk :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”